Skocz do zawartości

Jak bezpiecznie dobierać ilość linków ?

yomas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Podobnego topicu nie widzialem, wiec zakladam.

Panowie mam pytanie ...

Mam strone, która generalnie pozycjonuje już od listopada (domena stoi ok 10 miesiecy), na pozycjonowane frazy jest dość wysoko, jednak liczba odwiedzin mnie nie zadowala. Stad tez zdecydowalem sie na system wymiany linkow. Dotad korzystalem min. z katalogow stron, precli itd. Strona ma PR3. Korzystam obecnie z systemu LinkMe, z liczbą 10 linków dziennie. Planuje jeszcze wejsc z system wymiany linkow rotacyjnych.

Jakie najlpiej dobierać liczbe linkow do średnio wypozycjonowanej strony, aby nie wpaść w filtry ? Po jakim czasie od systemu linkow stalych zainstalowac linki rotacyjne tak aby przyrost linkow nie byl niebezpieczny.?

Jakie macie doświadczenia w dobieraniu ilości przyrostu linkow wzgledem czasu, tak aby wszyskto było względnie "bezpieczne", chodz wiadomo ryzyko jest zawsze. Zdaje sobie rowniez sprawe ze nie ma jednoznacznej i JEDYNEJ odp na to pytanie, z checia jendak dowiem sie jakie sa wasze doswiadczenia w tej kwestii.

pozdrawiam

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

takie założenia wg ktorych działam z e-weblinkiem:

do 1000 pkt idexacja

od 2000 do 5000 tys frazy niszowe

od 5000 tys frazy średnie.

Nową domenę indexuje tak naprawdę zawsze preclami, linki stałe to podstawa sukcesu a złotą regułułą jest że SWL służy do dopalania strony a nie pozycjonowania, jeżeli tak podejdzie sie do tematu można zapomnieć o filtrach

Marketing internetowy dla firm

Ja też przyłączyłbym sie do pytania. Najlepiej jak by ktoś doświadczony w SWL napisał tzw. "road map" dla stron nowych i nieco starszych, które chcą wejść w systemy wymiany linków.

nikt tego nie napisze a jeżeli napisze to będzie bardzo zindywidualizowana sprawa.

Na dopalanie strony SWLami maja wpływ następujące czynniki:

wiek domeny

konkurencyjność frazy/fraz

ilość fraz

stopień optymalizacji witryny

sezonowość fraz

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Yomas - doskonale opisałeś sytuację. Dobrze też wykonałeś początkową robotę. Jednak zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. Napisałeś, że strona stoi w wynikach dość wysoko - czy to oznacza, że w top 5, top 10 czy top 20 ?. Jeśli w top 5 i ilość wejść nie jest zadowalająca to może pomyśl o innym, dodatkowym zestawie słów kluczowych.

Początkowo super zrobiłes. Teraz metodą delikatnego dopalania. Daj na początek po 1000 - 2000 pkt w e-weblinku. Odczekaj tydzień, sprawdz czy coś się dzieje, jak nie to dodaj kolejne 1000 - 3000 pkt. To jedyna bezpieczna metoda, przy czym przy domenie ze sporą ilością linków stałych wejście w filtr jest mało prawdopodobne.

SWL maj tez to do tego ze "rosna" i sie rozwijają. Wzrasta ilość użytkowników (fraz) korzystających z nich. Zazwyczaj wzrasta ilość domen w systemie. Dlatego to co było skuteczne miesiac temu nie oznacza ze dziś poskutkuje.

Dodawać jak najmniej zwiększając z czasem.

Będzie to dłużej trwało ale wydasz mniej punktów.

Googiel jest uczulony na spadki linków.To jest ważniejsze czasem niż dodawanie.

A w systemach mają miejsce cztery typy awarii.

Awaria pierwsza ma miejsce kiedy system się zepsuje przestaje przydzielać linki i na forum jest na ten temat dyskusja.

Awaria druga ma miejsce kiedy system sie zepsuje a na forum nic nie ma bo właściciel tylko to widzi ale milczy żeby nie doszło do afery.

Stara sie wtedy to usunąć po cichu.

Awaria trzecia kiedy właściciel systemu linków musi zabrać dużo punktów użytkownikom bo ma prywatne potrzeby.

Awaria czwarta kiedy wybucha jakaś afera tu na forum i ludzie zabierają strony z systemu wtedy spada ogólna liczba punktów.

Dbaj o ekonomiczne pozycjonowanie.

Kontroluj więcej spadki linków do strony niż wzrosty a wszystko będzie dobrze.

Mam jeszcze jedno pytanie... nie mam swojego (większego) zaplecza, więc będę musiał kupić punkty. I jeśli widzę w ogłoszeniu np. "sprzedam 100 tys punktów za 200zł/miesiąc", to oznacza że pasuje w całości wykorzystać te punkty w miesiącu bo od następnego miesiąca znowu będę miał 0 punktów i 0 linków... i znowu trzeba będzie zakupić pakiet punktów? Czy te niewykorzystane, zakupione punkty przechodzą na następny miesiąc?

Aaaa zapomniałem na dostawcę wybierz zaufaną firmę.

Inaczej z pozycjonowania będziesz miał kłopoty.

Szczególnie ostrożnie omijaj tutejsze pokemony.

Ja kiedyś tak kupiłem od pierwszego i zabrał mi punkty a potem szukaj wiatru w polu jeszcze pól miesiąca miałem zapłacone a [ nierzetelny partner ] odcioł mi hasło i login.

Kupiłem od drugiego to się okazało,że ma lewe podrobione konto z lewymi punktami.

Idąc tym tokiem myślenia może się zdążyć ze twojemu dostawy zbanują domeny pod zaplecze albo administrator utnie mu konto za jakieś przekrętasy.Patrząc dalej lepiej by było żebyś miał własne konto własne zaplecze ale to są większe koszta niż kupowanie linków.Miłej zabawy:)

@Yomas - doskonale opisałeś sytuację. Dobrze też wykonałeś początkową robotę. Jednak zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. Napisałeś, że strona stoi w wynikach dość wysoko - czy to oznacza, że w top 5, top 10 czy top 20 ?. Jeśli w top 5 i ilość wejść nie jest zadowalająca to może pomyśl o innym, dodatkowym zestawie słów kluczowych.

Początkowo super zrobiłes. Teraz metodą delikatnego dopalania. Daj na początek po 1000 - 2000 pkt w e-weblinku. Odczekaj tydzień, sprawdz czy coś się dzieje, jak nie to dodaj kolejne 1000 - 3000 pkt. To jedyna bezpieczna metoda, przy czym przy domenie ze sporą ilością linków stałych wejście w filtr jest mało prawdopodobne.

Metoda jedynie chyba słuszna, ale ja bym poczekal wiecej niz tydzien na efekty.

Czasami sa rozne zawirowania w Google i mozna niesluszne wnioski wysnuc

myslac, ze to efekt (lub jego brak) naszych dzialan, a to bedzie skutek

zmiany algorytmu czy czegos innego w Google.

MG

Padło pytanie o fazy na ktore sie pozycjonuje i ich pozycje

Ponizej przedstawiona jest ilosc zapytan na dane frazy w wyszukiwarce na ktore sie pozycjonuje. NA TE FRAZY praktycznie w kazdym przypadku jestem w TOP 10. W zaleznosci od frazy czasem Top1-5 Top 10, Top 11

1.JPG

W przeciagu najblizszych dni mam zamiar zaczac sie pozycjonowac takze na frazy trudniejsze na ktorych ilosc zapyhtan prezentuje sie nastepujaco:

2.JPG

Prosze doradzcie :) Dąże do uzyskania 1.000 unikalnych użytkowników dziennie. Wiem jednak ze wymaga to czasu i promocji nie tylko w internecie :P

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

odcioł mi hasło i login.
pokemony mówisz...... :o Co to znaczy odciął ci hasło i login? Włamał na konto?

Ja kupuję tu od dawna i się jeszcze nie natknąłem na oszustwo.

@yomas, czy te frazy bardziej konkurencyjne są powiązane z już wypozycjonowanymi? Jeśli któraś jest to własnie od niej zacznij. Ciężko wyczuć co będzie Ok mając tak mało danych.

wszystko zalezne od systemu na jedna fraze starczy 1000 w e-weblinku a na druga 10 000 jest malo

na poczatek nowa strona nie da sie ukryc system stały

nalezy jeszcze pamietac jesli chodzi o SWL - rotacyjnych ze zalezy tez wiele od szczescia gdyz jak beziesz mial np 1000 pkt na link i wyswietli sie on 1000 razy na dobe do bot moze go zalapac 0 razy jak i 1000 na 1 lub 1000 domenach

ja bym szedl w wielosc anchorów i linki stale na poczatek czy to precle czy zwykle katalogi a rotacje do wybicia sie gdy pozycja juz jakas jest i strona troche juz wisi

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności