Skocz do zawartości

W jakim języku zrobić prostą stronę firmową?

rozmiar

Rekomendowane odpowiedzi

php - 2dni
Skoro podstawy PHP opanowałeś w 2 dni to śmiało można przyjąć, że po miesiącu nauki startujesz do egzaminu Zend PHP Certification ;) . Tylko pogratulować znakomitych predyspozycji umysłowych, ale lepiej zmień zainteresowania to może będziesz tak sławny jak Hans Christian Andersen

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czytania ze zrozumieniem uczyli w podstawówce :D 2dni to 48h nauki jak napisałem. Wcześniej nadmieniłem iż chodzi o podstawy. Jeśli w 48 godzin nauki nie jesteś w stanie opanować absolutnych podstaw tego języka to gratuluje tępoty umysłowej.

48 godzin to jest praktycznie cały rok informatyki w liceum.

Widzisz php to logika, a tobie jak widać tego niestety brakuje.

Widzisz php to logika, a tobie jak widać tego niestety brakuje.
Skoro tak uważasz "kolego" to proszę poprzyj swoją tezę jakimiś materialnymi dowodami, fragmentami kodu, wspólnie realizowanymi projektami informatycznymi gdzie miałeś okazję zaobserwować taki status quo. Bardzo chętnie skorzystam z twojej wiedzy i doświadczenia w tej materii. W materii zagadnień programowania w PHP, C/C++, SQL itd. Tylko jak preferujesz jeśli można -zwracać się do ciebie mogę na PM czy może bezpośrednio podasz jakiś inny kontakt ? :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Faktycznie, ciekawy tok rozumowania :D Idąc dalej tym torem można stwierdzić, że skończenie roku studiów zajmuje 4 tygodnie, ja jednak wolę podejście bardziej skorelowane z rzeczywistością ;)

48 godzin to jest praktycznie cały rok informatyki w liceum.

I co umiesz po tym roku informatyki? Naklikać tabelkę w wordzie i kopiować pliki ;) W kilkadziesiąt h nie poznasz nawet podstaw żadnego języka programowania, jeśli wcześniej nic nie pisałeś. Ludzie na studiach mają z tym spore problemy. Po kilkuset godzinach wykładów ci którzy wcześniej coś umieli umią odrobinę więcej a reszta dalej nie czai nic. Chyba, że osoba jest inteligentna i ostro się przyłoży.

Tutaj nie chodzi o składnię tylko o sposób myślenia. Znam takie osoby które twierdzą, że znają się na programowaniu. Potrafią skopiować czyiś kod a same nic nie wymyślą. Możesz sobie wykuć składnię ale nic tak nie napiszesz.

Nie wiem co masz do pokemonów, ale chyba jeszcze nie chodziłeś do liceum, skoro twierdzisz że ludzie po LO i parudziesięciu godzinach informy cokolwiek umieją.

Jeśli opanowanie czegokolwiek wymagało by tak mało czasu jak piszesz - to pracownicy przy rekrutacji nie wymagaliby żadnych kwalifikacji.

Moim zdaniem masz za niskie wymagania odnośnie tych "podstaw". Dla mnie osoba znająca podstawy potrafi sama coś _prostego_ wykonać od podstaw w danej technologii. Ktoś inny stwierdzi że CTRL+C / CTRL+V ;)

Gdybyś znał trochę temat to byś wiedział, że poznanie jakiejkolwiek technologii w stopniu pozwalającym coś z tym zrobić to nie jest materiał "do szkoły" czy na uczelnię. Jak będziesz miał szansę to zapytaj kadry / wykładowców. Każdy Ci powie, że bez systematyczności i pracy możesz się od razu pakować.

Szkół porównywać nie zamierzam, to moje luźne spostrzeżenia odnośnie tego, że to czego się uczysz w LO raczej do niczego praktycznego się nie przydaje. BTW: Z ostatniego postu wnioskuję, że to szkoła techniczna :]

Nie porównuj mojej szkoły z Twoją. ;) Do pewnego poziomu nie będe zchodził.

Chyba schodził ;)

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

No to widze, że się nieźle wysłowiłem. Orłem z polskiego nie jestem, jednak się staram i nie zastawiam się jakimiś wymyślonymi chorobami ;)

Wracając do tematu, slawek22 tak te podstawy zniosłem bardzo nisko. Nie chodzi mi o napisanie własnego skryptu, lecz o swobodną edycję i poruszanie się w kodzie oraz implementacje elementów php na stronie, oraz pomyślaną edycję istniejących. Post pisany nie pod nauke programowania, a pod użytkownika, w tym przypadku rozmiar.

On nie chce zrobić super wypas skryptu, lecz prostą schludną stronkę.

Tak więc nadal obstaję przy tym, że te ramy czasowe dobrze postawiłem, bo znać wszystkiego nie musi, byle potrafił korzystać z poznanej już wiedzy oraz z googli i na serio jest w stanie w tak krótkim czasie zrobić coś ładnego.

PS slawek22 musimy iść na piwko, żeby pogadać :)

Widzę, że temat wiele negatywnych fluidów wyzwolił. A ja chciałem się tylko dowiedzieć...

Dziękuję za rady. Mam nadziej, że proroctwa Iglesu się sprawdzą i stronę zdołam zrobić jednak sam, ewentualnie przy niewielkim wsparciu. Jestem pilnym i obowiązkowym uczniem :)

Oferuję usługi SEO w zakresie j. niemieckiego

Aż boję się odzywać, bo w 48 godzin nie łyknąłem html-a.

:)

Ale jednak zapytam:

Jak myślicie co Google lepiej łyknie:

- WordPress

- Mocne Linki

- Scuttle

???

Chodzi mi o to jakie macie spostrzeżenia odnośnie tych skryptów? Który według was ma większe szanse na pojawienie się w Top1 stosując tą samą treść i te same techniki pozycjonowania?

Wracając do tematu. Przy prostej stronie firmowej czysty html jest ok.

Możesz użyć, php + mysql, perla, jave czy co tam sobie jeszcze wymyślisz ale czy warto ? Jeżeli nie planujesz rozbudowy strony do całego serwisu według mnie nie warto.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności