Skocz do zawartości

Zapowiedź rewolucji?

andreas

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co jest napisane w artykule webinside, bo to jest kolejny polski serwis, ktory sie nie otwiera ode mnie. Jednak z tego co mi wiadomo to, platnosc za ilosc wyswietlen ma byc dodatkowym serwisem, a nie zastapic aktualny. Do tego, to bedzie na takiej zasadzie, ze reklamodawca musi zaakceptowac dany serwis wyswietlajacy. WIec, rozmowa na temat strat itp. jest chyba nie na temat.

sobie zapewnić panowanie na rynku w Polsce.

Przeciez te zmiany nie maja nic wspolnego z tylko Polska, to ma byc usluga ogolna i wcale bym sie nie zdziwil gdyby jej w Polsce nie udostepniono tak szybko jak w USA.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
beha napisał:  

sobie zapewnić panowanie na rynku w Polsce.  

Przeciez te zmiany nie maja nic wspolnego z tylko Polska, to ma byc usluga ogolna i wcale bym sie nie zdziwil gdyby jej w Polsce nie udostepniono tak szybko jak w USA.

:oops: Zapędziłem się :oops: W miejsce Polska - Cały świat.

...

Nie wiem co jest napisane w artykule webinside, bo to jest kolejny polski serwis, ktory sie nie otwiera ode mnie.

https://anon.free.anonymizer.com/https://www...de.pl/news/1140

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Jak bede mial troche wiecej czasu to sie polacze przez niemieckie proxy, tak zwykle robie, jak chce zobaczyc polskie strony, ktore mi sie nie otwieraja (coraz wiecej ich jest :? ).

a to jest z anonymizera:

The web site you tried to access could not be reached. The site may be down for maintenance or because of technical difficulties.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
platnosc za ilosc wyswietlen ma byc dodatkowym serwisem

dokładnie, do tego już jest możliwe w Polsce

Płacisz ( minimum 6 PLN za 1000 wyświetleń ) i wybierasz ( po podpowiedziach słów, lub sam wpisujesz dany adres, który ma adsens ) strony, na której chcesz wyświetlić reklamy.

Calkiem przyjemne narzędzie dla osób, któe z jednej strony sprzedają adwords, a z drugiej wyświetlają adsense 8)

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Jezeli bedzie tak jak pisal michal to to ma sens. Poniewaz wyswietlanie sie bannerow jest elementem budowaniem marki dla roznych firm.

A pozatym kazdy z nas czasmi czyta adsense a w nie nie klika. Moze kiedys wejdzie na te www. Zreszta pewno nie zapowiadali by nic na czym

a) nie mogliby zarobic

:) nie byloby poprzedzone badaniami rynku i opiniami klientow

Check email deliverability tool Maildog

Zasady są takie:

1. Reklamadowaca wybiera strona na której ma się wyśiwtlac jego reklama oraz okresla liczbę wyświetleń, oraz ustala stawkę

2. Webmaster określa czy chce mieć reklamy tekstowe czy tekstowe i graficzne.

3. Jęśli google mogą wyświetlić reklamę tekstową z potencjanie większym zarobkiem w porównniu do CPM to ją wyświetlą. więc dla większości nic sie nie zmieni.

Jak dla mnie płacenie za odsłonę bannera jest hmm, nie na miejscu... Budowanie marki - nie wydaje mi się, żeby najlepszym miejscem do tego były małe serwisy. Jeżeli chciałbym wypromować konkretną markę, to wybrałbym miejsce ogólnie, typu portal internetowy, który raczej będzie miał w nosie nowinki G. Poza tym już widzę nową falę spammu, która zaleje wyszukiwarki. Bardzo możliwe, że strony będą promowane niezgodnie ze swoją zawartością, na popularne słowa kluczowe, byle coś wyświetlić...

Dała matka rozum? To kombinuj.

Bardzo możliwe, że strony będą promowane niezgodnie ze swoją zawartością, na popularne słowa kluczowe, byle coś wyświetlić

Tylko, że musiałby się znaleźć ktoś kto będzie chiał wyświetlać na nich reklamy.

To reklamodawca wybiera serwisy, gdzie będzie wyświetlał reklamy !!!!

swoją drogą mały prztyczek dla sieci reklamowych może z tego wyjść :)

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Tak, reklamodawca wybiera, gdzie chce wyświetlać. Ale jako reklamodawca sprawdzisz wszystkie popularne słowa kluczowe do każdej strony? Trochę nie chce mi się w to wierzyć... Jak wiadomo, słowo kluczowe wcale nie musi znajdować się w zawartości strony (np. kretyn;) ). Uważam, że będzie to raj dla pijawek i tyle. Płaciłem za wyświetlenia bannera na różnych stronach i to niczego dobrego nie przyniosło :)

Dała matka rozum? To kombinuj.

Jak dla mnie płacenie za odsłonę bannera jest hmm, nie na miejscu... Budowanie marki - nie wydaje mi się, żeby najlepszym miejscem do tego były małe serwisy. Jeżeli chciałbym wypromować konkretną markę, to wybrałbym miejsce ogólnie, typu portal internetowy, który raczej będzie miał w nosie nowinki G. Poza tym już widzę nową falę spammu, która zaleje wyszukiwarki. Bardzo możliwe, że strony będą promowane niezgodnie ze swoją zawartością, na popularne słowa kluczowe, byle coś wyświetlić...

1. google nie mają portalu... (narazie)

2. google wiedzą czego chcą (tego co wszyscy)

Target Sites (Not just Keywords)

Now, you can select specific content sites where you want your ads to show. This will allow you to precisely communicate with those individuals who are most likely to be interested in your offerings.

Get Creative

Within site-targeted campaigns, you can use not only text and image ad formats, but also animated image ads.

Make an Impression

Site-targeted campaigns allow you to bid for placement on a CPM (cost-per-thousand-impressions) basis. These ads will compete in the same auction with CPC (cost-per-click) ads.

Więc nie wg keywods tylko wyboru reklamodawców...

Ale jako reklamodawca sprawdzisz wszystkie popularne słowa kluczowe do każdej strony

Troszkę to się odbywa inaczej. Pokrótce tak:

1. zakładasz kampanię i chcesz wyświetlać reklamę swojej strony, płacąc nie za kliknięcia, a za wyświetlenia. ( choćby po to, żeby mieć wpływ na to na jakich stronach ta reklama się wyświetla, bo przy płaceniu za wejścia i zaznaczeniu opcji: wyświetlaj na stronach z treścią, niestety takiego wpływu nie masz.

2. mozesz wpisać konkretny adres strony ( obecnej w adsense ) na której chcesz wyświetlać reklamy swojego serwisu lub wpisujesz słowa, które Cię interesują, a google pokazuje adresy stron, na których możesz wyświetlić reklamę.

3. Wybierasz i zaznaczasz tylko te, które Cię interesują !!!!

I na tym to polega.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności