Skocz do zawartości

Ban na frazę w onecie?

hotbrain

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przeglądam forum od chwil kilku ale nie widzę niczego co naprowadziłoby mnie na odpowiedź, więc pozwolę sobie założyć nowy temat.

Jak dla mnie jest to ciekawostka przyrodnicza.

Wyszukiwarka Onet.

Strona pojawia się w wynikach wyszukiwania na dalekiej pozycji.

Strona po jakimś czasie zostaje uzupełniona treścią i znajdują się na niej podstawowe informacje na temat oferty plus dane kontaktowe itd.

Żadnego przesycenia słowami kluczowymi, kilka linków zewnętrznych ( naturalnych ) :angry: z info o stronie.

Oferta dotyczy pozycjonowania i optymalizacji stron www.

W nazwie domeny nie ma żadnej z tych dwóch fraz. Po wspomnianym wcześniej uzupełnieniu strony w treść i jedną podstronę wyskakuje ona w onecie na analogicznie 3 i pierwszej pozycji :)

Nie powiem, efekt był całkiem całkiem.

Któregoś dnia zerkam w onet patrzę i widzę, że strony nie widzę.

Macham na to ręką.

Po jakimś czasie zastanawia mnie to i wchodzę ponownie sprawdzając - i guzik.

Ok, myślę sobie ... pewnie spadła bo inne strony są lepsze, zajmę się tym później.

Wrzucam słowo, które występuje w nazwie domeny i ... nie ma :D brak wyników.

Po prostu nie ma takiego słowa w Onecie i koniec.

To chyba niemożliwe, bo jest w sieci co najmniej kilka portali z linkami w stopce do tej strony, więc na zdrowy rozum samo słowo powinno być wyszukiwane, tak?

To samo słowo w google zwraca ponad 34 tys wyników

netsprint 6 300

msn.com 249

yahoo.com 12 800 itd itp :)

Może mnie ktoś oświecić?

( subdomena sztuk 1 o innej tematyce też nagle znikła )

Nie ma spamu. Jak bym spamowała to nie przyszłabym się tutaj pytać. :)

Generalnie czytam to forum od 4 lat :) podstawy wyniosłam właśnie od Was. A to, że piszę na nowym nicku to ... przypadek, bo piszę z innego miejsca, nowego kompa i zagubiłam hasła do forum i do poczty :D ...blondynka :angry:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności