Skocz do zawartości

Bardzo duże wahania (wszystkiego :P)

vtvs

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem kompletnie ocb. Na początku stronkę traktowałem "jest bo jest". Zarobki z GA były niskie, aż tu nagle z 2 tyg. temu nastąpił taki skok, że w ciągu tygodnia wyciągałem kilka razy więcej niż w ciągu poprzedniego roku :). I tak moje szczęście trwało do wczoraj. W ciągu tego "wyżu" było ponad 20$ dziennie, potem zaczęło spadać do kilkunastu $, i na koniec kilka$ dziennie. No i wczoraj wchodzę na konto, a tam przez cały dzień 0$. No nic, myślę, ze może trafił się jakiś dzień, wymieniłem kody raklamy na nowsze (bo te na stronie jakieś takie przestarzałe i długie). A dziś wchodzę a tam kolejna anomalia. Nie dość, że zero zarobków, to wszystkich wyświetleń jest mniej niż z jednego kanału! A konkretnie wszystkich jest 8, a w jedym kanale 11. Może mi ktoś powiedzieć o co tu chodzi?

Po pierwsze, same zarobki ze strony nie mówią kompletnie nic. Co Ci się zmienia oprócz zarobków? CTR? Ilość wyświetleń reklamy? CPC?

Po drugie, jeśli masz dwie jednostki reklamowe masz zliczane w kanale reklamowym X, gdy wyświetlisz stronę o tymi dwiema jednostkami, kanał będzie miał dwa wyświetlenia. Suma wyświetleń będzie 1, bo to pokazuje ilość wyświetleń strony z reklamami, bez względu na to, ile tych reklam tam jest.

Ok, to sprawa z różnicami wyświetleń powiedzmy, że wyjaśniona. CTR podczas ostatnich 2 tygodni utrzymywał się na poziomie 5-6%. CPC było ok. 0,05$. Teraz nie wiem jak jest bo nie ma żadnych klików. :) W ciągu tygodnia wyświetleń strony wg adsense było ok. 35k. Dodam jeszcze, ze chodzi o stronkę hostingową i w tym jest też jedna jednostka reklamowa, która się wyświetla na wszystkich stronach, które są u mnie zahostowane. Początkowo myślałem, że może ktoś taką super stronkę założył, ale w czasie wyżu i teraz stronki o najwyższych statach (wejściach) się nie zmieniły.

Znam przykład nagłego skoku w zarobkach. Znajomy postawił stronkę, przez pierwsze momenty jej funkcjonowania uzupełnił treścią, wrzucił reklamy i... i tak zostawił. Oczywiście zarobki były bardzo znikome, aż tu nagle ogromny SKOK, który utrzymuje się już chyba 5 miesiąc! Też nie wie dlaczego...

Traktuj to jako ciekawostkę, a nie odpowiedź na Twoje pytania :)

Ochrona Danych Osobowych - portal Administratora Bezpieczeństwa Informacji

Przepisy Kulinarne dla Ciebie - przepisy, porady, artykuły, nauka gotowania

Tyle, że z liczbą wyświetleń też jest różnica. Było kilka tysięcy dziennie, jest 10 dziennie... Tak więc rónież ilość kliknięć jest inna (z klikuset spadło na 0 - słownie ZERO) :).

EDIT: ok, sprawdziłęm i wg adsense jest dziś ok. 500 wyświetlen, ale klików ciągle 0 :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności