Skocz do zawartości

Certyfikat Zenda

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was ukończył certyfikat Zend PHP?

koszt około 450zł

słyszałem jednak że trzeba być encyklopedią PHP żeby objąć zakres egzaminu

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Również myślę o zrobieniu tego certyfikatu, obecnie nie jest tak źle, poniżej 300PLN. Wada - trzeba odnawiać corocznie, myślałem też o certyfikacie SQL (jest pozbawiony tej wady :D

Jak myślicie, pracodawcy przykładają wagę do tego i przekłada się to na wyższe zarobki, opłaca się? (zainwestować czas?)

To jakiś prestiż dla firmy, że sobie na stronie napisze, że ludzie z zespołu mają certyfikaty zenda?

a do czego to jest Tobie potrzebne ? myślisz o pisaniu softu na zlecenia zewnętrzne

Na freelance raczej z tego zysku nie będzie :) Pisać soft można równie dobrze bez tego certyfikatu.

Powiem tak: jeśli prowadzę większą firmę, nie ważne czy znam się na kompach czy nie i chce przyjąć pracownika, to nie mam czasu na sprawdzenie czy umiesz to i tamto czy nie. A certyfikat niejako gwarantuje, że jakieś tam umiejętności posiadasz. Pracodawca może wtedy wybrać pewność (ale nie musi).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności