Skocz do zawartości

[hosting] co polecacie?

graft

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, co polecacie dla takiej specyfikacji.

Strony: 1000MB

Baza: 30MB

UU: 10.000/dzienie

Transfer miesięczny: 30-40GB

Wirtualny czy czas na coś mocniejszego? Niekoniecznie w Polsce.

Tu może być problem. Czyli u Ciebie jest kwestia szukania czegoś pod kątem możliwych obciążeń procesora.

Dedykowany shared lub managed VPS, dedyka jeszcze nie trzeba.

404.tf

Możecie podać jakieś przykłady hostingów, które by się nadawały na moje potrzeby? Przejrzałem oferty hosteurope i dhosting, ale szczerze "pisząc" to nie wiem, który wybrać, do tej pory leciałem na wirtualnym. Ile RAMu? jak to jest z obsługą VPSa? Linuxa podstawy jakieś tam mam (najwięcej na SUSE). No i jakaś cena rozsądna.

PS. home i nazwa odpadają z powodów osobistych ;)

PPS. A może neteasy.pl/medium sobie poradzi (tylko nie krzyczcie, że za tanio szukam, hehe)? Czytałem dużo pozytywnych opini o hostingu, chyba nawet na PiO jest ktoś z tej firmy zarejestrowany, to może się wypowie...

Dzieki za odzew w temacie.

Ile RAMu? jak to jest z obsługą VPSa? Linuxa podstawy jakieś tam mam (najwięcej na SUSE). No i jakaś cena rozsądna.

To, że Linuxa znasz to nic. Trzeba się znać na podstawach zabezpieczeń i konfiguracji usług www. Zapomnij, że bezboleśnie się tego szybko nauczysz.

PPS. A może neteasy.pl/medium sobie poradzi (tylko nie krzyczcie, że za tanio szukam, hehe)? Czytałem dużo pozytywnych opini o hostingu, chyba nawet na PiO jest ktoś z tej firmy zarejestrowany, to może się wypowie...

? Skaczesz od VPSa za 20Euro/m po hosting za 20zł/m ?

Wątpię aby z UU: 10.000/dzienie byliby zainteresowani hostowaniem Twoich stron.

Mam i polecam neteasy, ale kiedyś się kończą możliwości zwykłego shared.

404.tf

? Skaczesz od VPSa za 20Euro/m po hosting za 20zł/m ?

Pisałem przecież, że nie miałem styczności z VPS'ami. Do tej pory interesowały mnie megabajty dysku i gigabajty transferu miesięcznego... A ten z neteasy niby moje wstępne wymagania spełnia.

OK! Jestem na tym hosteurope (oferta)

Mógłby mi ktoś podpowiedzieć, który z serwerów będzie optymalny na początek przy odwiedzinach 10.000uu/dz? Bo nie wiem czy z tym 20Euro to Fidma już zasugerował, czy tylko przykładem rzucił :)

OK! Jestem na tym hosteurope (oferta)

Mógłby mi ktoś podpowiedzieć, który z serwerów będzie optymalny na początek przy odwiedzinach 10.000uu/dz? Bo nie wiem czy z tym 20Euro to Fidma już zasugerował, czy tylko przykładem rzucił ;)

To jest VPS bez administracji, musisz znaleźć sobie sam admina który to pokonfiguruje i będzie się tym opiekował i od razu odpowiadam: nie, sam sobie nie poradzisz :)

Pakiet podałem przykładowy, ten byłby lepszy https://www.hosteurope.de/produkt/Virtual-Server-Linux-XXL ale musisz doliczyć tak jak wspominałem koszty związane z konfiguracją i opieką. Jest owszem wersja z Pleskiem ale to LIPA i tak trzeba pokonfigurować większość usług i zabezpieczeń.

404.tf

do takich parametrów branie vpsa to marnotrwstwo kasy chyba, że chcesz później coś postawić na nim.

Proponuje tak:

dowiedz się po pierwsze od obecnego hostingodawcy ile zasobów pożera twoja strona.

I teraz proponuje tak:

prohost.pl - jeśli chcesz aby strony szybko się ładowały (serwery w Polsce, ceny przystępne), najlepszy hosting z jakim się spotkałem. Obciążenie maks u nich wynosi 5% CPU ale mają bardzo dobre serwery.

ovh.pl - tutaj bierz ovh śmiało do tych parametrów. Później będzie tylko problem z bazą mysql bo mają ograniczenia do 50 MB ale za to mają duuuuuży transfer.

Ogólnie nie wiem skąd przypuszczenia, że potrzeba vpsa do takiej stronki. Ostatnio dziwne rady dajecie początkującym.

Czyli wg Ciebie UU: 10.000/dzienie to normalka dla każdego shared :)?

Jeśli strona miałaby być z html to pewnie nie było by problemu. Ale tutaj tak nie jest więc te 10 000 trzeba pomnożyć przez czas wykonywania skryptu... choć tak naprawdę te wartość trzeba powiększyć, bo skrypt jest uruchamiany przy odsłonie a nie tylko raz dla uu.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

zapytaj jakie obciążenie generujesz bo to podstawa na obecnym hostingu ale moim zdaniem zmieściłbyś się na shared. Jeśli nie to cache, który nie tylko przyspiesza działanie strony ale i zmniejsza obciążenie.

Czyli wg Ciebie UU: 10.000/dzienie to normalka dla każdego shared

panie, jak milanos.pl trzyma na shared hostingu swoją stronę a są chyba w top10 stat.pl i mają 100k UU dziennie... W dodatku płacą ~80 zł / 3 miesiące.

Wszystko zależy od skryptu i czy ma cache i czy to jest jakiś monster czy nie. Ogólnie 10k UU / dzień skrypt może nawet przejść bez cache na shared.

Najpierw najlepiej na test wziąć i sprawdzić ile to obciążenia generuje. Potem można o vps myśleć. Vps tani nie jest. W pl ceny są niemałe. Za administrację trzeba płacić.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności