Skocz do zawartości

Ustawienie preferowanej domeny w Narzędziach Google?

marynistyka.org

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Mam taki mały problem (nie wiem czy nie powinien on znaleźć się w dziale Dla Początkujących), ale dotyczy Narzędzi Google :D .

Mianowicie mam w Firefoxie taki sprytny :) pasek Seo, który pokazuje PR strony i ilość linków zwrotnych.

I teraz mój problem i prośba o pomoc w sprawie adresu mojej witryny:

- po wpisaniu adresu strony www.marynistyka.org[/b]"]z www - pasek pokazuje 680 stron:

strona2kd5.jpg

- po wpisaniu adresu strony bez www - pasek pokazuje 2930 stron:

strona1ru2.jpg

To oznacza, że adres bez www, jest lepszy, prawda? :angry: Że znajduje się na większej liczbie stron?

Moje pytanie dotyczy Ustawienia preferowanej domeny w Narzędziach Google - czy w związku z powyższym jako preferowany adres powinienem wybrać marynistyka.org (bez www na początku) - czy tak będzie lepiej dla wyszukiwania i pozycjonowania mojej domeny?

Czytałem w PiO, że jeżeli nie wybiorę zadej preferowanej domeny Google będzie je widział jako 2 oddzielne domeny?

Jakie rozwiąznie jest dla mnie optymalne - dla lepszego wyszukiwania domeny - wybór w Narzędziach domeny bez www, tak, jak sobie wydedukowałem? :)

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam Was gorąco

Marek

... jestem laikiem i... pewnie często nie wiem o czym piszę... ale umiem czytać ze zrozumieniem

:)

zaglowieczu9.gif

;

To oznacza, że adres bez www, jest lepszy, prawda?

Nie. To oznacza, że część adresów masz zaindeksowanych bez, a część z "www" i przez to wiele z nich znajduje się już w wynikach uzupełniających.

czy w związku z powyższym jako preferowany adres powinienem wybrać marynistyka.org

Osobiście przy ustalaniu formatu adresu nie sugeruję się liczbą zaindeksowanych już podstron tylko tym, który z adresów jest lepiej podlinkowany i na niego przekierowuję.

jeżeli nie wybiorę zadej preferowanej domeny Google będzie je widział jako 2 oddzielne domeny?

I tak właśnie jest w tej chwili.

Ivellios, tak. Dodatkowo może przenieść do SI stronę główną zaindeksowaną z końcówką np. index.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności