Skocz do zawartości

Skuteczny system - Pytania/Sugestie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

obecnie faza projektowania.

Jak zakoncze sonde, wspolnie z drugim programistą usiądziemy i ustalimy kroki działania.

Myśle że programowanie wersji finalnej to około 3 msc.

Jednak nie jest wskazany pośpiech.

Wersja beta do testów będzie troszkę wcześniej. Która pozwoli sprawdzić wszystko.

Muszę także przeanalizować pewne kwestie techniczne, zrobić testy obciążeniowe.

Mogę być beta testerem? Mam doświadczenie :o Gdzie wysyłać CV? Fajnie by było gdyby Twój projekt TYM RAZEM doszedł do realizacji ;)

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Pyt. 2.

Czy traktowałbyś jako dodatkowy atut gdybyś miał możliwośc przedłużania domen po niższych cenach - (domen które uczestniczą w systemie).

Tak, ale tylko wtedy kiedy cena byłby poniszej np dropped.pl i/albo jakość jasne powyszej (np. na poziomie home.pl)

Szooku, zrób system, który bedzie sam tworzył podstrony i dodawał boksy z treścią i linkiem, tylko trochę dłuższe niż w livelink albo linkme. Po co stawiać jakieś gówniane zaplecza, skoro system sam je może robić. To bedzie lepsze od precli.

Eksperyment Discover.pl

crashxt kwestia realizacji to kwestia opłacalności. A nie wszystko co testowe ląduje pozniej w wersji pro do public.

Takie to juz zalozenie testów, dajesz cos w wersji lite do testów, pozniej uznajesz czy oplaca sie wypuscic wersje pro czy poprostu bazować na wersji pro nie ujawniajac wnioskow z wersji lite.

W Pl robi się tak - jeden projekt i ma wyjść siedzac przy nim 3 lata nie wazne czy sie opłaca czy się nie opłaca :o

W USA robi się 7 projektów jak jeden wyjdzie uznaje się to za wielki sukces.

Wolę to drugie myslenie, sonda analiza, a jakies tam nazwy produktu, kupno domeny , założenia marketingu bedą jak powstanie produkt.

Bo często jest tak że wymysla się nazwe a do nazwy pisze produkt, to tak jakby najpierw wymyslec DELMA a pozniej stwierdzic dobra to bedzie margaryna.

Początkowo zakładam że pisze wersje beta by używać jej wewn. własnych domen lub tych które mam przekazane do obsługi.

Jeżeli efekty będą zadawalające będzie myslenie jak zbudować panel usera.

Choć obecnie najwazniejszy jest dla mnie silnik i klient.

TTSEO cieżko mi ocenić ceny na dropped czy home.pl co do przedłużeń np. za kilka miesięcy czy domen w promocjach które były.

Będę pracował nad czymś co będzie tylko dodatkowym atutem, nie przeważającym elementem.

Cześć ludzi i tak przedłuża, a czesc ma możliwośc przeniesienia domen a inna czesc nie moze ich przenosic.

Yeden myslalem kiedys nad czyms takim, cos ala matka tresci i linków - mam nawet w wersji boksow taki system z linkiem w tresci. Choć na chwile obecną mam sporo zmian planowanych na przełomie 6 msc i inny w sumie produkt ważniejszy niż system.

Dziś dopiero zakończyłem ostatnie prace związane z IT Party Szczecin - a to dużo pracy było.

Obecnie najwazniejszym dla mnie byłoby uzbierać max. ilośc informacji, wniosków - posiadam własne ale nie chce zamykać się na własne przekonania - wole wyciagnac taka małą srednią co do oczekiwań.

TTSEO cieżko mi ocenić ceny na dropped czy home.pl co do przedłużeń np. za kilka miesięcy czy domen w promocjach które były.

Będę pracował nad czymś co będzie tylko dodatkowym atutem, nie przeważającym elementem.

Sorry, ale ceny dropped.pl masz na ich strony - jeden z najtańszych rejestratorów w pl - każde kto myśle o biznes domen powinno to znać - tak samo jak ceny w home.pl, nazwa.pl, az.pl i ovh.pl!

ja nie mysle o biznesie domen a jakby Ci TTSEO powiedziec nie jestem zmuszony znać cen dropped ani dropped bo zapewne nie są wstanie mi zapewnić obecnie posiadanych cen domen.

Mimo to że znam sporo firm domenowych to ich jakoś srednio znam.

dropped - Rejestracja domeny .pl: 15 PLN

Odnowienie domeny .pl: 80 PLN

Jak dla mnie dropped tutaj rewelacji nie proponuje.

Bardziej mam wrazenie ze skupiaja sie na pozyskiwaniu i aukcjach domen a z ciekawostek powiem Ci że cos lepszego niż obecnie prowadzi Dropped wprowadza za jakiś czas jeden z bardziej znanych registrów.

TTSEO ale ja znam ceny najwiekszych i najtanszych - poprostu Dropped nie zaliczyłem do nich.

Cieżko bym nie znał w branży seo cen domen.

Ja TTSEO nie chce konkurowac z registrami domen - ja napisałem o nizszej cenie na odnowienie dla domen w systemie.

To nie ma zadnego zwiazku z handlem i rejestracjami. Nie wiem skad przyszedl Ci do głowy pomysl ze chciałbym się tym zajmować. Wrecz przeciwnie - zmiany które są w toku jakby wykluczają taką konieczność.

Z ciekawosci powiedz mi na ktorej pozycji są tutaj skoro handlują to powinni miec sporo zaparkowanych

https://top100.pl/ - byc moze sa pod ktoras z nazw w top100.

Jednak nie odbiegajmy od tematu bo wchodzimy na tematy handlu i rejestracji domen które jakby mnie nie dotyczą.

nie chciałym mojej sondy rozbijać :zeby: na jakieś tematy domenowe.

To jest wstepne badanie zainteresowania ew. nowym systemem, analiza potrzeb i niech tak zostanie.

Jakby na tej podstawie można będzie ocenić czy jest miejsce na jeszcze jeden system, czy użytkownicy oczekują czegoś nowego i innego, bądź jest widoczna potrzeba nowej alternatywy.

Jeżeli z wypowiedzi będzie wynikało że warto i jest takie zapotrzebowanie to powstanie projekt który będzie starał się sprostać.

Tak szczerze mowiac to nie wiem czy jest sens jeszcze jedenego syetemu

a tak na prawde, 2-3 wlasnie sie tworza i nie dluga wyjda na rynek.

Weblink i seo.net caly czas sie rozwiajaja i trudno bedzie ich pobic jakimis dodatkami,

tu juz trzebaby wyjsc o pol roku na przod :zeby:

A mi to brakuje systemu gdzie beda wartosciowe strony bez qlwebow, dmozow, opisow gg itp.

Ciagla moderacja pewnie bylaby zmudna (kosztowna...) i pewnie dlatego jeszcze nie powstal

taki system.

A co do tematu

- tak jak juz ktos pisal wyzszy przelicznik dla lepszych stron *2, *3

badz mniejszy dla typowych smietnikow 0,2 0,3

- ograniczenie PR strony na ilosc pkt do min. (badz wyeliminowanie)

- wiek domeny jako czynnik w obliczaniu punktow - domena np. 2 letnia

miałaby 20% wiecej pkt od rocznej itd..

- biezace statystyki ile potrzeba pkt aby link zostal pobrany raz dziennie i powiedzmy raz

na miesiac aktualizacja jesli np potrzeba bylo 5 pkt w lutym a w marcu 5,5 no to trzeba podniesc o 10%

punkty na linki aby zachowac w miare stala ilosc pobran

A mi to brakuje systemu gdzie beda wartosciowe strony bez qlwebow, dmozow, opisow gg itp.

Ciagla moderacja pewnie bylaby zmudna (kosztowna...) i pewnie dlatego jeszcze nie powstal

taki system.

Też mi się taki marzył ale to chyba obecnie już UTOPIA

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności