Skocz do zawartości

2 domeny jedna strona

netu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam stronę do której mam 2 domeny i czy jest możliwość podpięcia 2 domen na jedna stronę chodzi mi odrazu o to czy jak wpisze adres aaa.pl to podstrony będą jola.aaa.pl franek.aaa.pl a jak wpisze bbb.pl to będzie jola.bbb.pl franek.bbb.pl czy jest taka możliwość czy tylko na przekierowaniu można podpiąć 2 domeny .

Witam mam stronę do której mam 2 domeny i czy jest możliwość podpięcia 2 domen na jedna stronę chodzi mi odrazu o to czy jak wpisze adres aaa.pl to podstrony będą jola.aaa.pl franek.aaa.pl a jak wpisze bbb.pl to będzie jola.bbb.pl franek.bbb.pl czy jest taka możliwość czy tylko na przekierowaniu można podpiąć 2 domeny .

Jeżeli chodzi o taką możliwość to jest taka możliwość ale chodzi o to że lepszą możliwością jest przekierowanie 301 jednej domeny na drugą bo wtedy chodzi o to że google nie potraktuje tego jako duplicate content.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Kolego jak chcesz się coś dowiedzieć to układaj zdania gramatycznie, bo sposób w jaki Ty pytasz to objaw lekceważenia.

Tak w skrócie to domenę zaindeksuje tylko jedną (bo przekierowanie 301 oznacza: przeniesiono na nowy adres) . Ale to lepiej niż gdyby przeindeskował dwie identyczne domeny.

logosc.png

a zindeksuje domenę która jest przekierowana na inna, czy będzie sam adres bez contentu w google

Zasada jest bardzo prosta :

Strona A trwale wskazuje na strone B. robot wchodzac na A odrazu idzie na B. a wiec zaindeksuje B.

dodaj troche linkow na B i po problemie.

Perła beskidów zaprasza na Noclegi Ustroń. Gorąco polecam

witam,

A ja mam taką sytuację:

Zauważyłem, że są strony, które mają dwie domeny podpięte pod ten sam content (różni się tylko opis meta) i na te dwie domeny ta strona się pozycjonuje, jedna pod drugą na pierwszej stronie wyszukiwania.

Czy to jest normalne? Bo mi sie wydaje, że strona poleci niedługo.

Czy jeśli do jednej strony podpięte są dwie domeny (np. u providera ) to czy możliwe jest aby te dwie domeny się pozycjonowały równolegle?

AdWords Blog - wiadomo o czym :)

Szkolenia Adwords dla początujących i zaawansowanych

Jak mialem swego czasu regionalna domene A ktora byla wypozycjonowana a potem zakupilem domene B (adres.pl) i dalem przekierowanie na domene B. przez okolo miesiac wisialy mi obydwie domeny w google na to sama fraze. tylko jak ktos klikna na domene A to odrazu przelaczala mu sie na B. po miesiacu zniknela domena A a podskoczyla w wynikach domena B i w sumie polepszyla sie jej pozycja .

Sprawdz czy jest przekierowanie jak nie ma to powinny z czasem strony poleciec za duplicate content.

To może i ja się podepnę pod temat.

Co daje pod względem SEO podpiecie więcej niż jednej domeny pod stronę. Jeśli oczywiście zachowa się wszystkie zalecenia, by nie było DC, to jakie to ma znaczenie gdybym np. dokupił domenę ze słowem kluczowym, na kt. pozycjonuję, a która to domena tylko przekierowywałaby na adres obecny.

Przykład:

pozycjonuje np. na "rosół", a strona ma domenę np. superzupy.pl. W międzyczasie dokupuje domenę "rosół-warszawa.pl" , podpiam ją i daje przekierowanie na superzupy.pl

Jakie ma to znaczenie dla SEO w tym przypadku?

Oferuję usługi SEO w zakresie j. niemieckiego

wydaje mi sie ze nie warto sie w takie cos bawic.

w moim przypadku pomoglo poniewaz domena Abyla stara i byla dobrze wypozycjonowana wiec gdy przekierowalem na nowa i ja troche podlinkowalem to dalo wymierny efekt. Takie kombinacje o ktorych ty mowisz wydaja mi sie niezbyt sensowne. za duzo kombinowania i pracy a za maly efekt.

wydaje mi sie ze nie warto sie w takie cos bawic.

w moim przypadku pomoglo poniewaz domena Abyla stara i byla dobrze wypozycjonowana wiec gdy przekierowalem na nowa i ja troche podlinkowalem to dalo wymierny efekt. Takie kombinacje o ktorych ty mowisz wydaja mi sie niezbyt sensowne. za duzo kombinowania i pracy a za maly efekt.

Czyli jeśli podpinać dodatkową domenę, to z dobrą historią - poprostu czyhać aż ktoś nie przedłuży lub zwyczajnie wygaśnie?

Nie mam zamiaru kombinować. Chciałem się dowiedzieć tylko czy z pkt. widzenia SEO podpinanie dodatkowej domeny pod strone (która ma w nazwie słowo kluczowe) ma jakikolwiek sens, czy się opłaca?

Jasne, własne zaplecze jest najlepsze. Z nie śmiem polemizować

To podlega pod Duplicate Content.

Choć sam w Duplicate Content (DC) specjalnie nie wierzę, tak przy kopiach 1:1 (lub kilku domenach pod tym samym skryptem) - tak w przybliżeniu wierzę - bo to jest banalne do wykrycia.

Plusy /minusy:

Minusy:

1. Przy większej ilości w końcu domeny mogą dostać bana;

2. W sumie DC na zapleczach to może sobie i być ( bo co innego pozycjonujemy docelowo), tyle że jak dostaniemy filtr to sumarycznie moc strony spadnie;

3. Śmieć

Plusy

3. Bardzo proste stawianie milionów stron zapleczowych (coś ala 1000 wiki);

Ogólnie - prędzej czy później poleci (chyba że mamy dużo szczęścia)- ale krótkowzrocznie (jak się nie ma czasu) daje efekt. Tylko potem są lamenty (ehh.. dali mi bana).

Lepiej chyba nieco zmodyfikować skrypt, szablon, pomieszać wpisy i strona pod zaplecze kilkukrotnie stabilniejsza.

logosc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności