Skocz do zawartości

Mistrzostwa SEO 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 670
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Można pchac sie z dowloną ilością domen , nie ma tutaj ograniczenia na ilosc zgłoszonych domena.

Regulamin: Każdy Uczestnik może zgłosić 5 stron konkursowych.

Xann, dezinformacje siejesz jakąś. :D

A idea konkursu, czyli taka wolna amerykanka mi się w sumie podoba. Zobaczymy jak będzie z czasem, ale moją decyzje o partycypacji utrzymuję.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

myślę, że tutaj należy pokazać swoje umiejętności i doświadczenie a nie coś co już wypracowaliśmy od paru lat, dlatego lepiej byłoby aby każdy miał na starcie zero i od tego zacząć budować zaplecze domeny itd.

Wtedy na prawdę najlepsi będą pierwsi bo pokażą swoją klasę poprzez doświadczenie i umiejętności.

Tyle w temacie z mojej strony.

Pozdrawiam.

Cały ten konkurs nie ma sensu. Ogłaszacie konkurs na najlepszego pozycjonera? Czy na osobę która ma mocniejszą strone w necie?

Dlaczego w F1 są różne teamy i samochody? Przecież gdyby wszyscy mieli takie same byłyby równe szanse.

To tak OT odnośnie zaplecza i domen do konkursu.

Sory, oni tam mają lata na przygotowania, my mamy 3 miesiące... W 3 miesiące na nowej domenie nie masz szans wygrać z dobrą podstroną na porządnym serwisie z tylko jednym jednym linkiem... Taka jest prawda i niech nikt tutaj farmozonów nie pociska. Jeden duży portal wrzuci podstrone, zalinkuje z głównej i ma olbrzymią przewagę nad innymi. Więc nie konkurs na pozycjonera tylko na mocniejszą strone.

Każdy był napalony na ten konkurs a teraz co drugi z niego zrezygnuje, bo jak zwykle są jakieś kombinacje z regulaminem :/

True, true.

też uważam, że trochę idea konkursu została zachwiana - bo już na starcie niektórzy będą mieli przewagę, która jednak może być na tyle duża, że 3 m-c konkursu by to zniwelować, to może być mało. Z tego co pamiętam - z tej właśnie przewagi skorzystał w poprzedniej edycji konkursu Strupi i na /katalogu/ mocnej strony postawił stronkę konkursową i wygrał...

Dokładnie, masz rację.

W konkursie będziemy walczyć o tytuł najlepszego pozycjonera, nie liczą się środki tylko efekt końcowy w postaci pierwszego miejsca. Regulamin jest dobry bo pozwala pozycjonować tak jak to robimy na co dzień bez żadnych ograniczeń.

yhym, jednak wątpie żeby dla klienta ktoś miał tylko 3 miesiące i wątpie żebyś tak sie dla niego poświęcił żeby dać linki ze wszystkich stron. I JEGO STRONY NIE STAWIASZ NA PODSTRONIE SWOJEJ. Tylko dostajesz zazwyczaj trudną nową domenę. A to różnica, dla mnie tytuł zdobędzie pierwsza osoba na nowej domenie.

Dlatego właśnie nie biorę udziału w ściganiu w konkursie xanna bo nie podoba mi się idea (nie ma znaczenia ile ma twoja domena..).

W życiu jak idziesz pozycjonować klienta to dostajesz taką domenę jaką on ma , czyli stajesz przed faktem dokonanym. Pozycjoner ma sobie poradzić z każdą domeną a nie wybraną, dlatego zdecydowaliśmy się że wszysko jest dowolne.

Dostajesz taką domenę jak on ma, ale nie przenosisz sobie strony klienta na podstronę swojej strony! Pomyślcie organizatorzy czasami. Prawda wszystkie środki dozwolne, jednak są takie które w NORMALNYM pozycjonowaniu nie mają szans bytu. Nie postawicie sklepu klienta na podstronie no proszę czasami realnie patrzeć na sprawę.

Konkurs ma takie same zasady jak panują podczas pozycjonowania. Tam konkuruje się z nowymi i 5 letnimi domenami.

Podejmuje się zlecenia albo nie. Przeciez nie pisze sie klientowi ale wie Pan co ci w top 10 to są nie fer bo mają stare domeny.

Konkurs można potraktować jak zlecenie = pierwsze 3 miejsca są nagradzane,premiowane.

Gdyby zakladać że faworyzowaniem jest wiek domeny, to idąc tym tokiem myślenia należy zakazać używania systemów bo też pewno dają przewagę tym którzy mają pkt nad tymi którzy ich nie posiadają i tak można całą liste wymienić.

Konkurs jest zabawą a kto jakie armaty wyciągnie jego wola.

Szook, jednak zważ na to, że dysponując miesięczną domeną w normalnym pozycjonowaniu nie masz 3 miesięcy do walki zo domenami 10letnimi. Tam idziesz sobie powoli do góry i tyle. A nie masz naginania czasowego i nie równej walki.

Konkursu nikt nie potraktuje jako zlecenie, bo każdy postawi stronę zlecaną gdzie mu się podoba. Kto ma mocniejszą wygra.

Ilość pkt swl jest już raczej umiejętnością pozycjonera, bo jakoś je zdobywał, a nie kazdy pozycjoner ma jakiś mocny portal czy extra mocną stronkę :D Więc wygra raczej osoba która sobie pozycjonuje tylko swoją stronkę.

Nie chodzi o sam wiek domeny, co jej pozycje w google. Spójrz, jeśliby onet.pl stworzył dzisiaj podstronę, zalinkował z głównej strony i kupił pare linków na innych mocnych stronach za ŻADNE skarby nie wyprzedzisz go w 3 miesiące na nowej domenie. To jest poprostu nierealne, a ja się z motyką na słońce nie porywam.

Więc jak dla mnie porażka, to nie konkurs na pozycjonera tylko bardziej na porównywanie mocy stron połączone z linkowaniem. Zmieńcie nazwe konkursu na "która stona mocniejsza".

Jeśli w regulaminie nie pojawi się wpis ze podstrony nie mogą brać udziału w konkursie to ja dziękuję.

Bo jeśli zrobi to na głównej to nie ma sprawy, to już jego w tym inwencja że poświęca starą domenę, ale w podstronach nic nie ryzykuje nic nie traci a wygrywa.

PROSTE jak budowa cepa.

Wymyslacie :) To tylko zabawa wiem że każdy chciał by mieć takiego ładnego Apple no ale dostanie najlepszy ;P

[Edit]

[ciach]

Statystycznie jak 200 osob wezmie udział w tym zrobi po 5 stron konkuroswych to bedzie w sumie 1000 stron w indeksie dlatego też sukcesem bedzie top100 :D

[/ciach]

Złe podsumowanie ;P Konkursy mi sie pomyliły :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Powiem tak. Jeśli chcesz się wykazać umiejętnościami to musiałeś je jakoś zdobyć. A żeby jest zdobyć to musiałeś coś pozycjonować. A bez zaplecza ani rusz, więc nie mów tutaj, że masz tylko 3 mc. Jesteś na forum już prawie rok. Wystarczająco dużo czasu żeby mieć zaplecze, a starsze domeny też powinieneś mieć. Ja wpadłem 5mc przed Tobą i jakoś nie narzekam.

Bo jeśli zrobi to na głównej to nie ma sprawy, to już jego w tym inwencja że poświęca starą domenę, ale w podstronach nic nie ryzykuje nic nie traci a wygrywa.
Faktycznie nic nie ryzykuje. A słyszałeś o takim czymś jak ban ?

(L)

myślę, że tutaj należy pokazać swoje umiejętności i doświadczenie a nie coś co już wypracowaliśmy od paru lat, dlatego lepiej byłoby aby każdy miał na starcie zero i od tego zacząć budować zaplecze domeny itd.

Wtedy na prawdę najlepsi będą pierwsi bo pokażą swoją klasę poprzez doświadczenie i umiejętności.

Przewagę będzie miał zawsze ten kto będzie dysponował większymi zasobami finansowymi. Tak dla przykładu nawet jak zaczniemy od zera to ten kogo będzie stać kupi pkt w systemach, usługi osób 3cich itp itd. Może palcem nie kiwnąć i wygrać konkurs.

narzekacie jak kółko gospodyń wiejskich , lepiej zacznijcie przeglądać fury bo wyścig zaczyna się 1 czerwca , wiec jest trochę czasu zęby się przygotować i kupić stare domeny :) jak bym brał udział to bym pozycjonował swoją stronę firmową ale zakładkę specjalnie przygotowaną na konkurs wcale bym nie kupował nowych domen :D . Ale każdy ma swój własny sposób na wygranie :)

Marketing internetowy dla firm

Najzabawniesze że mowimy pseudo od zera - jak będzie nowa domena.

A wypracowane zaplecze ?, a domeny które się już posiada - nowa domena nic tutaj nie zmienia. Brad napisał o finansach to też ma wpływ. Więc jakby pisanie o tym że stara/nowa domena ma wpływ jest poprostu doszukiwaniem się problemów.

Konkurs startuje od 1. Większość organizatorów wypowiedziała się na temat zasad - WOLNA AMERYKANKA więc ten temat można uznać za zamknięty. Myśle że więcej dyskusji przynosić nam będzie codzienna obserwacja wyników i analiza co się w nich dzieje po 1 czerwca.

Pozdrawiam

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności