Skocz do zawartości

Moderacja wpisów w wordpressie

lj2m

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiegoś skryptu - wtyczki doi wordpressa która sprawdzała by unikalność artykułów. Kiedyś natknąłem się na to, lecz teraz nie mogę znaleść. Na dysku mam jakąś wersję ale o dziwo nie działa. Proszę o pomoc.

I taka mała porada, jak sprawdzasz, dawaj całe zdanie, od dużej litery do kropki.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Istnieje jeszcze wtyczka która była opisywana tutaj https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=40792

Ja osobiście w przypadku kiedy sprawdzam i okazuje się że jedno zdanie przeszło test negatywnie, sprawdzam artykuł w dwóch kolejnych miejscach. I najlepiej sprawdzania dokonywać po minimum tygodniu, ponieważ są cwaniacy którzy jednego dnia ten sam artykuł umieszczają w kilkudziesięciu preclach i kiedy sprawdzasz Google tego jeszcze nie zdoła w wielu przypadkach zaindeksować.

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

Jedno zadanie to tam nie zaszkodzi, ale masę osób robi tak, że wymiesza kilka akapitów i ręcznie albo w mieszarce pozamieniają co 10 słowo, ale google to i tak całe pogrubia.

Potem są teksty zaczynające się od "Oprócz tego można u nas znaleźć też.." Chociaż to nie tylko pozycjonerzy tak mają, kiedyś sprawdzałem prace zaliczeniową, w której pierwsze zdanie to było "Nawiązując do wcześniejszej analizy..." :):)

Wracając do precli, ostatnio natrafiłem na zwrot o zdobywaniu przy pozycjonownaniu "szlachetnych linków"

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Sprawa moderacji wpisów niestety nie jest taka prosta :)

Ktoś może dodać od razu do 50 precli w tym samym momencie więc sprawdzanie teoretycznie powinno być powtarzane co pewien okres czasu bo wpis który dzisiaj jest unikalny za miesiąc może już nie być unikalny.

Sprawdzanie copyscape jest bardzo dobre, lecz jeśli byśm się starali tylko o unikalne wpisy to nie mielibyśmy wpisów prawie wogule. Po tygodniu od dodania sprawdziłem i widać już kilka kopi, lecz przynajmniej nie całkowitych, tylko częściowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności