Skocz do zawartości

Hosting INSANE.pl

THI

Rekomendowane odpowiedzi

Natknąłem się na sygnaturke jednego z naszych userów.

https://www.insane.pl/inhosting/

Widze ze ciekawe parametry.

30 GB / 1,5 TB

za 49 zł miesiecznie.

Korzysta ktos z tego ?

zna ktos ta firme ?

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bardzo dobry renomowany hosting z mądrym adminem.

top 5 z Polskich hostiingów jak dla mnie.

"top 5 z Polskich hostingów"?

- brak telefonu kontaktowego

- serwerów nie mają w PL

- częste narzekania na wolny lub brak kontaktu

- ostatnie kilkudniowe problemy (brak dostępu do stron)

- etc.

na wht jest też można sobie poczytać

Ale skoro napisałeś: "jak dla mnie" to ok :angry:

PS. z tych najtańszych ;)

lieszek: a po co telefon? taki bok i tak niewiele moze zdzialac.
Trochę dziwne pytanie, po co telefon do firmy?
Serwery w Polsce? Jak rozumiem jestes fanem livenetu ale mimo wszystko ovh jest "troszke" lepsze :angry:.
Oj, coś kiepską masz tą szklaną kule ;) Nie jestem zwolennikiem livenet'u (a dlaczego to można poczytać na wht, opcja dedyki, a reczej pecety).

Panowie, i na cholere wam telefon za przeproszeniem?

przykladowa rozmowa:

Uzytkownik: dzien dobry, ja mam problem ze skryptem PHP PhpAuction

Bok: Pehape Ekszyn?

Uzytkownik: auction, od aukcji

Bok: dobrze, prosze podac adres to to sprawdze

Uzytkownik: www.myauctions.co.uk

Bok: wuwuwu, maj ekszyns com uk?

Uzytkownik: co.uk!

Bok: prosze przeliterowac imionami

Uzytkownik: cecylia-olga-ula-kamil

Bok: teraz celem werfyfikacji prosze podac swoje imie i nazwisko oraz pesel i numer dowodu...

wybaczcie, ja wole to zalatwic jednolinijkowym mailem.. ale co kto woli.

pozdrowienia.

googlerulz.

zalezy Tobie na szybkiej reakcji.

Pytanie, czy jesteś lepszy od innych klientów tylko dlatego, że to Tobie się spieszy? Każdemu się spieszy... Trzeba rozdzielać zgłoszenia na priorytety i tyle. Do telefonu trzeba by zatrudniać dodatkową osobę, bo przy określonej ilości klientów nie da rady zajmować się problemami (rozwiązywaniem ich) i jeszcze odpowiadaniem na pytania przez telefon...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Wedlug mnie insane jest srednie, jestem tam od pol roku no i kilka awari bylo(moze ktos pamieta jedna z nich pare miesiecy temu, przez 5 dni chyba serwer lezal :angry:;). Do tego obiecywali ze przedluza konta a jakos do tej pory przynajmniej mi nikt tego nie zrobi, a przynajmniej 2 miesiace juz minely ) do tego przy przesylaniu przez FTP paru tysiecy plikow po kilku minutach rozlacza polaczenie. Sprawdzalem w paru firmach np prohost i takich rzeczy nie bylo.

Według mnie hosting ok, na pewno lepszy od kei.pl i nazwa.pl nie wspomnę o innych mniejszych hostingach. Kontakt ? według mnie to bardzo szybki w porównaniu z innymi hostingami. Strony ładują się szybko i sprawnie. Jedynie o co mógłbym się przyczepić i to nie tylko insane ale wszystkich hostingów to zawyżanie obciążeń jakie niby nasze strony generują.

Ostatnio kupiłem dedyka i tak na pentium due core2 2GhZ średnie dzienne obciążenie dzienne waha się około 1 procenta gdzie w insane pokazywało 20% a w kei 100% jak mi podali waraz z wypowiedzeniem umowy, więc jednak warto kupić jednak serwer dedykowany jeśli ma się trochę swojego dobrze podlinkowanego zaplecza niż bujać się od hostingu do hostingu prowadząc dywagacje który lepszy.

Jeśli masz jakąś stronę firmową to każdy jest dobry.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

100% w kei.pl to jest równe 25% takiej konfiguracji:

Obciążenie serwera:

Parametry serwera wzorcowego:
Procesor: Intel Xeon seria 3060 Dual Core
Pamięć RAM: 4 GB
Dysk: 2*250 GB (w tym 200 GB na dane)
Raid: 3ware

Platformy e-Biznes działają w całkowicie wydzielonym środowisku. Dla każdej z platform ustawiony jest limit obciążenia maszyny dzięki czemu przeciążenie jednej platformy nie wpływa na pracę platform innych Klientów znajdujących się na tej samej maszynie. Jest to pierwsze tego typu rozwiązanie w Polsce znacznie zwiększające bezpieczeństwo serwerów, a jednocześnie przedstawiające ofertę rzetelnie i uczciwie.

Ze względu na różne typy serwerów wykorzystywane aktualnie przez Kei.pl i w celu uniknięcią sytuacji w których Klienci posiadający platformy na starszych maszynach byliby poszkodowani zastosowaliśmy obciążenie w odniesieniu do maszyny wzorcowej. Każdy serwer posiada przypisany wskaźnik wydajności na podstawie którego jest porównywany do serwera wzorcowego.

Serwer wzorcowy to obecnie serwer Intel Xeon 3060 Dual Core z 4GB ram obciążony w 25% średniego dobowego obciążenia procesora (w ciągu dnia wykorzystanie procesora jest znacznie większe niż w godzinach nocnych). Takie obciążenie serwera referencyjnego to maksymalne obciążenie przy którym będzie pracował on szybko i stabilnie nawet w godzinach szczytu. Serwer wzorcowy będzie dopasowywany do aktualnie instalowanego sprzętu przez Kei.pl o czym będziemy Państwa informować w aktualnościach.

System zliczania obciążenia generowanego przez platformę oparty jest na zliczaniu wykorzystanego czasu procesora. Przyjęta została stała liczba instrukcji wykonywanych przez procesor w ciągu doby dla opisanej maszyny wzorcowej i stanowi ona 100% obciążenia.

Czas procesora zajmowany przez daną platformę jest standaryzowany w oparciu o wskaźnik wydajności użytkowanego serwera fizycznego, dzięki czemu można go porównać ze wzorcem. Na tej podstawie podawane są wyniki procentowe obciążenia maszyny jako średnia z całego dnia.

Limit obciążenia ustawiony jest na każdej platformie w zależności od wykupionej opcji. Limit ten jednak jest odpowiednio większy, aby przy wolnych zasobach procesora wykonywać nadmiarowe instrukcje (w pierwszej kolejności wykonywane są jednak instrukcje z platform, które limitu nie przekraczają). Informacja w jakim stopniu przekraczane jest obciążenie widoczna jest na wykresie w programie Webas.

404.tf

Ja tylko podaje suche fakty i jakie mam odczucia. Nie wiem jak oni mierzą to średnie obciążenie ale wystarczy że przez cały dzień masz 1% a raz czy 2x dziennie skoczy ci do np. 50% na 2 sek to jeżeli do wyliczenia średniej brana jest najniższa i najwyższa dobowa wartość to masz 25% co jest zwykłym nieporozumieniem. No ale to tylko moje przypuszczenia gdyż daleki jestem od tego by podejrzewać hostingi o celowe zaniżanie danych ci do dyspozycji parametrów. No ale jeżeli jednak jest to w ten sposób liczone to czy taki delikwent zarzyna hosting ? Nie sądzę. Ale faktem jest że takie różnice widze pomiędzy obecnym moim dedykiem a tym co mi podawali admini wykupionych wcześniej hostingów.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności