Skocz do zawartości

Pozycjoner potrzebny od zaraz

triq

Rekomendowane odpowiedzi

parę h siedzenia i słuchania jak to się niby do niczego nie nadajemy

trzeba było iść do lepszego liceum, tam nikt tak nie mówi ;)

a w ogóle, po co chodzisz do tej szkoły? wolny kraj, pełnoletni chyba już jesteś, może nie wiesz, że nie musisz?

Uważam że zarobki pracowników powinny być adekwantne do dochodu firmy.

tj, zysku, przy czym zapewne tylko w górę? :) jak firmie się okresowo nie powodzi to pracownicy powinni zgodzić się na pracę poniżej np. średniej, czy płacy minimalnej? znasz takich co się zgodzą? ;)

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ogłoszenie nie jest aż tak śmieszne jak mogłoby się wydawać. Pracodawca wymaga podstaw htmla i pozycjonowania. Każdy dzieciak z liceum, który przeczytał parę tematów na tym forum ma te podstawy. A przy takiej płacy to on musi zarobić jakieś 3000zł miesięcznie, żeby pracodawcy opłacało się go zatrudniać. Co przy takich zupełnych podstawach nie jest takie proste.

Ale fakt faktem, nasza płaca minimalna to śmiech na sali. Przy aktualnych kosztach "życia" w Polsce za te pieniądze można co najwyżej "jakoś" egzystować.

Mrtn po raz kolejny ratujesz moją wiarę w zdrowy rozsądek pracodawców w PL (co prawda z tego co obserwuję jesteś zwykle w mniejszości). Co do postów Jubi: niektórzy szukają pracowników, niektórzy ich zatrudniają a jeszcze inni próbują ich zatrudnić poniżej płacy minimalnej na czarno.

Tak samo jak niektórzy piszą CMSy a niektórzy twierdzą że można CMS'a napisać za 500PLN :) A później pracodawcy płaczą bo im ta "kadra która nic nie umie i której nie opłaca się zatrudniać" uciekła do irlandii i dziennie zarabia tyle ile u nich przez miesiąc ;)

tj, zysku, przy czym zapewne tylko w górę? jak firmie się okresowo nie powodzi to pracownicy powinni zgodzić się na pracę poniżej np. średniej, czy płacy minimalnej? znasz takich co się zgodzą?

Dobre firmy oferują pracownikom udział w zyskach, żeby ci nie poszli do konkurencji lub płaca się na tym opiera. Faktycznie, jeśli tematem jest zatrudnianie pracowników poniżej płacy roznosiciela ulotek i pensji minimalnej to może się to wydawać dziwne i niepojęte.

zgoda, mówisz o sporych firmach i specjalistach z doświadczeniem i kierunkowym wykształceniem, itd. w których firma już zainwestowała, którzy są ważni, przynoszą duże dochody firmie, także manageria, zarządy... co innego szeregowi pracownicy, którzy wiedzę o wynikach finansowych swojej firmy mają z trzeciej ręki...

To jest rozmawia typu ile chciałbym zarabiac :) temat woda , prawda jest taka że firma zatrdunia "webmastera" za 1000 na ręke każe mu sie nauczyc pozycjonowania, on przychodzi na PIO rejstruje się albo i nie , a po miesiacu jest juz pozycjonerem i wypozycjonował firmę pod "hurtownia obówia"

To że jeden z adsensa wyciąga 1000$ dziennie to nie znaczy ze reszta PIO też tak wyciąga, to ze jeden pozycjoner zarabia 2000 tys na ręke to nie znaczy ze całe PIO też tak zarabia

Na to co gadacie nie ma w ogóle reguły

Marketing internetowy dla firm

Ja myślę, że nie potrzebne tu żadne wielkie teorie. Jeśli ta firma, oczekuje podstaw HTML i pozycjonowania, oraz oferuje 5PLN/netto to dostanie takiego pracownika na jakim poziomie jest ta oferta... i tyle. Osobiście uważam, że jest to nędzna oferta i tyle by mnie to obchodziło.

A to czy znajdzie się jakiś desperat, i będzie się cieszył, że ma stanowisko pozycjonera i zarabia 900netto/miesięcznie to już nie moja sprawa.

Takim firmom więcej domyślenia dadzą, nie tematy tego typu, ale jakoś pracy takich pracowników. Jak raz, drugi, trzeci okaże się, że jedyni kandydaci to gimnazjaliści, którzy ledwo coś klepią w Pajączku - to zrozumieją, że chyba lepiej poświęcić swój czas i środki na kogoś lepszego.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

A tak w stosunku do tej oferty. Złodziejstwo i tyle.

A tu się nie zgodzę. Ofertodawca, ma prawo zaoferować nawet 3 zł za godzinę i to jest jego PRAWO. A my możemy to sobie skomentować (co czynimy) to NASZE prawo. A od ludzi zależy czy się zgodzą czy nie. Inna sprawa, że składając ofertę trzeba też myśleć, jeżeli np: ktoś liczy, że znajdzie ludzi do przenoszenia paczek w magazynie za 3 zł/h to .... znajdzi takich, problem z tym, że połowa paczek będzie wyniesiona po za magazyn :).

mogę zapłacić każdemu 100K miesięcznie i nie interesuje mnie ile bedzie pracował , jedyny warunek to wypracowany przez niego dochód dla firmy w wysokości 250K

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

slawek22,

Nikt w polsce nie pracuje po 10h/dziennie. Przynajmniej nie legalnie.

to sie uśmiałem a hipermarktey a agencje ochorny ?

W ochornie ludzie pracują > 200 godz/miech (nawet do 250 dochodzi i wiecej) za 4zł za godzine !

To wychdzi jakies 12h/dzien 5/6 razy w tygodniu z weekednami...

Znam nawet takiego co po... 24 i 48 pracował :)

Btw a ze nie zgodne z prawaem to swoja droga ale tego nikt nie sprawdza a dopoki moga dojic pracownikow to nic sie nei zmieni a wszystko w swietle prawa "elegancko" xd

And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you -- ask what you can do for your country

(jeżeli ktoś nie wie to słynna cytatka JFK)

a teraz tak parafrazujac :

nie pytajcie ile firma zrobi dla Was , pytajcie się samych siebie ile zrobicie dla firmy.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności