Skocz do zawartości

brak update wynikow?

jamesisko

Rekomendowane odpowiedzi

wyniki też tak mi się wydaje.

Mi cofnol date na 4 dni o jakies 14 dni i spadła mi pozycja.

W cachu była strona świeża tzn np. kopia z 1 która nijak miała się do tej która pokazywała się w wynikach np. z 15.

Dzisiaj zaktualizował datę kopii z datą w wynikach i strona podskoczyła o 30 pozycji.

Wazna mysl ktora przyszla mi do glowy to fakt wytargania strony z własnego systemu linków i przeniesienie linków na contentowe stałe z mała ilością linków.

Tak jakby google ukarało mnie za linki przychodzące co jest bardzo dziwne bo nie powinno.

Lecz pozbcie się dużej ilości linków mniej wartościowych jakby przyczyniło sie wręcz do poprawy a nie spadku.

Tak jakby duża ilość linkow mało wartościowych dla strony wręcz szkodziła tym wartościowym.

Na zasadzie:

Masz 100 kontentowych mocnych, 30 zwyklych zlych jakościowo - jeszcze ok.

Masz 100 kontentowych, 300 zwyklych ze smietników - pozycja idzie do dolu.

Niby w drugim wypadku linków więcej jednak na pozycje działało to negatywnie

ja z alerts dostaję wiadomość raz na kilkanaście dni. Wygląda to

raczej na informowanie o nowych stronach w czołówce, niż na zmianach

kolejności?

Przy rejestracji masz wybor jak czesto chcesz byc powiadamiany. Ja wybieram "as it happens". Poza tym jeszcze zalezy jakie haslo wybierzesz,

To narzedzie informuje wlasnie o nowych stronach w czolowce (chyba 50-tce), a nowe strony pojawiaja sie przy dziennym updatcie.

a forum jak widać wskoczyło na poz 1.

Czyli tam go juz dawno powinno bylo byc. :)

a i jeszcze zaczeło łazić mi to:

Googlebot/2.1 Mozilla/5.0 - wnioskuje ze to cloaking checker chodzi lazi mi na stronie gdzie jeszcze mam rotatory

Ten robot to zadna nowosc. Pojawia sie regularnie od dluzeszego czasu. Dlugo przed systemami. I wedlug mnie to napewno nie jest zaden *cloaking checker*.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności