Skocz do zawartości

Joomla - stronicowanie category list

xTutorials

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bardzo wiem gdzie umieścić ten temat więc piszę tutaj.

Jak w Joomla! 1.5 używając: Category List Layout można ustawić ilość artykułów na stronie? Proszę o pomoc ponieważ podstrona zawiera spis komunikatów jako osobne artykuły. Nie chcę żeby naraz wyświetlało się ich np 1000. Mam włączoną opcję Pagination i mogę po wejściu na stronę odpowiednio podzielić listę. Chciałbym jednak żeby domyślnie było ustawione np 50 artykułów na stronie a nie wszystkie.

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki

GIMP Fajna grafika i to za darmo: gimp typography effect, gimp snow effect, glass org gimp

czy w joomli po prawej nie masz w parametrach tego? jak zakladasz w menu opcje dajmy na to galerie, to chcesz by je wyswietlalo jako liste? tak jak tu: harlem.art.pl?

jak tak to w czasie zakladania w mainmenu opcji - z kazdym nowym menu mozesz edytowac parametry. tam masz paginacje, ilosc wstepow i ilosc artow na stronie

73321314cb3.gif

Pod menu mam podpięty komponent Category List Layout a on pozwala na ustawienie tylko opcji Pagination={show|hide} a nie ma liczby elementów. Może da się to jakoś ustawić w PHP?

A może znacie jakiś komponent do Joomla! 1.5 który pozwala tworzyć np słowniki lub listy stronicowane z domyślną liczbą elementów na stronie?

GIMP Fajna grafika i to za darmo: gimp typography effect, gimp snow effect, glass org gimp

Piszę w nowym poście żeby było jasne że udało mi się znaleźć rozwiązanie. Może się to komuś przyda dlatego zamieszczam. Pogrzebałem w kodzie PHP i HTML i znalazłem że za liczbę elementów na jednej stronie odpowiada parametr LIMIT. Z poziomu bazy danych dodałem do rekrodu menu w polu link &limit=20 i już działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności