Skocz do zawartości

[hosting] Dylemat

Mev

Rekomendowane odpowiedzi

to fakt michale, lecz nie posiadając własnych dns na serwie chyba nie bardzo można przypisać inne domeny, tzn ja nie wiem bo może jest jakiś sposób wydelegowania kilku domen na 1 IP z innych dnsów, lecz jak je przypisać poszczególnym miejscom na serwerze niemam pojęcia.

Mając własny serwer dns sytuacja jest troszkę lepsza.

Tak czy tak Rafala do Twoich zastosowań polecam Kompl. Az + Hostings

Dla zaawansowanych polecam poszukanie wielu rejestrantów i operowanie pomiędzy nimi + servery bezpośrednio kupowane w stanach.

Lecz nie należy liczyć na zbytnią troskę o nas co w sumie jest zasadne.

U nas to jeszcze ci admini resellerskich hostingów się szczypią, bo powinni jak ktoś umieszcza jakiegoś trojańskiego skrypta który z winy autora wywala reszte wirtualek powinien karać.

A u nas zauważyłem że ludzie skaczą z serwera na serwer 30 min przerwa a mówią że katastrofa.

Miałem takie objawy 2 lata temu, teraz już wiem że bywa i nic już tak musi być.

Czasem ludzie się nie zastanowią że awarie bywają wszędzie.

Mi np. ostatnio przed 16 godzin leżały serwery myślałem że to wina łącz, szukałem i znalazłem okazało się że staystyki stat.pl generowały błedy i zawieszały serwery, zresztą pewno wiele osób tak miało.

Wywaliłem skrypty na 3 dni, naprawili i wstawiłem.

A ktoś kto słabo się zna pomyślałby że to wina hostingu a wcale tak nie było :-)

Dojdzie do tego że tzw jumperzy z ciężkimi skryptami wywalającymi maszyny nie będa mieli się gdzie podziać bo nie kupią sobie serwera.

Każdy admin woli sprzedać 100 wirtualek normalnym ludzią niż 5 komuś kto gotuje mu serwer i przez niego uciekają klienci ew. zaoferouje mu dedyka.

To co teraz muszą znosić te serwery jest okrutne :-), jeszcze 6-12 msc skrypty php nie obciązaly tak maszyn.

Skoro mi jeden mocny skrypt podczas zapytania potrafi wygenerować 100% obciążenie serwera - choć trwa to ułamek sekundy.

Ale jak widać zakładając 50 zapytań na sekunde to procek byłby gorący na maxa :-)

W webd padl jeden z serwerow a nie wszystkie. Maialem tam 2 konta i jedno zostalo skasowane :-)

Może i jeden, ale i tak potraktowali klientów na zasadzie "nie ufajcie nam, my twardziele, back-upów nie robimy".

Ja kiedys mialem konto w webd. Ucieklem po kilku dniach - gdy zauwazylem, ze tamtejsza pomoc techniczna na wszelkie pytania odpowiada raczej pozniej niz wczesniej (i nawet jesli uplynelo 12-48 godzin, to twierdza, ze byla to godzina, dwie), jesli zada sie kilka pytan, to odpowiedza co najwyzej na jedno, php dzialalo w safe mode, eeee... A jak zlozylem skarge do innego dzialu, to otrzymalem odpowiedz, ze u nich pracuja sami profesjonalisci i fachowcy, ktorzy pracuja bez przerwy. Coz, kazda normalna firma dbajaca o klienta w najgorszym przypadku wydusilaby by chociaz "przepraszam".

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

to fakt michale, lecz nie posiadając własnych dns na serwie chyba nie bardzo można przypisać inne domeny, tzn ja nie wiem bo może jest jakiś sposób wydelegowania kilku domen na 1 IP z innych dnsów, lecz jak je przypisać poszczególnym miejscom na serwerze niemam pojęcia.

w apachu robi sie vhosty piekna sprawa :-)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Ciekawe, jak Webserwer będzie się tłumaczyć. W sumie sytuacja podobna.

Zobaczymy co odpiszą.

Nie wiem, czy kogoś to interesuje, ale napiszę jak sprawa się zakończyła.

Jednak mieli kopie i teraz wszystko działa.

Katalog www/secure/baza został przywrócony oraz cgi-bin.

Postaram się jak najszybciej przesłać maila z inforamcją powodu usunięcia

zawartości konta rafal zaraz po otrzymaniu danych od administratora.

Jednak informacji nie otrzymałem.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności