Skocz do zawartości

Zabezpieczenie przed niechcianą pocztą

THI

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

od kilku tygodni dostaje pojedyncze maile od stajniaiskra@o2.pl sa to wiadomosci w j. angielskim a w zalaczniku jest najprawdopodobniej wirus.

dzisiaj kaspersky wykryl mi ponad 23 konie trojanskie od tego nadawcy.

tutaj scren:

https://www.vpx.pl/up/20080415/189511633802...59d03189473.jpg

189511633802caf831260978d6905686459d03189473.jpg

jak moge sie zabezpieczyc przed tym nadawca stajniaiskra@o2.pl ?

korzystam z outloka expresa a raczej do podobnej poczty systemu windows "vista".

I jak ogólnie sie zabezpieczyc przed tego typu spamem ?

dziennie dostaje prawie 300 wiadomosci z czego 250 jest spamem i musze szukacz i odrozniac co jest spamem a co nie.

Co radzicie ?

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

1) zmien poczte na gmail (jak ci szkoda starego adresu to mozesz dodac go do gmaila aby pobieral ci poczte z dotychczasowego serwera)

2) nie uzywaj tego gownianego outloka zmien darmowego Mozilla Thunderbird lub platny rewelacyjny TheBat

3) dodaj nadawce tego spamu do filtow niech nie pobiera jego smieci.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

ja korzystam z Outlook Express i sobie bardzo chwalę. Czytelny i łatwy w obsłudze / konfiguracji :)

A Spam? Agnitum Spam Terrier i już :P ja osobiście jestem za ręczną selekcją, i wyłączyłem filtry, a powrzucałem niechciane listy (adresy) na Black List'ę i jestem bardzo zadowolony :)

naughty.gif

Po co mam zmieniac poczte ? skoro mam ponad 40 GB swojej ?

Istnieje jakas "czarna lista" w tym outoku expres (poczta systemu windows ) ?

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności