Skocz do zawartości

Opinia - www.netmark.pl

patro

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widzę nigdzie informacji o SSH. Jak jest w praktyce?

Też mnie to interesuje

Nie wiem jak sprawa wygląda w tej chwili, ale w październiku 2008 pytałem się o SSH i SSL. Dostałem taką odpowiedź:

Niestety nie udostępniamy protokołu SSH dla naszych klientów.

Natomiast oczywiście można uruchomić połączenia szyfrowane za pomocą protokołu SSL.

W tym celu konieczne jest zakupienie unikalnego numeru IP oraz certyfikatu na wybraną domenę podpisanego przez uprawnioną organizację.

Jestem ich klientem od czerwca 2008 ( przeniosłem się z www.livenet.pl - totalna katastrofa pod każdym względem ). Aktualnie mam u nich 4 domeny oraz dwa konta hostingowe ( w międzyczasie było jeszcze kilka ) i jestem bardzo zadowolony pod każdym względem ! Awaryjność serwerów na niesamowicie niskim poziomie ( może z dwa razy strony w ogóle się nie ładowały, pytanie i konkretna odpowiedź od administratora, wszystko zostało szybko naprawione zgodnie z obietnicą ), obsługa klienta bez zastrzeżeń ( odpowiedź konkretna, w miarę szybka, bez zbędnego 'owijania w bawełnę' ), informowanie na stronie na bieżąco o nowościach/problemach, umiarkowane ceny, tanie odnowienia domen.

Śmiało mogę powiedzieć, że według mnie jest to idealny hosting dla osób, które potrzebują po prostu działającego prostego hostingu oraz domeny. Polecam każdemu ze szczerego serca :jezyk1:

Forum Dyskusyjne - zapraszam na forum dyskusyjne

Porady i sztuczki w światku internetowym - zapraszam na prywatnego bloga

Natrafiłem na nich z rok temu i założyłem konto testowe. Śmigało wszystko luks, bok odpisywał w ciągu godziny - pomyślałem nowi są, serwery puste.

Dziś opłaciłem konto na pół roku i muszę powiedzieć, że nic się nie zmieniło... Polecam.

FTP działa bardzo dobrze, ale oczywiście nie idealnie. Problemy nie polegają na tym, że nie można się połączyć z serwerem, tylko na tym, że czasami transfer potrafi się zawiesić, ale nie trwa to długo. Dla mnie to żaden problem.

Forum Dyskusyjne - zapraszam na forum dyskusyjne

Porady i sztuczki w światku internetowym - zapraszam na prywatnego bloga

Moja opinia o tym hostingu to 8/10 Wiadomo nie ma rzeczy idealnych. Obsługa Dobra Większych problemów nie ma z działaniem. Od czasu do czasu zdarzy się że coś się zatnie ale to raczej normalne. Jak za taka kasę to się opłaca.

Wiec polecam:)

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

• 5 lat później...

Taki mamy serwis. Mam pakiet MAX i 4 domeny od kilku lat.

Witam

Nie udostępnimy Panu kopii danych, które zainfekowane są złośliwym oprogramowaniem.

Regularna kopia bezpieczeństwa jest wykonywana, nie mamy jednak obowiązku udostępniania Panu takiej kopii, gdyż jest ona wykonywana na nasze potrzeby w razie poważnej awarii maszyny serwerowej.

"Po stronie Abonenta leży wykonywanie kopii zapasowych danych znajdujących się na koncie hostingowym."

Rafał Krzysztoń

NETMARK
ul. Emilii Plater 5
33-300 Nowy Sącz
NIP 734-289-91-02
tel +48 018 540 62 13
fax +48 018 540 62 52

Owszem, włamania mam regularne (przypuszczam że jest to nasza wina, bo joomla jest stara (strony fundacji, nie mamy kasy na renowacje templatek, które działają na 1.5.26 oraz 2.5.18).

Niestety zapomniał Pan wspomnieć, że już w Czerwcu 2013 roku otrzymywał Pan informację o konieczności aktualizacji Pańskiego oprogramowania zainstalowanego na koncie.

Ponad dwa miesiące temu ponownie taką informację Pan otrzymał ze wskazaniem na aktualizację zarówno wtyczek jak i samego oprogramowania Joomla.

Niestety zapomniał Pan wspomnieć, że już w Czerwcu 2013 roku otrzymywał Pan informację o konieczności aktualizacji Pańskiego oprogramowania zainstalowanego na koncie.

Ponad dwa miesiące temu ponownie taką informację Pan otrzymał ze wskazaniem na aktualizację zarówno wtyczek jak i samego oprogramowania Joomla.

Tak, potwierdzam. Otrzymywałem. I wyjaśnałem dlaczego nie można tego zrobić. Po za tym dostałem przywróconą stronę przy 403 wszystkich domen. Dzięki "uprzejmości" Netmark.

Nie sugeruję niczego. Może jest to standart usług.

@tco masz dziury w skryptach i masz żal do hostingu?

jak Ci zabiorą dowód rejestracyjny za łyse opony będziesz miał żal do drogowców, że asfalt Ci opony starł?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności