Skocz do zawartości

Kilka skromnych pytań.

Puzek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ;) Zebrało mi się kilka ciekawych pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi, mam nadzieję, że się na Was nie zawiodę :)

1. Jeśli zaczynam pozycjonować z nową domeną to który zestaw kroków będzie najlepszym startem, aby po drodze nie zaliczyć żadnych filtrów itp. ?

- wrzucam standardowo do dodawarki typu adder/maxpress z dzienną dawką 5 katalogów, dodaję do 3 precli dziennie z 3 różnymi artykułami, przy tym linkując wzajemnie, ew. dodać lepszy art do dodawarki. System wymiany linków stałych odpalam od razu w pierwszy dzień z dawką 5 linków dziennie (na 3 różne anchory) - rozbudowując w tym czasie content strony, po 2-3 tygodniach dorzucam seo.net.pl.

- ręcznie dodaję do moderowanych katalogów (5 dziennie), precle j.w., po tygodniu linkme - 2 linki dziennie (na 3 różne anchory) i seo net po jakimś czasie - w tym także rozbudowa strony

2. Niestety nie wszyscy mają zaplecza w tym ja, więc zamierzam zabrać się do jego tworzenia i teraz nasuwa się pytanie, jakiego typu zaplecze produkować? Do wyboru oczywiście jest kilka odpowiedzi :)

- wordpress + wp-o-matic (pobiera treść z kanałów RSS)

- opisy gg, qlweb, teksty piosenek

- scuttle, pressele (tylko niewiem jak je rozkręcić ??)

- tematyczne z contentem z RSS

- generator contentu (synonimy)

3. Jeśli mam domenę z 95 roku to mogę ją od razu mocno linkować ? Nie ma żadnych linków, pr, tylko wpis w web archive.

4. Ostatnio czytałem, że wzajemna wymiana linków obniża wartość, więc jakie zapytanie mam wysłać do administratorów serwisów z których chcę uzyskać link ? Zostaje tylko za kasę/usługi.. :)

5. Jest coś takiego jak keywords density, a więc jeśli mam domenę "fraza".pl to przecież każdy link będzie zawierał te słowo i w tym przypadku gęstość grupo ponad kilkadziesiąt %, to jak mam zachować standardy :| ?

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi, z biegiem czasu dorzucę jeszcze kilka pytań, bo na pewno o czymś zapomniałem :)

1. Próbuj rożnych strategii aż znajdziesz najlepszą dla swojej strony. Nikt Ci rozwiązania gotowego nie da, bo dla każdego przypadku może być inne.

2. Im bardziej zróżnicowane/naturalne tym lepsze

3. Jaka domena? Jeśli np. miała przerwy w działaniu to jej 95 rok już niewiele znaczy

4. Bzdura. Wymieniaj się - byle mądrze.

5. Keywords density odnosi sie do zawartości słów kluczowych w treści strony. Przecież treścią strony nie będą linki do niej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności