Skocz do zawartości

Problem z przekierowaniem!!!

M@k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem :)

Otórz serwer tworzy subdomeny w takim schemacie:

www.sub.domena.pl = www.domena.pl/sub/

a ja muszę przekierować subdomenę na katalog główny, wraz z zachowaniem phpowskiego $SERWER_NAME.

Możliwość re-konfiguracji DNSa jest niemożliwa. Czy można temu zaradzić? Wiem że jest na to jakiś sposób w .htaccess: Pomóżcie.

Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Dziękuje Piotek za rade.

Wiec chodzi mi o to ze mam serwis w rożnych wersjach językowych dla każdej wersji mam wypozycjonowaną subdomene.

I problem mam w tym ze miałem stronę na serwerze która dawała możliwość dodania subdomeny na katalog główny czyli defakto na ten sam katalog co domena główna. Ale z przyczyn wyższych ;) musiałem zmienić serwer chodziło o transfer. I teraz właśnie na nowym serwerze nie mam możliwości podpięcia subdomey do tego głównego katalogu tylko dla każdej subdoomeny jest tworzony nowy katalog.

Mi to za bardzo nie odpowiada z tego wzglądu ze musiał bym prawie cały serwis wgrywać do każdego katalogu dla danej subdomeny np.: zdjęcia a mam ich bardzo dużo i praktycznie wszystko. A jak miałem poprzednio to tylko podpinałem subdomne pod odpowiedni plik językowy w katalogu głównym i cały serwis korzystał z jednych plików scc js zdjęć i nie tylko a teraz nie mogę tego zrobić. A to jest bardzo dobre. Chociaż by z tego wzglądu że każde wgranie praktycznie na nowo do osobnego katalogu prawie całego serwisu zajmuje niepotrzebnie miejsce transfer itp.

Jak juz wspomniałem mam juz ta domenę i subdomeny wypozycjonowanie i nie chciałbym tego stracić.

Wiem ze jest właśnie jakaś możliwość zrobienia tego przez plik htaccess który się wgrywa do odpowiedniego katalogu danej subdomeny i kieruje go na katalog główny chyba! Tak (wskazanie subdomeny na katalog główny) tak aby subdomena była widoczna tak samo jak by była wskazywała na ten utworzony automatycznie dla niej katalog.

Serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrowienia dla wszystkich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności