Skocz do zawartości

Interesujący złodziej treści

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pewien pan co jakiś czas umieszcza treści z mojej strony na swoim, konkurencyjnym forum. Po pierwszym incydencie napisałem do niego i usunął, ale od tamtej pory powtórzyło się to kilka razy. Co mogę zrobić?

E: Miało być "Irytujący".

mozesz zablokowac mu forum wysylajac XXXXXXXX postów (spamów)

niezły pomysł, swoją drogą jaki ma skrypt forum?

Napisz do cal.pl oni powinni mu zablokować forum za to przynajmniej jak mi ktoś kradł treść ze strony to tak firma hostingowa zrobiła.

Ciekawe ile ma transferu miesiecznie?

Może też mu pingować serwer ja tak zrobiłem u siebie i przez chwile pożarło mi 700mb transferu xD

Postrasz sądem (zacytuj odpowiednie paragrafy) i tym, że napiszesz do cal.pl a ich obowiązkiem jest zablokowanie (co prawda - chyba - nie jest, ale..).

DDoS-y nie mają sensu, bo jeszcze sam trafisz pod sąd. ;)

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Jeżeli masz IP tego bota, to po prostu przekieruj go na jakiś no-spam, albo przekieruj go na stronę z linkami z jego domeny.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

DDoS-y nie mają sensu, bo jeszcze sam trafisz pod sąd. happy.gif

Zawsze można wkręcić że pingowałeś mu forum aby się szybciej zaindeksowało ale komputer Ci się zawiesił ;) Sądami teraz mało kto się przejmuje, forum powinien mu zablokować usługodawca przynajmniej do czasu aż nie usunie tego co ukradł. W moim przypadku firma hostingowa bardzo szybko zareagowała i w ciągu godziny serwer był zablokowany a ja miałem dane tego kolesia.

a ja miałem dane tego kolesia

Ale chyba nie od hostingodawców, bo oni nie mają prawa udostępniać danych osobowych bez nakazu.

W moim przypadku zazwyczaj pomaga zacytowanie odpowiedniego artykułu ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, bo hostingodawcy nie zawsze blokują konto nie mając nakazu (mimo że nawet w regulaminie mają zapis o tym, że mogą w takim przypadku je zablokować). Są tacy, którzy tłumaczą się, że bez nakazu nic nie zrobią. Nawet, jeśli na stronie widnieje dowód w postaci informacji o tym, że część tekstów była kopiowana z innej strony i admin strony za to przeprasza.

Jeśli o mnie chodzi, cytowanie paragrafów nie uważam tylko za straszenie. W ostateczności naprawdę założyłabym sprawę (w tym tygodniu miałam to zrobić, ale webmaster w ostatniej chwili zareagował) i nawet w tej chwili czekam na odpowiedź użytkownika tego forum, który mi podkradł autorskie treści. Rozmawiałam już nawet na ten temat z prawnikiem i na pewno wygrałabym, tylko pozostaje kwestia wynagrodzenia, jakie bym za to dostała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności