Skocz do zawartości

efekt kampanii - "pozycjonowanie jest złe"

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

Zaproponowałem wymianę linkiem, tzn zapytałem tylko bez podawania jakichkolwiek szczegółów.

W odpowiedzi dostałem:

Dzień dobry,

dziękujemy bardzo za propozycję ale nie stosujemy tej "techniki" poprawinia wyszykiwalności.

Nie wiem dla mnie to zabrzmiało jakby wymiana linkiem była strasznie niemoralna, ale może mi się wydaje.

Ciekawe jakie techniki stosują, o ile w ogóle jakieś stosują, może dmozy/wiki/qlweby :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Po dłuższym czasie styczności z pozycjonowanie może dojść do pewnego wypaczenia postrzegania rzeczywistości, które objawiać się przekonaniem, że pozycjonowanie jest najlepszym sposobem reklamy czegokolwiek i każdy powinien się pozycjonować, dbać o linki. 'Skrzywienie' pozycjonowaniem przeszkadza i ogranicza w dłuższej perspektywie.

Oczywiście joke na 1 kwietnia, nie? ;]

Zapomniałem .... przecież link na domozie na 34 tysięcznej postronnie (głębokść: 4 kliknięcia), który stoi na free hostingu też jest mocny

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Nie podałem żadnych konkretów i nie wymieniłbym się a-b-a, chociaż oni o tym nie wiedzieli.

Strona ta, jeśli chodzi o design, wyglądała raczej jakby w ogóle na niczym się nie znali, co dopiero mówić o strategiach marketingowych:)

Może po prostu tak jak AQQry się nie wymieniają linkami, w sumie nie ważne. A propos AQQry dlaczego się nie wymieniasz?

rozpowszechniliśmy tu też pogląd, że linki wychodzące są bardzo bardzo złe i bardzo szkodzą...

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności