Skocz do zawartości

Brak strony w Google

Krukosz

Rekomendowane odpowiedzi

Wyświetla się:

https://www.google.pl/search?q=the+simpsons...art=10&sa=N

thesimpsons.com.pl.

Proponuje zmienić Ci linki w stopce z v-forum, na thesimpsons.com.pl

Przy okazji objawię swoją bezsilność (nawet ja czasem muszę :)), bo nie mam pomysłu co robić

Mam jeden spam - https://nej.pl i od pewnego czasu nie ma go w google, ani żadnej subdomeny.

Strona już wcześniej znikała, ale z tego co pamiętam tylko strona głowna i to na zasadzie filtra na hasła związane ze słowem "blogi"

Patrząc na statystyki, to od 21 kwietnia strony nie ma w google - dosyć długo.

Normalnie powiedziałbym, że przyczyną jest forma strony, tyle, że ona jest niezmienna od jakiegoś pół roku, a ogólnie w indexie siedzi już przeszło rok.

Macie jakieś pomysły na przyczynę i zmianę i zmianę zaistniałej sytuacji?

Pozdrawiam,

Jor.pl

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

Strony nie ma w ogólnym DC. Jeżeli sie zaznaczy aby szukało w polskich stronach to owszem jest. Ale bez kombinowania nie widzę strony wcale.

Trzeba pamiętać, że rzadko to ktoś zaznacza...

---

Hmmm... czyli wychodzi na to, że Google stosuje jakąś nową politykę dot. niedostępnych przez pewien (nawet krótki) czas stron.

Eeee.... Ale moja strona nie miała przerwy w działaniu... Jedynie dałem 301 ze starej domeny, której tez nie było w ogólnym DC. Ok. 20% wszystkich zapytan gora jest z zaznaczeniem szukania PL stron... Nie wiem na co jest wujek Google obraził. Nie przesadzam z linkowaniem nowej domenki, bo jeszcze całego 301 nie złapało.

112091.jpeg

The Simpsons - Simpsons Bay - Serwis o The Simpsons

Przy okazji objawię swoją bezsilność (nawet ja czasem muszę :P), bo nie mam pomysłu co robić

Mam jeden spam - https://nej.pl i od pewnego czasu nie ma go w google, ani żadnej subdomeny.

Strona już wcześniej znikała, ale z tego co pamiętam tylko strona głowna i to na zasadzie filtra na hasła związane ze słowem "blogi"

Patrząc na statystyki, to od 21 kwietnia strony nie ma w google - dosyć długo.

Normalnie powiedziałbym, że przyczyną jest forma strony, tyle, że ona jest niezmienna od jakiegoś pół roku, a ogólnie w indexie siedzi już przeszło rok.

Macie jakieś pomysły na przyczynę i zmianę i zmianę zaistniałej sytuacji?

Mam bardzo podobną sytuację, ale dla kilkunastu domen :P i stało to się mniej wiecej w tym samym okresie co u Ciebie. Pierwsza myśl to ban, ale z drugiej strony na tych domenach nic się nie zmianiało od dobrze ponad pół roku i wszystko było ok, zresztą ciężko doszukać się przyczny dlaczego miałby to być ban. Podczepiłem kilka z tych domen do GWT, ale niczego sensownego się nie dowiedziałem, wrzuciłem sitemapy, które już zostały "łyknięte". Póki co czekam, jeśli za jakiś tydzień nic się nie zmieni to trzeba się szykować na zakup nowych domen.

Z tego co teraz wyczytałem na tym forum to wygląda to na filtr. Jednak jakiś dziwny. Działa jedynie na ogólnym DC. Przy wpisaniu frazy "the simpsons" wtedy nie ma strony. Jest to główna fraza na którą linkuje. Przy wpisaniu The Simpsons Bay co jest nazwą strony juz wszystko działa. Czy to może byc filtr ?

112091.jpeg

The Simpsons - Simpsons Bay - Serwis o The Simpsons

Witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy mail na tym forum i mam nadzieję że pisząc mój problem nikogo nie urażę :)

Otóż od ok tygodnia mam nową domenę kalesony.com i od razu dodałem tą stronę na google, oprócz tego na ok 10 innych wyszukiwarkach. Niestety dalej google nie widzi tej stronki :/

Proszę o jakieś rady, pozdrawiam i dziękuję :)

Witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy mail na tym forum i mam nadzieję że pisząc mój problem nikogo nie urażę :P

Otóż od ok tygodnia mam nową domenę kalesony.com i od razu dodałem tą stronę na google, oprócz tego na ok 10 innych wyszukiwarkach. Niestety dalej google nie widzi tej stronki :/

Proszę o jakieś rady, pozdrawiam i dziękuję ;)

ok juz dziala, zaczelo dzialac, sorry za klopot :P

Znikanie domen, lub strony głównej domeny, to nie żaden filtr, tylko zwykły burdel w czasie dużych updatóe w google. Dopiero jak storna nie wróci przez 2 tygodnie nalezy zaczać się martwic.

Witam mam podobną sprawe, gdy wpiszę:

info:ncl.to.pl lub info:www.ncl.to.pl dostaje informacje: Niestety nie ma informacji dotyczących adresu www.ncl.to.pl

gdy wpiszę:

site:ncl.to.pl - coś jednak w Googlach jest

Samo wpisanie ncl.to.pl w Google niestety też nie pokazuje strony.

Strona istnieje 4 lata, PR4.

Jakieś sugestie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności