Skocz do zawartości

Brak linków w mapie strony

scrooge123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Strona, którą robię była na sewerze usługodawcy (nazwijmy usługodawca1) hostingowego wraz z domeną. Niestety ponieważ u tegoż usługodawcy, w ramach swojego konta, nie miałem możliwości dostępu do baz danych ani do mod_rewrite`a, a miałem inny serwer, na którym te dobrodziejstwa były, to w konfiguracji domeny (usługodawcy 1) przekierowałem domenę na host zewnętrzny (dodałem dwa nameserwery usługodawcy 2) i dodałem domenę u usługodawcy hostingowego 2.

Później potworzyłem reguły mod_rewrite`a i przeniosłem się z sqlite`a na mysql. I wszystko było by pięknie gdyby nie fakt, że wcześniej tworzenie mapy (choćby poprzez https://www.xml-sitemaps.com/) dawało rezultat w postaci znalezionych wszystkich odnosników - jako, że bez mod_rewrite`a to w postaci "/index.php?id=dzial" jak także google zindeksowało mi już kilka takowych linków. Po przeniesieniu i zainstalowaniu reguł przypisania wszystko chodzi pięknie (linki postaci "/dzial.html") i wchodząc na stronę klikanie w linki przenosi normalnie w odpowiednie miejsce ale skrypty do tworzenia map stron nie wykrywają NIC! Obawiam się, że w związku z tym google, też mi tych "nowych" linków nie zaindeksuje.

Pytania są więc dwa: Po pierwsze co może być przyczyną takiego stanu rzeczy (czy to wina przekierowania domeny na zewnętrznego hosta) i czy faktycznie google mi tego nie zindeksuje (wchodziłem na stronę poprzez lynx - bo w końcu tak stronę "widzi" googlebot i nie widzę nic nienaturalnego - linki są i chodzą)

Z góry dziękuje za pomoc!

jeszcze kilka innych takich samych tematów mogłeś machnąć... :D

Nie ma to jak sobie nabić posta. Jak nie znasz odpowiedzi na pytanie to po cholerę jakieś głupoty piszesz w temacie? Zobaczyłem dopiero później, że do tamtego folderu nikt nie odpowiada to napisałem tu. Nie "macham" tematów dla sportu. Na przyszłość "nie mów co wiesz, tylko wiedz co mówisz"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności