Skocz do zawartości

Hosting INSANE.pl

THI

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gielo nie rozumiesz tego jak to obliczane w ogóle..

Niemożliwe żeby Ci "skoczyło" do 50% wykorzystanie "raz czy dwa" gdyż to jest mierzone przez całą dobę i wartość jest z całej doby - jeśli wykorzystujesz (twoje skrypty) procesor przez xx czasu przez dobę a cały czas w ciągu doby do wykorzystania to xxxx to już wiesz jak obliczyć % -> odsyłam do tego co zacytował Fidma ze stron Kei.

I w żaden sposób nie możesz porównywać tego z 1% z Twojego własnego dedyka co widzisz zapewne uruchamiając polecenie top..

Natknąłem się na sygnaturke jednego z naszych userów.

https://www.insane.pl/inhosting/

Widze ze ciekawe parametry.

30 GB / 1,5 TB

za 49 zł miesiecznie.

Korzysta ktos z tego ?

zna ktos ta firme ?

Cześć

Korzystam z usług firmy INSANE od ponad 3 lat i jestem bardzo zadowolony, panel dostępny do obsługi Serwera Wirtualnego to mistrzostwo Świata, intuicyjna obsługa, bardzo duże możliwości, dodawanie własnych domen w dowolnej ilości oraz subdomen, możesz na przykład ustalić iż po dodaniu domenki, Twoim adresem e-mail będzie thi@twojadomena.pl Dodatkowo w pakiecie Serwery Wirtualne Biznes, czyli tym, którego oferta Cię zainteresowała jest możliwość dodawania tzw. "kont zależnych" jeśli masz znajomych lub pracowników, którzy mają mieć dostęp do zmiany zawartości strony, lub w przypadku znajomych któryś z nich chce umieścić swoją galerię fotografii, stronę, dzięki kontom zależnym zrobi to w prosty i łatwy sposób, nie znając hasła do Twojego Serwera Wirtualnego (będzie miał własny login i hasło).

Myślę że będziesz bardzo zadowolony z konta w INHOSTING.

Carma co ty wogole gadasz, jakie latwe robienie kont zaleznych ? meczylem sie z tym jakis czas i dalem se spokoj. A kiedy napisalem do BOKu zeby mi napisali jak to zrobic to dostalem odpowiedz "trzeba ustawic prawa dostepu itp" :P;):). Wedlug mnie taka odpowiedz BOKu jest kpina.

Jeszcze dodam ze przy ostatniej awarii podczas ktorej przez 5 dni wogole serwer lezal Insane obiecalo przedluzenie kont. Niestety juz minelo od tamtego czasu ok 3 miesiace i nadal nic, kiedy napisalem do nich maila dostalem odpowiedz ze z racji tego ze wszystkich przeniesli na nowy, lepszy serwer konta nie beda przedluzane ;| to wogole po co pisali cos o przedluzeniach?. A wogole wedlug mnie to co ma mnie obchodzic jaki oni serwer maja, biora pieniadze za swiadczona usluge, dla mnie to ten serwer moze stac na Comodore, ma dzialac i juz, a nie place za to zebym przez 5 dni nie mogl dostac sie do serwera.

Carma co ty wogole gadasz, jakie latwe robienie kont zaleznych ? meczylem sie z tym jakis czas i dalem se spokoj. A kiedy napisalem do BOKu zeby mi napisali jak to zrobic to dostalem odpowiedz "trzeba ustawic prawa dostepu itp" :zeby::)B). Wedlug mnie taka odpowiedz BOKu jest kpina.

Jeszcze dodam ze przy ostatniej awarii podczas ktorej przez 5 dni wogole serwer lezal Insane obiecalo przedluzenie kont. Niestety juz minelo od tamtego czasu ok 3 miesiace i nadal nic, kiedy napisalem do nich maila dostalem odpowiedz ze z racji tego ze wszystkich przeniesli na nowy, lepszy serwer konta nie beda przedluzane ;| to wogole po co pisali cos o przedluzeniach?. A wogole wedlug mnie to co ma mnie obchodzic jaki oni serwer maja, biora pieniadze za swiadczona usluge, dla mnie to ten serwer moze stac na Comodore, ma dzialac i juz, a nie place za to zebym przez 5 dni nie mogl dostac sie do serwera.

Ciekawe, gdy dodawałem konto zależne zajeło mi to kilka sekund i wszystko działało. W panelu możesz bez problemu ustawić odpowiednie prawa dla konta zależnego w sposób łopatologiczny, który powinien zrozumieć każdy mający minimalne pojęcie o prawach dostępu (dział "Pliki i katalogi").

Typowe podejście, przerwa w działaniu serwera była spowdowana, z tego co pamiętam, atakiem DDoS, jakimś kiddie który między oglądaniem panienek w necie, a robieniem sobie dobrze wpisał ./ddosik i za to winisz firmę INSANE ? Sytuacja ta była całkowicie niezależna od INSANE. Co do przedłużenia ważności kont, gdyby niedostępność serwera była spowodowana czymś co zależne jest od firmy, gwarantuję że dostałbyś przedłużenie konta i to z nawiązką. Obecnie z powodu iż serwery znajdują się u najlepszego dostawcy, sytuacja gdy DDoS odcina serwer od internetu nie powinna mieć miejsca.

hooli graft huh, huh, nabijamy sobie posty? Piszesz dla ilości postów, czy dla udzielenia komuś informacji ?

mela z bardzo prostego powodu właśnie tak rozwiązane jest konto zależne, owo konto możesz dać bardzo dobrym znajomym lub pracownikom, którym ufasz lub masz pewność że nie namieszają Ci na Twojej własnej stronie, a nie odsprzedawać konta zależne obcym ludziom.

A co to wogole za tlumaczenie ze awaria byla niezalezna od Insane? co to ma mnie obchodzic? Ja oplacajac serwer w Insane mam z nimi umowe a nie z serwerownia gdzie wykupili serwer. Dlatego takie tlumaczenie jest dla mnie malo przekonywujace. Ale jak ktos wyzej zauwazyl Insane nie ma nigdzie napisane ze gwarantuja Uptime i tak naprawde nic zrobic sie nie da. Co nie zmienia faktu ze nie powinni obiecywac przedluzen skoro ich i tak zaden klient nie dostal.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności