Skocz do zawartości

Skuteczny system - Pytania/Sugestie

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie powiedzmy że dość mocno rozwiną się handel punktami jedni sprzedają po śmiesznie niskich cenach inni po dość fajnych, nie mniej ciekawi mnie czy userzy zdecydują się płacić z każdej transakcji sprzedaży frycowe :) nawet jeżęli nie jest to sprzedasz tylko przelanie na drugie swoje konto. Jako właściel systemu chętnie bym wprowadził opłate za każdą tranzakcje ale boje się linczu :)

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale przecież płacą w weblinku za możliwość przelewania i to nawet nie zależnie czy sprzedają 10 K czy 100, 1 mln pkt opłata jest taka sama. U Ciebie obecnie płacą za wersje pro bez różnicy czy dochodzi do sprzedaży czy przelania na drugie swoje konto to już jest mniej akurat ważne.

W banku płacisz za przelew.

Tak więc rozwiązanie że czym więcej operacji tym więcej płacisz jest bardziej zasadne.

Nie rozumiem dlaczego przy tego typu rozwiązaniu mówisz o frytzowym a płatnośc za pro uważasz za nie frycowe ?:).

Mimo to jednak to co pisałem o PP ma mało wspólnego z opłatami bo jak pisałem wyżej za bezpieczne transakcje użytkownik nie ponosi kosztów. Moim zyskiem jest operowanie na koncie przez okres 30 dni.

Przelewy myślałem zrobić na poziomie 1 zł za przelew do 100 tys i 10gr za każde następne 100 K/opłata miesięczna - cena bankowa dla kont firmowych.

Ogólnie dyskusja/sonda sporo wnosi poznaje się oczekiwania i powoli już jakby rodzi się koncept pewnych rozwiązań, potwierdzenie tego co chcę wprowadzić jak i sugestie co do nowych rzeczy.

Tak więc dalej zapraszam do dyskusji i dzielenia się uwagami dotyczącymi obecnie działających systemów i oczekiwań gdyby miał powstać nowy system. Tylko prosiłbym bez krytyki i autoreklamy bezpośrednio skierowanej w dany system.

Bo nie chciałbym zrobić z sondy działu o obecnych systemach krytyka/chwalenie tylko chciałbym poznać oczekiwania.

Dlatego też najlepiej mówić w obecnych systemach podoba mi się to rozwiązanie, uważam za złe to rozwiązanie.

To pozwoli jakby uniknąć rozmydlania celu sondy.

Pozdrawiam

Mariusz

mmarek mam takie boksy. To kwestia tylko ew. dopisania takiej możliwości. Jednak bazą będą linki. Resztę nie problem wprowadzić. Formaty/kolorystyka/rozmiar to już nie problem.

Szczeg. że chciałbym aby użytkownik przekazujący zaplecze czuł maks. użycie pola reklamowego w wielu celach.

To o czym piszecie można zrobić w tym samym panelu jako opcje na kolejnym silniku do wyboru.

Czyli jeden system, jeden panel, możliwośc zrobienia boksów lub linków. Np. przelania pkt na boksy lub linki i jakiś tam przelicznik odpowiedni.

Przyszło mi do głowy pytanie.

Czy wprowadzenie opcji zależności ilości anchorów od ilości posiadanego site jest sensowne.

Czyli jeżeli user posiada więcej pkt. to może dodac więcej anchorów.

a może tak:

- założenie konta - płatne (ciekawe ile userów )

- dodanie strony - płatne ( system będzie miał 100 domen właściciela :) )

- przelewy - płatne

i tak dalej.

Oczywiście system wypuszcza karty kredytowe SZOOKLINK też płatne :) w zależności od koloru

zwykła, srebrna i tak dalej :)

a tak na poważnie czym prostszy system i przyjazny dla usera tym lepiej dla niego. Za dożo opcji i kombinacji zabije go na starcie :)

Czachapl, prosty to jest linkor i wcale mu to nie pomaga. Poza tym trzeba troszkę zmienić podejście do seo. Większość darmowych rozwiązań jest skuteczna przez krótki okres czasu, bo właścicielowi się nudzi prowadzenie akcji charytatywnych. SEO to biznes i tak trzeba to postrzegać.

Szook, opcja z tymi anchorami całkiem do przemyślenia.

czacha ja nie chce wprowadzic jakis multum opcji. Poprostu system widze z pryzmatu połączenia adsense i adwords.

Dajesz zaplecze/pole reklamowe które jest wyceniane - zarabiasz pkt które możesz wydać na stronie partnerów.

Czyli tak jakbys emitowal reklamy adsense i zarobione pieniadze przeznaczal na adwords.

Nic w tym trudnego, stad ta nazwa kumulacji bo tak naprawde to poprostu umozliwienie wydania tego co sie zarabia a rozliczeniem zamiast pieniedzy jest PKT.

Z tego co wiem Adkontekst takie coś prowadzi możesz być wydawca i zarobione pieniadze pobrac lub wydać w adkontekscie na inne kampanie reklamowe.

Link pozycjonujacy - super ale jeżeli jeszcze go traktować jak reklamę - dlaczego nie :)

Nowe systemy na pewno beda powstawaly, bo ludzie widzac sukces

tych, ktore powstaly ostatnio beda chcieli ten sukces powtorzyc.

Zeby tak bylo wcale nie musi byc co cos nowatorskiego.

Wazne zeby byl skuteczny i zrozumialy dla uzytkownikow.

Rozniez w czesci dot. platnosci.

Dobrze by bylo sie tez zdecydowac czy to ma byc bardziej weblink.seonet

czy tez bardziej Google Adwords. Bo oby tych rzeczy polaczyc sie nie dac.

Ale jezeli ma byc platny to musza byc jakies argumenty

dlaczego warto zaplacic i uzywac platnego, skoro sa dostepne

tez bezplatne (i na pewno pojawia sie nowe).

MG

@Yeden ehhehe za każdą znalezioną dziurę płace 100k na miesiąc czasu wiec jak byś wiedział o jakiejś to pkt czekają :)

To czekam: konto Bert

Jakby pamięć nie dopisywała, to mogę przypomnieć jaka dziurę znalazłem. A że uświadominłem najpierw admina, to premia powinna wydłużyć sie do roku. :)

A wracając do LinkSzook.pl (szybko rezerwuj) -

- boksy tekstowe, połączenie kilku daje wrażenie "krótkiej informacji prasowej"

- jeden panel do linków stałych i "dynamicznych"

- bank - rezerwa punktów

Prowizje za przelewy robisz tak: prowizja = cena "urzędowa" - cena "dogadana" nie mniej jak x zł/1000pkt na miesiac.

Eksperyment Discover.pl

Więcej systemów na rynku tym lepiej dla wszystkich z branży.

Polskich systemow juz starczy, czas na jakies systemy roznojezyczne

Używaj Cuilla i Hakii

netelektryk - posiadając silnik nie widze problemu zrobić system nawet do reklamowania ERO czy znów inny niż PL.

Jednak PL będzie priorytetem względem promocji i pozyskiwania użytkowników.

To prawda że w PL jest pełno systemów - to właśnie sugeruje że powinny powstawać następne.

Np. jeżeli widzimy że hasło Bielizna jest trudne i jest pełno sklepów z bielizną to znaczy że nie powinno się tego robić - czy znaczy że warto.Także uwielbiam niszowe branże, jednak nie boje się ryzyka związanego z wchodzeniem na rynek już zajęty.

Gdyby iść tym torem, to powinno się powiedzieć że skoro jest 5 registrów domen w PL to po co 6.

Jednak nie odpycham pomysłu z systemem w innych językach - szczeg. że to już będa najmniejsze koszty.

Szooku, zrób na początek coś mniejszego. Tak żebyśmy mogli sprawdzić Twoje nowo nabyte umiejętności doprowadzania spraw do końca. Na przykład - jakiś skrypt (wtyczkę) do forum, który by umożliwiał zmianę linków w stopce na forach co godzinę. Miałby powodzenie. I aktywność na forach by wzrosła, tak że właściciel forum miałby darmowy content i site do SWL.

Eksperyment Discover.pl

Yeden hm oczywiście taka wtyczka i jej robienie wydaje się być zbędne.

Ta dyskusja to oczywiście ankieta/sonda która pozwoli wstępnie ocenić czy się opłaca coś robić większego.

Jednak odpowiem Ci - przykładem jest autokatalog wersja zabawka była także takim badaniem zainteresowania a zarazem pozwoliła mi ocenić co zrobić w wersji PRO.

Z zasady nie udostępniam rozwiązań w wersji pro, a pomysły czy próbki to zawsze wersja lite która ma mi posłużyć do analizy.

Choć wiem że wersje lite są inspiracją dla innych co mnie cieszy.

Wracając do SWL - na chwile obecną czeka mnie najważniejsza decyzja - czy robić to jak dobry serwer linków reklamowych czy silnik zrobić w php który owszem do normalnego swl sie nadaje jednak nie jest idealnym rozwiazaniem przy wiekszych projektach. Tak czy tak latania przy tym sporo a ja będę się tylko zajmował projektem systemu.

Jednak nie odpycham pomysłu z systemem w innych językach - szczeg. że to już będa najmniejsze koszty.

Gwarantuje ci ze jezeli powiedzie sie to w PL to i tak samo powiedzie sie w innych jezykach.

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności