Skocz do zawartości

Dwa sklepy osc w jednej domenie...

Mroczek

Rekomendowane odpowiedzi

a właściwie jeden w domenie a drugi w subdomenie, oba identyczne i działające na prawie identycznej bazie danych. Jestem zmuszony do zastosowania takiego rozwiązania. Pytanie brzmi: co na to google? Czy nie będzie to przeszkadzać w wypozycjonowaniu tych sklepów?

Pzdr

Mroczek

Jeden ze sklepów może polecieć i wcześniej czy później poleci z indeksu google jeśli twierdzisz że są identyczne i do tego jescze w obrębie tej samej domeny.

Nie wiem cóż takiego cię zmusiło aby postawić 2x to samo. Jeśli już musi to robić wykup drugą domenę, zmień wygląd, trochę zmień treść i metatagi i będzie ok

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dzięki za RE

Jeden ze sklepów może polecieć i wcześniej czy później poleci z indeksu google jeśli twierdzisz że są identyczne i do tego jescze w obrębie tej samej domeny.

Tak właśnie - niestety - myślałem.

Nie wiem cóż takiego cię zmusiło aby postawić 2x to samo.

Od dostawcy otrzymuję bazę towarów z dwoma poziomami cen - detal i hurt. Wciągam ją za pomocą Easy Populate - niestety przy imporcie pliku *.csv z serwera, EP wyciąga mi tylko jedną cenę, nie umiem tego obejść (jestem laikiem) i nie mam w tej chwili czasu na szukanie rozwiązania - postanowiłem zastosować strategię młotka i siekiery :) stąd takie, a nie inne rozwiązanie - hurt postawiłem w subdomenie.

Jeśli już musi to robić wykup drugą domenę, zmień wygląd, trochę zmień treść i metatagi i będzie ok

Na niezależnej domenie, sklep miałby zasadniczo tą samą treść (różnica tylko w cenie produktów), a zmiana wyglądu będzie dla robota niezauważalna bo przeprowadzam ją za pomocą podstawiania zmienionych plików graficznych bez większych ingerencji w kod i nie będę tego podejścia zmieniał. Mogę napisać inne metatagi i trochę treść głównej - to wszystko. Czy będzie to stanowiło istotna różnicę w stosunku do zastosowanego rozwiązania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności