Skocz do zawartości

Hosting INSANE.pl

THI

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
hooli graft huh, huh, nabijamy sobie posty? Piszesz dla ilości postów, czy dla udzielenia komuś informacji ?

TAK, nabijam posty! Mam tyle linków w sygnaturze, że niedługo wszystkie moje strony będą na 1 miejscu w Google, LOL...

Sorry, ale nie trzeba być tu mega-mózgiem, żeby zauważyć, że założyłeś konto, aby podratować sytuację firmy (w efekcie zrobiłeś z siebie i firmy pośmiewisko). Czasami trzeba siedzieć na doopie i wyciągać wnioski z opinii użytkowników, a nie kombinować.

To tyle co miałem do powiedzenia w tym temacie.

Pozdrawiam

Ja też mam konto w Insane.pl i odczucia mam mieszane:

+ serwery działają nieźle

+ łatwy i intuicyjny panel

+ dostęp ssh/sftp

+ cena

Minus jest w zasadzie jeden - BOK. Kto nie korzystał nie wie ;-) Ale ja średnio czekam na odpowiedź na pytania 1-3 dni. Ostatnio np. chciałem coś wrzucić przez ssh na konto (chodziło o synchronizację plików) i klops, bo z niewiadomych przyczyn dostęp do ssh zablokowany (po raz drugi zresztą) - na odpowiedź czekałem 3 dni. Gdyby był telefon można zadzwonić i upomnieć się o swoje, ale tu jest tylko formularz kontaktowy.

Ogólnie więc hosting dobry na testy/spamy/strony prywatne itd. Nic na czym mi zależy nie postawiłbym na tym hostingu właśnie z powodu boku - wiadomo 1 dzień to straty liczone w milionach jak to mawia się na wht ;-)

Co do porównania kei.pl vs insane.pl to chyba żart - to są hostingi z zupełnie innej ligi zarówno cenowej jak i jakościowej. Konto w insane.pl pewnie przedłużę bo nie mam wygórowanych oczekiwań dla hostingu za 50-100zł

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Przez całe 5 dni strony nie były dostępne, zadnej alternatywy - NIC... ratowanie się obiecankami o przedłużeniu kont (które miejsca nie miało tak czy siak) nie ratuje....

ps,

Informacja nt. ataków Denial of Service na niektóre z naszych serwerów (...) W związku z tym ataki te mogą powodować czasowe problemy w dostępie do poszczególnych usług lub serwerów.
Nie znam się na tym, ale dlaczego inne hostingi nie mają z tym problemów (a przynajmniej nie tak często) ?

/edit aha, za tą cene byłem w pełni zadowolony z serwera, aż do czasu awarii (dwóch). Jedynym problemem był bok.

logo-stat4seo-blue-small.png

Gielo nie rozumiesz tego jak to obliczane w ogóle..

Niemożliwe żeby Ci "skoczyło" do 50% wykorzystanie "raz czy dwa" gdyż to jest mierzone przez całą dobę i wartość jest z całej doby - jeśli wykorzystujesz (twoje skrypty) procesor przez xx czasu przez dobę a cały czas w ciągu doby do wykorzystania to xxxx to już wiesz jak obliczyć % -> odsyłam do tego co zacytował Fidma ze stron Kei.

I w żaden sposób nie możesz porównywać tego z 1% z Twojego własnego dedyka co widzisz zapewne uruchamiając polecenie top..

Jeżeli wartość jest z całej doby to skąd takie rozbierzności ? Co do tego jak mierzę obciązenie to za pomoca kilku wskaźników i wszędzie są mniej więcej podobne. 1. Komenda top i tu masz rację

2. webmin ma także wskaźniki obciązeń

3. W panelu ovh kolejny wskaźnik w czasie rzeczywistym

Do tych danych bardzo często zaglądam i jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło osiągnąć takich wartości mimo szczerych chęci, które mi codziennie serwowały hostingi a obecnie mam 4x więcej stron niż na tamtych hostingach. Przypadek ?

Dodam że prócz httpd i mysql w wskazaniach mam inne usługi jak minn dns, antywirus, antyspam i cała gamę pomniejszych demonów linuksa.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności