Skocz do zawartości

az.pl - pytanie laika

versacecom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem domenę w az.pl a hosting w neteasy.pl.

Jako że jest to dla mnie absolutna nowość, nie wiem co mam teraz robić. Domena .pl. Czytałem, że muszę najpierw wpisać w panelu az.pl dns od neteasy. Wchodzę w panel na az.pl do opcji "Lista domen polskich". Z tego co wyczytałem powinna się tam pojawić moja domena i mam tam wpisać te dnsy. Problem w tym, że nic tam nie ma, żadna domena się nie pojawia. Domenę kupiłem w sobotę i w ten sam dzień przelałem opłatę. Czy domena pojawi się tam dopiero po zaksięgowanie kasy przez az.pl?

Nie wiem co robić

Będę wdzięczny za wszelką pomoc

Jeśli nie zrobiłeś przelewu online to musisz poczekać do zaksięgowania.

Nastąpi w następny dzień roboczy czyli jutro :)

Jednak nie jestem pewien czy w az.pl domena sie nei powinna pojawiać natychmiast, bo istnieje tam doś takiego jak saldo, jednak ja nie zauwazylem bo robie przelew online to zajmuje 10sekund.

Musisz dostać e-mail od NASK, że domena została zarejestrowana. Jeśli go nie dostałeś, to znaczy ze nie jest jeszcze aktywna (zarejestrowana) i musisz poczekać, aż firma zaksięguje przelew.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

od NASK? to AZ tak działa, że mejle od NASKu przychodzą?

na chłopski rozum: poczekaj dzień-dwa, ale robocze.. to nie Stany, że w 10 minut masz domenę (vide moje ulubione maddogdomains.com : )

..a AZ.pl - ta nazwa już sama za siebie świadczy (że lipa - żeby nie bluzgać mocniej) heh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności