Skocz do zawartości

Krzaki przy eksporcie bazy

lolki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś czasu gdy robię export baz danych z serwera to mam je z krzakami.

Czy jest jakiś sposób aby tego nie było czy wina leży po stronie serwera i najlepszy będzie dalszy kontakt z administracją?

Kontaktowałem się z nimi w tej kwestii ale nie mam ochoty przy robieniu każdej kopii prosić ich o pomoc bo z operacji kilku minutowej robi się kilkugodzinna.

Jakieś wskazówki?

Zalezy jak mysql przypisuje(odczytuje) znaki, w jakim formacie znaków jest zapisany plik sql, oraz jak są opisane tabele.

Jak to wszystko bedzie takie samo to sie nei skrzaczy :) Najlepiej po zgraniu bazy samodzielnie przekonwertować kodowanie tak czy siak an utfa. Nie bedziesz mial znakow zapytania na samej bazie.

I znowu to samo :)

Opisz krok po kroku co robisz, im bardziej łopatologicznie to bedzie tym lepiej.

Czym robisz backup, jakie kodowanie masz bazy itp.

Otwieram na PC mogę rozumieć na 1000 róznych sposobów.

Export można wykonać pewnie też na kilka kilkanaście

Kodowanie bazy danych to koleje schody

Po pomnożeniu wszyskich kombinacji wychodzi sporo.

--

Są krzaki i krzaki.. Jeśli ze starszej wersji mysql na nowszą (vide 4 ->5 ) to niestety czeka Cię konwersja. Co widzisz konkretnie w tym pliku jak go otworzysz ? Co jest zamiast polskich znaków ?

Próbowałeś programem zgrywać bazę np. mysql front ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności