Skocz do zawartości

Skrypty na zaplecze

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmm zastanawiam się czy lepszym sposobem nie było by napisanie robota sieciowego który zapisze zawartość wikipedii w bazie i na jej podstawie będzie działał. Ale to może obciążyć serwer porządnie.

wysłałem kilkanaście praserów,

I na ich podstawie można zbudować jeden uniwersalny ;)

Może pobierać po 100 znaków na zasadzie:

raz z początku, raz ze środka raz z końca opisu

w sensie 100 znaków z allegro, 100 z wiki itd, synonimować i łączyć to w jeden o długości np 1000 znaków

Ale to nie będzie miało ładu i składu. tyle że duplikata nie będzie

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Ale stracisz sens zdań, wystarczyłoby zmienić na synonimy 3-4 wyraz w zdaniu, wtedy zostanie zachowany sens zdania (oczywiście z zależności od synonimów).

Można liczyć ciągi znaków odzielone znakiem spacji umieszczone pomiędzy kropkami. Zliczać te ciągi - słowa, dzielić ich ilość np. przez np 3. a mod = 0 póżniej zmieniać słówa losując je.

Hmm, albo jakoś tak.

Poza tym przydałby mi się skrypt zmieniający zwykłe zdania skąś tam pobrane, w ciągi wyrazów oddzielonych przecinkami, aby można je było masowo dodawać do precli jako tagi ;)

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Hmm zastanawiam się czy lepszym sposobem nie było by napisanie robota sieciowego który zapisze zawartość wikipedii w bazie i na jej podstawie będzie działał. Ale to może obciążyć serwer porządnie.

Nie bierz całej bazy na raz. Myślałem o tym, żeby pobierać dane, korzystać jakiś czas i podmieniać na nową.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności