Skocz do zawartości

Praca licencjacka nt. e-biznesu

G.Krawczyk

Rekomendowane odpowiedzi

A to na studiach nie nauczyli, ze pracę pisze sie samemu? Chcesz miec tytul licencjata, pozniej pewnie magistra, ale juz ambicji i checi do pracy nie starcza nawet na egzamin gimnazjalny...

Potem sie dziwic, ze kazdy moze miec licencjata czy magistra jak prace sa kupowane.

Witam.

Lesiu - daj juz spokoj i lepiej podpowiedz co nie co zmiast krytykowac.

Co do tematu to mysle ze bedziesz mial MGR. jak zrobisz tematyke Adult.

Pozdrawiam.

P.S.

sam sie ucze!!.

na forum sa osoby majace co nie co do powiedzenia, oczywiscie pozdrawiam te osoby mimo ze nie maja 1000 postow ( i to jestb piekne!!! ).

Kolega oczekuje konkretnej pomocy i odpowiedzi. On nie pyta o całą pracę ale o jeden wątek. Nie kupuje pracy (chyba) i chce ją napisać. Ale fakt faktem, że chcesz napisać licencjat a nie masz na niego całkowitego pomysłu...

edit: uprzedzony zostałem...

Cały e-biznes jest w pewien sposób połączony z ekonomią, więc tutaj problemu nie widzę. Gorzej by było, gdyby praca miałaby dotyczyć średniowiecza czy religii. W pracy o e-biznesie warto nadmienić co nieco o wskaźnikach ekonomicznych, można wspomnieć o giełdzie, finansach itp.

PS. Ja ostatnie zdanie autora wątku zrozumiałem jako "szukam gotowca" stąd dość ostra odpowiedź z mojej strony.

nt. e-biznesu można kilka książek napisać, warto skupić się na jakiejś konkretnej gałęzi i napisać dobrą pracę, a nie po trochu z każdego zagadnienia.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Nie oczekuje napisania pracy, tylko podania jakiś wskazówek. O czym warto napisać a wątek ekonomiczny miałem na myśli finansowy. Myślałem ażeby opisać jakiś sklep, podać jakiś bilans tego sklepu i warunek finansowy byłby spełniony. No ale z drugiej strony skąd wziąć taki bilans. Czy zamiast nic nie wnoszących postów na temat tego ile osób w Polsce ma magistra, otrzymałbym jakąś odpowiedź? :)

Stwór, no oczywiście, że mam zamiar skupić się na jednej gałęzi ale szukam jakiejś sugestii o czym najlepiej napisać.

Można posłużyć sie spółkami publicznymi, np. Oponeo.pl, Komputronik.pl czy tez e-sklepy wybierające sie na NewConnect. Spółki takie muszą publikować sporo informacji - bilanse, rachunki wyników, przepływy finansowe, prognozy, znaczące umowy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności