Skocz do zawartości

domena vs IP

xs400

Rekomendowane odpowiedzi

Wniosek: warto robic robić duzo subdomen - koszt zerowy a efekt jest :)

Czy linki z 10 subdomen beda mialy taka sama moc jak linki z 10 domen ?

Przy okazji zapytam o jeszcze jedną sprawe:

Zaplecze - 10 subdomen na 1 serwerze. W kazdej domenie serwis mający 1000 zaindeksowanych podstron. W stopke dany link do pozycjonowanej strony.

Czy sumaryczna moc tych linkow bedzie taka sama w gdyby serwisy mialy po 10 zaindeksowanych podstron (oczywiscie tez z linkami do pozycjonwanej strony) ?

Niekoniecznie. Dużo subdomen o podobnej treści czy układzie strony może być podejrzane dla Google.

Większe ryzyko w przypadku bana ponieważ lecą wszystkie subdomeny razem z domeną.

Linki będą miały taką samą wartość przy założeniu, że strony na subdomenach nie będą między sobą linkować.

Sumaryczna moc linków przy stronach z 10 czy 1000 site będzie nieznacznie na korzyść 1000. Google nie bierze pod uwagę wszystkich linków z danej domeny.

Jak zawsze najlepszym rozwiązaniem będzie coś pośrodku, czyli nie skupiać się na samych subdomenach.

Na każdej domenie kilka niezwiązanych z domeną główną stron na subdomenach będzie dobrym rozwiązaniem.

Jeśli to ma być typowa strona zaplecza myślę, że 20-30 site wystarczy.

Mam wrażenie, że bardziej niż domena, subdomena czy IP liczą się wzajemne powiązania linkami.

Jakiś czas temu pozycjonowałem 5 domen na różne frazy regionalne "usługi kraków" "usługi szczecin" itp.

Wszystko było ok dopóki nie wpadłem na genialny pomysł mocnego polinkowania tych domen nawzajem.

Mimo różnych stron, różnych fraz, na które były pozycjonowane, różnych ip, domen i czego tam jeszcze

można się dopatrzeć. Wszystkie złapały filtra "30". Żadne linkowanie tego nie pomogło, dopiero rozpięcie

wzajemnych linków po 2 miesiącach zdjęło filtr. Męczyłem się z tym prawie rok i nie czuje się mądrzejszy..

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

ostro... wlasnie miale o to zapytac ale nie zdazylem bo Adam juz napisal...

Za chwile mam zamiar powiazac ze soba zaplecze. Czy zatem taka opcja bedzie korzystna:

-kazda subdomena i domena ma linka w menu do pozycjonowanej strony

-kazda subdomena i domena ma linka w menu do X strony ktora jest zapleczem

-strona X (do ktorej prowadza linki ze wszytskich stron zaplecza) ma linka do pozycjonowanej strony

Czyli cale zaplecze wali do pozycjonowanej oraz X, a ta X ma linka do pozycjonowanej.

Linkowałeś wzajemnie tzn. domena a do b, oraz domena b do a?

Różnie, częściowo tak. Mniej więcej na tej zasadzie:

A -> B, C i E

B -> C, D i E

C -> A, D i E

itd.

xs400: punkt 1 wydaje mi się dobry pod warunkiem stopniowego przyrostu linków i duuużego zróżnicowania fraz.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności