Skocz do zawartości

Internal Server Error

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

No mi tez ostatnio zaczęło to wyskakiwać na neteasy... Coś jest na rzeczy, wczoraj wieczorem całkiem mi stanęły strony, wczesniej było OK a dostawiłem tylko precla. No trzeba pomarudzić, skoro było dobrze i ni z tego ni z owego nagle zaczęło się sypać - i to akurat jak czekałem na googleboty

Na blogu:

pozycjonowanie a etyka. A za parę dni słów kilka o smacznych i lekkostrawnych preclach

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja za każdymi przenosinami mam blisko 10gb do wgrania na ftp czego robic mi się nie chce smile.gif

mela, jak coś przenosić to z głową :D Mi przeniesienie kont zajmie max 5 min, nie mam zamiaru bawić się w kopiopwanie wszystkich danych z ftp i wgrywania na nowy serwer.

Najlepszym rozwiązaniem są backupy kont w DA. Backup wykonujesz na zew serwer i tylko wystarczy odzyskać backup i wszystko śmiga ;)

hmmm ja tam ostatnio nigdzie CHMODów nie ustawiam z uwagi na to że serwer tak czy siak np neteasy nadaje prawa do zapisu nawet przy standardowych chmodach... tak samo jest w home.pl, nazwa.pl itp. Nawet chyba DH ma tak samo.

Ja podjąłem decyzje o dedyku głównie dlatego że otrzymałem informacje że jedno z moich kont (znajduje się na nim forum na skrypcie phpBB by Przemo) wykorzystuje 20-30% mocy procesora... więc w takim wypadku dedyk to będzie najlepsze rozwiązanie :P

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Przyczyn tego bledu moze byc wiele naprzyklad dziwne regulki rewrite, zle chmody albo tez przeciazenie serwera przez skrypt

To dlaczego regułki w htaccess co miałem nie działały, tylko pod każdym względem dawały ISE 500? To samo działało na boo.pl, linuxpl.com itp. itd. etc. ;]

A moze przyczyna nie lezy w konkretnej firmie, tylko w... panelu? Obie firmy laczy DA, wiec moze tam jest cos nie tak? Oczywiscie strzelam - na podstawie domyslow :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Powody bledu 500 moga byc rozne - sa najczesciej wyjasnione w error logu i juz chyba ten temat poruszalem na tym forum przy okazji innego postu. Czesto zdarza sie, ze dzieje sie tak na skutek przeciazenia serwera przez danego uzytkownika, w duzym stopniu uniemozliwia to wytworzenie kosmicznego loadu serwera przez np. bledny skrypt. Panel nie ma tutaj nic do rzeczy, fastcgi jest wdrozone na poziomie httpd, a nie DirectAdmina. Co do htaccess to rzeczywiscie, zaleznie od wersji serwera Apache czesc regulek z np. wersji 1.3 moze wymagac lekko innego formatowania w wersji 2.2 ktorej uzywamy.

Michal: jesli chodzi o jedno z Twoich forów - userzy sa separowani od siebie jesli chodzi o obciazenie, wiec raczej nie wplyniesz w zaden sposob pozytywnie czy negatywnie jednym obciazajacym forum na serwer :D.

pozdrowienia.

Domeny, tani hosting, hosting SEO, hosting reseller, VPS root i managed na www.neteasy.pl

Program partnerski (20% prowizji) - www.neteasy.pl/pp.html

Michal: jesli chodzi o jedno z Twoich forów - userzy sa separowani od siebie jesli chodzi o obciazenie, wiec raczej nie wplyniesz w zaden sposob pozytywnie czy negatywnie jednym obciazajacym forum na serwer smile.gif.

Dwoma :P Przez noc postanowiłem zabrać dwa fora z uwagi na to że nadawały się raczej już na serwer dedykowany a nie hosting współdzielony. A jeżeli chodzi o obciążenie to nie za bardzo rozumiem działania hostingu :) Przecież jeżeli zabrałem dwa konta które obciążały serwer (jedno forum miało obciążać 20-30% procka) czyli zwolniła się moc obliczeniowa jak i pamięć czyli w jakimś stopniu powinni odczuć poprawę :) No chyba że są jakieś ograniczenia procek/ram.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Jest możliwe podanie jakie skrypty ale to zależy od setupu. System musi widzieć pełny cmdline procesów php.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności