Skocz do zawartości

Co zrobic z www.surfinwind.com

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Strona pozycjonowana wyleciala na wszystkie frazy a pojawil sie jakis syf a mianowicie

www.surfinwind.com/main/index.cgi/003210A/http/adres mojej www/

tytul i description jest identyczny jak mojej strony a po wejsciu na ten link kieruje na strone glowna surfwind.com

Wczoraj strona wrocila na troche ale teraz znowu wyleciala. Co z tym zrobic? Dalej linkowac i czekac az syf wyleci? Zglosic to do spam reportu ? Czy nic nie robic? ;)

Mial juz ktos cos podobnego ?

Padles ofiara tego pier***go Godaddy.com Musiales nie przedluzyc domeny - oni wtedy automatycznie sobie domene przechwytuja i wstawiaja swoje reklamy, dzieki temu przekretowi na krzywdzie wlascicieli stron dorobili sie fortuny. Sprawdz, kiedy wygasla, caly czas masz prawo do pierwokupu (przynajmnjiej przez jakis czas po wygasnieciu). Teoretycznie po wykupieniu domeny wszystko wroci.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ja sie spoznilem z oplaceniem domeny 1 dzien i juz mi sie ten smiec wyswietlil, mimo ze domena nalezala do mnie, nawet chyba gdzies o tym pisalem. Moje wkurzenie siegalo zenitu, w koncu ktos nie wytrzyma, wsiadzie w samolot i odwiedzi siedzibe GoDaddy.com z kijem baseballowym w reku, oby walil nim w serwery :D

IMHO to jest robota GoDaddy, jezeli ktos zrobil kopie na starszej i mocniejszej domenie, Twoja zostala wyprana, czyli wywalona za duplicate content - Google uznalo, ze to Ty kopiujesz jego strone. Ale to jest malo prawdopodobne, w kazdym razie probowalbym go jakos dorwac. Jak go namierzysz daj znac - zrobimy wojne online - zajedziemy mu transfer :P

Ja sie spoznilem z oplaceniem domeny 1 dzien i juz mi sie ten smiec wyswietlil

jak sie spozniles to masz problem i czego chcesz od nich jesli ja zgodnie ze wszystkimi zasadami kupili

wiele osob kupuje wygasajace domeny i na naprawde ciekawe domeny walka trwa juz pierwsze sekundy po wygasnieciu kto lepszy i szybszy i czasami mozna łądne perełki wyrwać

o przedluzeniu domeny trzeba niestety pamietac i nie robic tego na ostatnia chwile

nie wygrasz z nimi gdyz domena była wolna w momencie rejestrowania przez nich i zrobili wszystko zgodnie z zasadami rejestracji

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

sorki myslalem ze ta sama osoba pisze o tym samym a to dwie gdzie jedna domena wygasla - tu mowi sie trucno jednak jak masz ciagle domene i on skopiowal twoja tresc wydaje mi sie ze tylko meil do google moze cos zalatwic

inaczej nic nei zrobisz jesli google potraktowala twoja jako kopie to tylko reczna zmiana cos moze dac

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

sttorm masz racje, ale mimo wszystko wiadomo, ze oni to robia bo maja "chody" jako jedna z najwiekszych firm sprzedajacych domeny. W who is byly moje dane, jak domena wygasa to jeszcze (nie pamietam) 3 miesiace nalezy do mnie i nie mozna jej przechwycic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności