Skocz do zawartości

Jak przywrocic dawna pozycje

xs400

Rekomendowane odpowiedzi

Pewna nowa domena byla wyswietlana przez G na pozycji 5-10 na pewna fraze.

Pozniej spadla na miejsce dalekie 80 czy 200, nie pamietam.

Wkurzylem sie i kupilem nowa domene. Sytuacja sie powtorzyla, poczatkowo byla w okolicach 12 miejsca a teraz jest na 180 chyba.

Czy ktos wie co zrobic by wrocila na dawne miejsce?

Domyslam ze sie ze to zalezy od przyczyny spadku. Nie mam pojecia czemu tak sie stalo, jedyne co mi do glowy przychodzi to dupicate content.

Kolejne wrozenie z kuli :/

Jaki wiek domeny jednej i drugiej? Jak dlugo byles na tych "lepszych" pozycjach i kiedy spadles? i wiele, wiele podobnych pytan :)

Ogolnie wyglada to na FSB(poczytaj o fresh site bonus)

pozdro

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

* Fresh Site Bonus / FSB - Algorytm google który promuje na pewien okres młode strony. Długość tego okresu zależy od konkurencyjności fraz.

nowa domena była niepotrzebna... zajmij się pozycjonowaniem a wrócisz na wysokie i wyższe miejsca

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Pierwsza strona byla jakies 2 miesiace na dobrej pozycji i spadla na daleka, na ktorej jest jakis 1-2 miesiace juz.

Ta druga stronka na dobrej byla jakis miesiac? Tez od oklo miesiaca jest na dalekiej.

-fraza jest latwa, mysle ze sama tresc na temat, daje juz top20 :)

-strony byly troche podlinkowane

Po prostu: latwa fraza, wszystko cacy, a nagle mi google wywala strone w kosmos.

Jak sprawdzic przyczyne, filtr jakis to jest czy cos?

Jedyne co mi przychodzi do glowy to duplicate content. Czy za DC mozna poleciec tak daleko?

tjay99 no tak, ale te dalekie miejsce wyglada mi ustabilizowane miejsce, a nie na wynik slabego podlinkowania.

Wydaje mi sie ze to nie przypadek - ten spadek. Za daleko spadla, za dlugo tam jest i zbyt stabilnie trzyma sie tego miesca.

xs400, rob/zrob tak jak pisze tjay99, powinno pomoc.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

ok :) dzieki za sugestie ...

zatem podlinkuje (na Waszym miejscu tez bym to pewnie napisal ;) )

w DC wierze bardziej niz w FSB. Z reszta do tej pory bylem pewien ze DC istnieje ...

Nie wiem czy to wazne ale... byla jeszcze inna strona o ktorej wczesniej nie pisalem:

Ktoregos dnia mi ta pierwsza stronka wypadla z indexu (na dzien), a ja glupi szybko zrobilem jej kopie. Potem w sieci byly 2 identyczne strony. Mniej wiecej jak ta druga (czyli kopia) zostala za zaindeksowana to ta pierwsza spadla na daleka pozycje. Trudno mi to dokladnie w czasie rozlozyc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności