Skocz do zawartości

Co się dzieje ostatnio z adsense ?

nihonjin

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio na mojej stronie wyświetlają się tylko niektóre reklamy w miejscu pozostałych pokazuje się komunikat o błędzie a jeszcze inne nie wyświetlają się w ogóle. Zauważyłem to nie tylko na mojej stronie ale także na innych między innymi nasza-klasa.pl więc to chyba nie jest jakiś błąd na mojej stronie. Przez to wszystko zarobki z adsensa spadły o około 70%. Czy ktoś z was ma podobny problem lub zauważył coś takiego? Na domiar złego podczas ładowania strony pobiera coś z googlesyndication co bardzo spowalnia ładowanie strony. O co w tym chodzi?

Dzisiaj sprawdzałem i wyglądało to tak na mojej stronie (https://www.fullclip.pl)

5cd4f58f9edd8aa8.jpg

a później jak zajrzałem to wyglądał to tak

258bff846c9ad99f.jpg

wyświetlały się już reklamy graficzne a linkowe nie. Za każdym razem jak wejdę na stronę to niektóre reklamy się wyświetlą a inne nie. Najgorzej jest z reklamami linkowymi bo one to chyba w ogóle się nie wyświetlają. Na próbę wszedłem na milanos.pl i tak to wyglądało

f2d68b3c63bf39ee.jpg

Ciągle ładuje się coś z googlesyndication i bardzo spowalnia ładowanie się strony. Czy u wszystkich tak jest czy tylko u mnie?

Pozdrawiam

Nie u wszystkich.

Może bramka lub proxy z którego korzystasz próbuje jakoś nieudolnie te reklamy blokować.

W każdym razie błąd ten raczej występuje tylko u Ciebie ew. u bardzo ograniczonej liczby osób - nie wiązałbym go ze spadkiem zarobków (to zresztą możesz sprawdzić patrząc na liczbę wyświetleń reklamy).

No i na koniec, jeśli Cię to pocieszy informacja, że to nie tylko Twój problem:

https://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=588810

Pozdrawiam

Marcin

Przyczyną może być istotnie łączenie się przez serwer proxy, który bloguje reklamy.

Wpierw nim napiszesz do G, sprawdź statystyki, czy tak jest tylko u Ciebie czy w ogóle wszystkim nie wyświetlają się reklamy lub na innym komputerze np. u kolegi sprawdź czy tak samo wygląda sytuacja, i dopiero wtedy wpadaj w panikę :)

U mnie na Twoich stronach reklamy sie wyświetlają.

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

Ale czym to może być spowodowane? :sciana: Nie używam proxy, łączę się normalnie z Neostradą (router, dwa komputery). W dodatku sytuacja zmienia się cyklicznie - generalnie ładuje się tragicznie wolno, a nawet zawiesza przeglądarkę. Ale co jakiś czas spowolnienie jest dużo mniejsze, tak jakby (prawie) nic się nie działo... Nie ma natomiast komunikatów o błędzie 502/504 - to było kilka dni temu. Nie znalazłem na swoim kompie żadnego robaka...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności