Skocz do zawartości

Nazwa.pl + własna domena + skrzynka na gmail

zsedc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam hosting w nazwa.pl i podpiętą swoją domenę, ale jako skrzynki e mailowej używam Gmail, a na hostingu porobiłem tylko przekierowania do Gmail'a.

Ostatnio coraz częściej dostaje zwroty, że wysłany prze zemnie mail to spam (odpowiadam na pytania klientów, więc spam to na pewno nie jest ;) ), albo zwroty, że dany użytkownik nie życzy sobie otrzymywać poczty od googlemail itd itp. Podejrzewam, że wiele osób ma zablokowane maile od gmaila - czy ktoś podziela moje podejrzenia?

Pomyślałem, że całkiem fajnym rozwiązaniem było by edytowanie wpisów MX na nazwa.pl, tak, aby całkowicie przenieść się z pocztą na googlemail, ale żeby jednocześnie moje maile przychodziły do klientów z adresu w mojej domenie - może przez to nie będą odrzucane lub ładowane do spamu? Czy ktoś korzystał z takiego rozwiązania mając hosting w nazwa.pl , bo chciałbym mieć pewność, że jak już zaczekam te 48 godzin na zadziałanie DNS'ów to wszystko będzie działać jak należy:)

Pozdrawiam serdecznie

Paweł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności