Skocz do zawartości

HP dv9500, DELL Inspiron 1720, Toshiba Satellite X205 - jaki notebook z matrycą 17" ?

marynistyka.org

HP, Dell, czy Toshiba z matrycą 17"?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Notebook której firmy z matrycą 17" wybrać:

• HP
      6
    • Dell
      5
    • Toshiba
      5
    • inny...
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich bardzo serdecznie :)

Mam nadzieję, że dobry dział wybrałem na mój problem... :)

Ponieważ mój Fujitsu Siemens, którego dotychczas używałem rozpadł się zupełnie - dosłownie i w przenośni (popękana obudowa, obluzowane wejście ładowania z tyłu, zacinające się klawisze, a teraz padła wbudowana karta sieciowa, co przelało czarę goryczy - nie polecam, ze względu na delikatność obudowy tej firmy) przyszedł czas na zaciągnięcie debetu na kartach i poszukanie po szufladach :) i... zakup nowego laptopa.

I dlatego prośba ogromna do Was o pomoc - pomarzyłem sobie o "wielkim" laptopie - 17" :)

W 99% laptopa używam stacjonarnie - prowadzę serwis i sklep internetowy, spędzam czasem "w sieci" kilkanaście godzin dziennie, a od 8 lat poruszam się na wózku inwalidzkim - laptop jest dla mnie wygodniejszy w użytku niż komputer stacjonarny i siedzenie godzinami przy biurku.

Prośba do Was o pomoc w wyborze - chciałbym wielką 17" matrycę B) , co poza tym...? w dzisiejszych czasach Intel Core 2 Duo, 2-3GB Ramu i trochę dysku twardego wypadałoby chyba mieć - zastanawiam się nad wyborem przede wszystkim firmy z 3 które umieściłem w ankiecie - HP, Dell, Toshiba (chciałbym aby wykonie samego laptopa było również solidne) i jako nieco laik w przedmiotowej kwestii - modele, które wymieniłem w tytule :P .

Nie są to jednak modele obligatoryjne, ... że muszę któryś z nich - po prostu wpadły mi w oko, bo spełniają mniej więcej moje oczekiwania.

A co Wy radzicie?

Byłbym bardzo wdzięczny za rady w granicach rozsądku (do 4000zł)... Jeżeli to możliwe...?

Z góry bardzo dziękuję

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie - wszystkiego dobrego

Marek

... jestem laikiem i... pewnie często nie wiem o czym piszę... ale umiem czytać ze zrozumieniem

:)

zaglowieczu9.gif

;

Ja bym brał na Twoim miejscu DELLa z rozszerzoną gwarancją, ale to ponad Twój budżet.

Jeśli zależy Ci na jakości wykonania i komforcie pracy to: https://www.ceneo.pl/1088666

Nowy gracz na rynku (polskim bo w Europie już go sprzedają od jakiegoś czasu): https://www.ceneo.pl/1420776

Perfekcyjny wyświetlacz: https://www.ceneo.pl/978428

Najpewniejsza inwestycja, na długie lata, to jednak DELL:

https://premierconfigure.euro.dell.com/dell...;l=pl&s=PAD

Co ważne jak pogadasz z dealerem bezpośrednio to uda Ci się jeszcze rabat wytargować :)

404.tf

Hmm.. ja mam HP-ka Paviliona z serii 9500. W tej chwili jest w serwisie bo sektor dysku poszedł. W tej sytuacji trochę to dziwnie to za brzmi, ale ci go polecam. W sumie nie wina sprzętu ale oprogramowania. Weź co kolwiek, byle nie z vistą!!!.

Dlaczego polecam hp?, dlatego że mają swietny serwis. Wszystko za free!!! Najpierw dostałem płytkę z oprogramowaniem i sterami i w tym samym czasie dodatkowo wysłałem lapka do wymiany dysku na nowy na gwarancję. HP jest drogi, ale można liczyć na nich.

Po za tym mam najlepszy statek na roku, a jestem na infie ;)

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Witam Was serdecznie :D

bumfank - dzięki za poradę, ale... wolałbym jednak 17" ;)

Drodzy Panowie a Della jakiś konkretny model? Pozostać przy Inspiron 1720, czy jakiś inny model?

Odnośnie HP - a co sądzicie o Pavilion dv9780ew ?

Na allegro jest w niezłej cenie - Tutaj

A przy okazji tego linka co sądzicie o zakupach na allegro odnośnie laptopów? Można?

A Toshiby? Nikt z Was nie jest zwolennikiem tej marki? Zawsze wydawało mi się, że robią niezłe laptopy?... i nie tylko Qosmio :D (no te to już naprawdę przepiękne są).

Serdecznie Wam dziękuję za rady

Pozdrawiam gorąco

Marek

... jestem laikiem i... pewnie często nie wiem o czym piszę... ale umiem czytać ze zrozumieniem

zaglowieczu9.gif

;

Jesli chodzi o marke - wymieniles (poza Lenovo) chyba wszystkie ktore teraz warto rozwazyc. Ja pracuje z HP (nx6110) dosc intensywnie juz trzeci rok i jeszcze sie nie zepsul ale z serwisem mialem nie do konca przyjemne doswiadczenia. Komputer za to bardzo w porzadku. :zeby:

Tak sie sklada, ze tez wlasnie szukam nowego laptopa dla siebie i troche sie juz rozejrzalem w necie. Moge Ci wiec poradzic zebys zwrocil szcegolna uwage na:

a) liczbe/rodzaj i rozmieszczenie laczy (!)

B) gwarancje (niestety czesto gwarancja 'na firme' to 1 rok zamiast 3 - i trzeba doplacac)

c) procesor / ram / grafike (procesorow Core 2 Duo jest wiele, nizej masz porownanie; w tej kategorii cenowej wiele laptopow ma juz karty niezintegrowane, warto sie w taka zaopatrzyc)

Jesli nie zalezy Ci na mobilnosci laptopa - bateria ani rodzaj matrycy (szklo jest gorsze przy pracy na zewnatrz) nie beda pewnie az tak wazne.

A teraz kilka linkow, ktore mi pomogly w wyborze:

https://www.notebookcheck.pl/testy-wedle-pr...nta.1219.0.html - recenzje wielu laptopow (w wersji angielskiej jest chyba jeszcze wiecej)

https://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.html - zestawienie mobilnych kart graficznych (mozna sortowac po roznych kryteriach)

https://www.notebookcheck.pl/Mobilne-proces...gow.4344.0.html - zestawienie mobilnych procesorow (j.w.)

Mam nadzieje, ze pomoglem. :)

...

Mam nadzieje, ze pomoglem. :)

Nawet Bardzo :) :)

Bardzo, bardzo, bardzo Ci za podpowiedź i pomoc dziękuję :soczek::)

Co do linków... zacząłem dopiero przeglądać... a już zwiększył mi się ból głowy :)

Trudna sprawa - wybór na klika lat (przynajmniej dla mnie) a pieniążek niemały (również oczywiście dla mnie).

Jeszcze raz WIELKIE Dziękuję

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie (ciekawy i pomocny mi wynik w ankiecie na razie wychodzi :) )

Wszystkiego dobrego

Marek

zaglowieczu9.gif

;

Koledzy mam jeszcze jedną prośbę w tym temacie... ;)

Ponieważ im dłużej czytam opisy, porównania, testy, itd ;) mam coraz większy bałagan w głowie, odonośnie HP i Toshiby wiem już mniej więcej co myśleć :tancze:

Czy mógłbym Was tylko poprosić o podpowiedź w gestii Della - jakie modele do 4000zł brać najbardziej pod uwagę i rozważać?

Serdeczne dzięki za cierpliwość :)

Pozdrawiam

Marek

zaglowieczu9.gif

;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności