Skocz do zawartości

Mistrzostwa SEO 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie rezygnuję ;-) Wszystko zależy od frazy i mam nadzieję, że będzie jakaś sensowna. Sensowna czyli taka, na temat której można napisać coś konkretnego i ciekawego zamiast tylko lać wodę aby zapełnić czymś content :)

• Odpowiedzi 670
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

też uważam, że trochę idea konkursu została zachwiana - bo już na starcie niektórzy będą mieli przewagę, która jednak może być na tyle duża, że 3 m-c konkursu by to zniwelować, to może być mało. Z tego co pamiętam - z tej właśnie przewagi skorzystał w poprzedniej edycji konkursu Strupi i na /katalogu/ mocnej strony postawił stronkę konkursową i wygrał... Jest jeszcze czas by może jednak zmodyfikować regulamin. Ale jeżeli nie to dla pewności zapytam - bo w reg. nie pisze nic o domenie - tylko o "stronie konkursowej". Można ją utworzyć na bazie posiadanego serwisu w postaci www.staradomena.pl/stronakonkursowa/ ?

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

:-)

Widać, zmiany nie tylko mi nie spodobały się :)

Proponuję aby organizatorzy wzieli pod uwagę zdanie potencjalnych uczestników konkursu i jeszcze raz przemyśleli całą sprawę ;)

To tak ode mnie,

Pozdrawiam

Eh jest regulamin opublikowany, zasady jasne i określone.

Konkurs ma takie same zasady jak panują podczas pozycjonowania. Tam konkuruje się z nowymi i 5 letnimi domenami.

Podejmuje się zlecenia albo nie. Przeciez nie pisze sie klientowi ale wie Pan co ci w top 10 to są nie fer bo mają stare domeny.

Konkurs można potraktować jak zlecenie = pierwsze 3 miejsca są nagradzane,premiowane.

Gdyby zakladać że faworyzowaniem jest wiek domeny, to idąc tym tokiem myślenia należy zakazać używania systemów bo też pewno dają przewagę tym którzy mają pkt nad tymi którzy ich nie posiadają i tak można całą liste wymienić.

Zakaz tego bo ja tego nie posiadam a inni posiadają.

Konkurs jest zabawą a kto jakie armaty wyciągnie jego wola.

Dla tych 3 którzy wystartują to tylko pozytyw że mniejsza konkurencja, więc jak sądze startują zdecydowani na reguły z regulaminu.

W konkursie będziemy walczyć o tytuł najlepszego pozycjonera, nie liczą się środki tylko efekt końcowy w postaci pierwszego miejsca. Regulamin jest dobry bo pozwala pozycjonować tak jak to robimy na co dzień bez żadnych ograniczeń.

Ja jeszcze chciałbym się dowiedzieć bo nie ma tego określonego w regulaminie jak jest sprawdzana pozycja? Bo rozumiem, że geolokalizacja konkursu jest na Polskę, czy wybraliście jakieś konkretne DC czy może odpytujecie Google.pl? Może się wydążyć, że na 3 różnych DC będą różne wyniki co wtedy?

Panowie nie przesadzajcie ze stare domeny wygrają konkurs :) (zresztą się okaże ;) ) akurat też wyjdzie w praniu czy faktycznie stare domeny mają takie znaczenie.

Fraza konkursowa jest tak dobrana że każdy bedzie miał równe szanse.

ps. W konkursie ewelibnka też było i jest narzekanie a udział bierze ponad 30 osób czyli jednak są osoby którym nie przeszkadza przecinek w nieodpowiednim miejscu.

Marketing internetowy dla firm

Proponuję w takim razie zgłosić jedną nową a drugą starą domenę i pozycjonować obie w taki sam sposób. Możliwe, że sama tak zrobię :)

Organizatorzy: nie narzekać. Kazaliście traktować konkurs jak normalne pozycjonowanie strony. Więc nie dziwcie się że uczestnicy konkursu rozmawiają z Wami jak ze zleceniodawcą, starają się wywalczyć dla siebie jak najlepsze warunki.

:)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności