Skocz do zawartości

www.trekearth.pl

Matiash

Rekomendowane odpowiedzi

Kod nie wygląda najlepiej.

Linki prowadzące do niej są w większości z systemów rotacyjnych, a i to niewiele.

Optymalizacji pod SEO praktycznie brak.

Ruch na stronie niewielki.

Co chcesz sprzedawać? Jaki potencjał ma ten serwis? ;)

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Kod nie wygląda najlepiej.

Linki prowadzące do niej są w większości z systemów rotacyjnych, a i to niewiele.

Optymalizacji pod SEO praktycznie brak.

Ruch na stronie niewielki.

Co chcesz sprzedawać? Jaki potencjał ma ten serwis? ;)

Strony nie chce sprzedawac, tylko z ciekawosci pytalem. Co masz na mysli ze optymalizacji pod SEO praktycznie brak ?

Serwis jest w miare nowy...bedzie w najblizszym czasie kilka ulepszen...

Dzieki za odpowiedz, mam prosbe co bys mi doradzil zeby zwiekszyc ruch i jak ja odpowiednio zoptymalizowac...

Czytalem to forum. Dodajemy regularnie do katalogow seo, starmy sie linkowac na forach itp. Co mozna jeszcze zrobic ?

Pozdrawiam!

www.picture-globe.com - Fotografia, podróże i nie tylko

Co masz na mysli ze optymalizacji pod SEO praktycznie brak ?

Sieczka w adresach url.

Identyfikatory sesji w adresach url (gdzieniegdzie).

Takie same title na wszystkich podstronach.

j.w. z meta description i keywords.

Linki do www.trekearth.pl/index.php zamiast do www.trekearth.pl.

Jako nagłówki h1 masz rzeczy typu "Logowanie" czy "News".

Pewnie jeszcze sporo podobnych rzeczy da się znaleźć.

A ogólnie zrobić da się dużo, nie tylko w seo, ale to temat na

długie rozmowy, a nie post na forum. Szukaj, czytaj, marketing

internetowy i tradycyjny twoim przyjacielem.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Fajny serwis. Zrobiłbym miniaturki jednakowych rozmiarów z zachowaniem aspect-ratio bo przez to serwis traci na czytelności i wyglądzie. To samo z innymi elementami (różne rozmiary boksów relacji - lepiej żeby były równych rozmiarów albo dwa mniejsze po bokach i większe pośrodku). Po środku można by dać te najlepiej oceniane lub z największą ilością zdjęć / komentarzy.

Mapka niestety nie działa.

Jeszcze jest jeden problem z powiększaniem miniaturek: przycisk następne / poprzednie zdjęcie powinien być zawsze w tym samym miejscu bo inaczej po każdym naciśnięciu trzeba go szukać na stronie. (tzn. w takiej sytuacji wstawianie tego przycisku jest bez sensu, skoro szybciej można po prostu nacisnąć na następną miniaturkę).

Ogólnie oceniam bardzo dobrze, wyceniał nie będę bo zaraz nastąpi kolejna wojna na forum :)

IE7, jak kliknę w rejon świata to nic się nie dzieje tylko adres się zmienia na #nogo. Teraz widzę jakie było założenie ale to dezorientuje strasznie, bo "linki" nie mają podkreślenia a wskaźnik myszki się zmienia na łapę co sugeruje, że po naciśnięciu na rejon przeniesie mnie gdzieś gdzie zobaczę coś z nim związanego.

Najlepiej zrobiłbyś tak, żeby wskaźnik się nie zmieniał no i dodał podkreślenia w tych linkach na mapce.

Hej

Dzieki za odpowiedz. Wlasnie widze ze pod IE nie dziala prawidlowo ta mapka. Sprawdzalaem pod kazda inna przegladarka i dziala dobrze. Z twoeje tresci wynika to ze poprostu nie wyswietlaja Ci sie dymki. Zobacz na IE6 lub na Firefoxie. Ale dzieki za spostrzeżenia, juz wiem ze trzeba to poprawic :D

super serwis!

jak ogladam galerie, to kazde nastepne zdjecie pojawia sie obok poprzedniego. W efekcie musze ruszac myszka zeby trafic w link "nastepne". Troche to wkurza.

Zaskakuje predkosc ladowania zdjec - strasznie szybko na moim wolnym laczu. czy to jakies specjalne rozwiazanie?

polish suicide flew 48 successful missions

Zdjęcia w relacjach są skalowane przez skrypt, natomiast w "pojedynczych zdjęciach" nie stosujemy niczego co powodowałoby że fotografie szybciej sie ładują :)

Dzięki za wszystkie informacje i porady. Na pewno pozmieniamy to o czym wspomnieliście!

Pozdrawiam!

lecz optymalizacja daleko w tyle.
a co ty chcesz od tej optymalizacji, że się zapytam?
Aha, proszę rownież napisać tak mniej wiecej na ile wycenilibyście te strone.
https://www.speedtest.pl/wycena.html

125zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności