Skocz do zawartości

Problem ze stroną główną w google

Rafix80

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

strona nadal glowna wyindexowana, a nastepna ktora byla w indexie na 50 miejscu wskoczyla na 19...

edit: sorki niewyindexowana. znalazlem ja na 500 ktorejs pozycji...

73321314cb3.gif

Co to za hosting, w którym rzekomo wszyscy macie konta? :)

Nie tak dawno temu miałem taki sam problem - wyindeksowanie strony głównej i pewnego % stron (który stale wzrastał). Stało się tak ponieważ roboty OVH, na którym miałem stronę, blokowało mi strony z powodu wynalezienia luk w zabezpieczeniach jednej ze stron. Przez to zdarzało się, że moja strona była niedostępna nawet przez kilka godzin, zanim nie odblokowałem jej ręcznie. Po okiełznaniu sytuacji, minęły około 2 tygodnie zanim strona główna została przywrócona do indeksu, podobnie podstrony zaczęło powoli przywracać. Co ciekawe, na tym samym hostingu miałem inną stronę (która także przez blokady OVH nie działała) ale na dużo mniej konkurencyjną frazę i ona bez zmian trzymała się w indeksie.

Logika każe wydedukować z tej sytuacji, że jeśli mamy dość popularną i konkurencyjną na cięższe frazy stronę, to w przypadku jej niedostępności G wywala z indeksu czekając na stabilizację i poprawne działanie po to, by ludzie nie trafiali na niedziałające strony.

Wniosek: przenieś się do innego hostingu lub opanować sytuacje na tym.

problem powstal - tak mnie sie wydaje z baza danych - wiec do was pytanie - czy wy obciazaliscie baze danych zbytnio? np w joomli zapytaniami z przyjaznymi linkami wiecej zapytan do bazy generuje. u mnie podstrona po podlinkowaniu strony glownej tylko ciagle wedruje wyzej

73321314cb3.gif

Hmmm, dziwne bo ja na dreamhost.com też wyleciałem.

Jaja jak balony, bo poszły mi wszystkie strony daleko, daleko, daleko np. domena www.sterydy.info.pl - kilka dni temu druga strona pod "sterydy" - teraz się nie moge doszukać. Interpedia.eu - to samo. Opisy.mpromo.pl - także out...

Panowie, wszyscy mieliście na hostings.pl czy miał ktoś podobne problemy jak ja na innym hostingu?

A może ktoś jest na dreamie? ;)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności