Skocz do zawartości

Micro Hosting dla prywatnej strony

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

Nie oszczędzaj po głupiemu. Te parametry ofert to i tak zwykle z księżyca.

Trochę się obawiam właśnie, czy ta firma (src4u.com) nagle nie zniknie. Trochę to jest zbyt ryzykowne.

Co rozumiesz przez parametry z księżyca?

Jak firma hostingowa pisze, że masz zapewniony transfer 500GB miesięcznie na najsłabszym koncie to nie znaczy, że to nie jest konto dla małej firemki, która wykorzysta <1% tego. Co więcej, jeżeli postawisz na tym spory serwis wykorzystujący 50% tego co w ofercie, to prawdopodobnie Cię wyrzucą :)

Jeden z moich klientów miał hosting za 30zł/rok i niedawno nastąpił 'drobny' wypadek na koncie. Mianowicie 'odparowała' cała poczta (podczas updejtu jakiegoś pakietu chyba). Jako, że klient korzystał z IMAP-a i nie miał poczty u siebie to troszku się zestresował. Po kilku dniach udało się odzyskać maile, niestety bez struktury katalogów. Bajzel zupełny. Klient chętnie zapłaciłby i 500zł, żeby tego uniknąć. Dziwnym trafem takie rzeczy znacznie częściej zdarzają się w tych tańszych firmach. Na pewno są wyjątki potwierdzające regułę ale niestety nie dane mi się było z nimi zetknąć.

Naprawdę nie da się wyciągnąć więcej niż 2 uu/dzień? :P

Jeżeli nie zamierzasz korzystać z poczty i nie przewidujesz rozwoju stronki to rzeczywiście możesz ją postawić gdziekolwiek.

arek_inc: zgadzam się, o ile nie brać pod uwagę poczty

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Druga rzecz jaka mnie niepokoi w tym hostingu to tracert www.src4u.com - przedostatni szlak wiedzie przez Niemcy.

Witam.

Tutaj akurat nie ma powodów do obaw. Infrastruktura w Niemczech jest lepiej rozwinięta niż nasza - znajduje się tam więcej profesjonalnych serwerowni (profesjonalnych, tzn. wyposażonych w urządzenia takie jak agregaty prądotwórcze, zasilanie z kilu źródeł, nadmiarowe łącza itd.).

Co do pingów - różnica 20,30 czy 60ms nie jest żadnym problemem jeżeli chodzi o strony www/streaming - chyba, że masz zamiar posiadać na koncie 1 000 plików txt i np. listować je.

Sami korzystamy z usług Niemieckiego CentrumDanych - pomimo większych czasów dostępu "pseudo-serwerownie" (to moja subiektywna opinia jako byłego klienta) typu ncgroup.pl są daleko w tyle.

Z tańszych kont www - mogę polecić swoją ofertę z odpowiednim rabatem (50% dla konta Home) lub wspomniane już proste.pl.

Pozdrawiam.

Profesjonalny Hosting na wielordzeniowych platformach.

7 dni testu, dostęp SSH, directadmin

NETZIP.PL - Serwery Wirtualne, Serwery Dedykowane

@arek_inc - nawiązałem jedynie to wypowiedzi, która miała oznaczać, iż jeżeli serwer znajduje się w Niemczech to może to spowodować niższą jakość usług. Przy okazji zaproponowałem ofertę mojej firmy. Jeżeli post był niezgodny z regulaminem proszę o usunięcie wzmianki.

Profesjonalny Hosting na wielordzeniowych platformach.

7 dni testu, dostęp SSH, directadmin

NETZIP.PL - Serwery Wirtualne, Serwery Dedykowane

Nie widziałem problemu z pingami. Były wprawdzie inne, bardziej stabilne hostingi, jednak 50ms w te czy we wte nie robi mi przy tej okazji żadnej różnicy.

Wyciągnąć więcej może się nie dać. Maksymalnie wyceniam 5UU/dzień, ale będzie o to bardzo ciężko. Poza tym nie mówię jak ciężko coś takiego wycenić.

Normalnie w tej chwili palę się do pracy nad stroną i jak najszybszym jej zamieszczeniem. Jeszcze domenę muszę kupić. U kogo polecacie kupno? (Tutaj się w pełni zdaję na Was).

Do dyskusji jeszcze postanowiłem wrzucić ten ranking: https://hostranking.pl/ranking.php

Właściwie to jeśli chodzi o pocztę to w tej chwili mam na Gmailu zajęte 69MB. Mam w skrzynce ~2700 wiadomości. Średni rozmiar wiadomości wychodzi mi więc 26KB. Także tutaj dałbym sobie spokój z liczeniem ilości miejsca potrzebnego na pocztę. Zakładając, że dostanę 5 maili dziennie to daje 50MB / rok. Myślę, że mogłoby być więcej miejsca, ale wiecie - ja sprzątam w skrzynce regularnie - inaczej bym się nie mógł połapać.

Zawsze też mogę chyba skonfigurować odpowiednio program pocztowy, żeby trzymał maile na dysku, co nie?

Wszyscy tu piszą że ovh daje tylko do pl hosting a do innych domen też dają tyle ze 1MB przestrzeni i 1GB/m transferu z jednym kontem pocztowym 2GB.

https://www.ovh.pl/produkty/start1m.xml

Według mnie na prostą wizytówkę starcza.

murfx.com - tworzenie stron internetowych

Jeśli chcesz się z kimś podzielić wiedzą na temat budownictwa, lub jest ekspertem z tematyki komputery i internet, zapraszam do moich tematycznych zbiorów wiedzy na autorskim skrypcie.

Wszyscy tu piszą że ovh daje tylko do pl hosting a do innych domen też dają tyle ze 1MB przestrzeni i 1GB/m transferu z jednym kontem pocztowym 2GB.

Dobra, już wiem. Biorę OVH - w ofercie 20 GP ma się dwa konta email, 200MB przestrzeni dyskowej, transfer 10GB /miesiąc i to wszystko za 60gr brutto :) Czyli w zasadzie wszystko to co chciałem. No i jeszcze domenę wykupię w tym samym miejscu. Wygląda wręcz idealnie...

Kudos 4 mechu.

Dobra, już wiem. Biorę OVH - w ofercie 20 GP ma się dwa konta email, 200MB przestrzeni dyskowej, transfer 10GB /miesiąc i to wszystko za 60gr brutto :) Czyli w zasadzie wszystko to co chciałem. No i jeszcze domenę wykupię w tym samym miejscu. Wygląda wręcz idealnie...

Kudos 4 mechu.

Dobry wybór :P OVH na mikro strony bezkonkurencyjny.

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności