Skocz do zawartości

Wysoki współczynnik CTR

Sokkerowiec

Rekomendowane odpowiedzi

jak sie nazywa ten patent który wyświetla "dziękuję za klika" ? ;) i co ważniejsze jak to się ma do TOS ?

Sorry jestem początkujący co o jest TOS ??

Czy Page Rank ma jeszcze jakikolwiek wpływ na rezultaty wyszukiwań ?! Z moich informacji wynika że NIE !!

Sokker Statystyki - moje skromne wypociny

Terms of Service... czyli ogólnie o regulamin chodzi ;) warunki korzystania z usług

Zmartwiłeś mnie bo wcześniej pytałem czy to zgodne z regulaminem.

Ludzie z tego forum powiedzieli że jeśli nie ingeruje bezpośrednio w kod reklamy to tak, więc zrobiłem takie zabezpieczenie przed wieloklikiem.

Myślisz że to narusza TOS Google ??

Czy Page Rank ma jeszcze jakikolwiek wpływ na rezultaty wyszukiwań ?! Z moich informacji wynika że NIE !!

Moim zdaniem jeżeli nie zmieniłeś nic w samym kodzie reklamy to nie ma przeciwwskazań aby takie kliknięcia wykrywać. Regulaminu na pamięć się nie uczyłem mogłem coś przeoczyć... Najlepiej jak ktoś to jeszcze potwierdzi ;) Ale z pewnością nie dawałbym tekstu "dziękuję za klika" tylko po prostu wyświetlił takiemu użytkownikowi następnym razem inne reklamy, jakieś banery własnych stronek obojętnie co...

może i masz rację ;) zmienię to

zgadza się v0.2.6 beta.

Ona ma własną wbudowana funkcję ochrony przed wielkoklikiem.

Ale ja wolałem zrobić to inaczej. Każdy wychwycony klik zapisywany jest do bazy danych tabela ct_clicks.

Struktura tabeli zawiera dwie najważniejsze informacje : nr IP i datę klika a skoro tak to można :

$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"]; // pobrac ip usera
$zapyt = "select * from ct_clicks where ip = '$ip' and date = CURDATE()"; // zapytać baze o rekordy
$wynik= mysql_query($zapyt);
$klik = mysql_num_rows($wynik); // pobrac ich ilosc

i dalej pełna dowolność np:

if ($klik<=2) {echo "tresc reklamy";} else {echo "cos innego";}

1. Nic nie musisz robic - Google samo nie zlicza podwojnych, potrojnych klikniec, glupota by bylo, gdyby system najpotezniejszej sieci reklamowej na swiecie byl tak kulawy, ze moznaby go zaklikac. Nic sie nie dzieje, za to nie banuja.

2. 3 % to bardzo niskie CTR, niechcialbys wiedziec ile ja mam ale powiem, ze martwic bym sie zaczal jakbym przekroczyl 50% !!! A takie CTRy mam od 3 lat i wszystko gra jak narazie.

3. Lepiej nie modyfikowac kodu ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

1. Nic nie musisz robic - Google samo nie zlicza podwojnych, potrojnych klikniec, glupota by bylo, gdyby system najpotezniejszej sieci reklamowej na swiecie byl tak kulawy, ze moznaby go zaklikac. Nic sie nie dzieje, za to nie banuja.

OK ale w takim razie skąd się brały bany za naklikiwania? W takim razie nie ma i nie było takich banów? Tyle razy się czytało, że ktoś dostał za to bana...

A poza tym taki skrypcik się przydaje nie tylko po to aby zapobiegać zaklikaniu... jeżeli ktoś ma duże CTR i skoro tak jak mówisz po jednym kliknięciu w reklamę już następnych nie zlicza to dzięki takiemu skryptowi możesz wyświetlić inne reklamy albo jakieś swoje banerki albo cokolwiek innego !!!

3. Lepiej nie modyfikowac kodu :P

Właśnie jestem ciekawy jak to zrobić nie zmieniając nic w oryginalnym kodzie ;)

OK ale w takim razie skąd się brały bany za naklikiwania? W takim razie nie ma i nie było takich banów? Tyle razy się czytało, że ktoś dostał za to bana...

To jest po prostu pretekst do zbanowania komus konta, przyczyny sa inne, po prostu strony sie z jakis powodow nie podobaja moderacji. Za naklikiwania byc moze tez sie zdarzaly naprawde - ale to juz sa takie naklikiwania z czystej zlosliwosci - po 300 razy i pewnie jak sie to powtarzalo kilka / kilkanascie razy. Kto by byl na tyle glupi, zeby sadzic, ze jak sobie kliknie 300 x w swoja reklame to dostanie 1$ wiecej, oni o tym dobrze wiedza, ze to jest czyjas zlosliwosc a nie chytrosc :P

Zreszta jakby system zliczal takie kliki to jakis terrorysta, hacker, ktory nie lubi Google napisal by wirusa, ktory by sie instalowal na komputerach, wpisywal cokolwiek w Google i klikal w reklamy - i puscilby z torbami Google w tydzien - myslicie, ze to jest mozliwe ? ;) Oczywiscie, ze nie bo te kliki nie beda zliczone :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności