Skocz do zawartości

Joomla vs Worpdress

5il3nt

Rekomendowane odpowiedzi

Autoblog autoblogowi nierówny, zależy jaką wtyczkę stosujemy. Jeśli wp-o-matic, to problemy gwarantowane, bo skrypty zapętlają się i obciążenie serwera jest znaczące. FeedWP nie jest już taki problematyczny, szczególnie jeśli odpalamy go ręcznie przy wyłączonej wtyczce generatora mapy.

02-468x90.gif

Ja korzystam z wtyczki WPAutoblog....troche mnie zmartwiliście tą nazwą...bo miałem właśnie kupować u nich konto..:)

Ale zobaczymy...najwyżej pół roku u nich przesiedzę i przeniosę się do Home.

Dobrym sposobem chyba jest właśnie uruchamianie autoblogów raz na jakich czas tak mi się wydaje...choć i tak WP sam w sobie bez autoblogów może generować jakieś obciążenia duuże.

Ja również mam na home kilka wordpressów z autoblogiem postawiony i śmiga OK.

Co do joomli wydaje mi się, że jest sporo większa niż wordpress przez co więcej może obciążać generowanie treści, ale nie testowałem wydajności więc na 100% nie będę pisać.

Marketing w sieci - da się ?

ja mam na prohoście z 20 autoblogów + duży serwis www (80k UU) + forum i mam limit 5% a obecnie wykorzystuje 6% ale i tak sukces jest :rolleyes:

Wyłączcie sitemap generator

Zainstalujcie wp-cache + bad behavior z włączonym strict mode lub jakimś sblam, akismet itd.

ustawcie wp-cache wygasanie plików cache na jak najdłuzej (ja daje dzień).

ja mam na prohoście z 20 autoblogów[...]

ustawcie wp-cache wygasanie plików cache na jak najdłuzej (ja daje dzień).

Ja używam autoblogów głównie do punktów w systemach - a w takim e-Weblinku już autoblog z SuperCache nie przejdzie, bo linków nie odświeża.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności