Skocz do zawartości

Mistrzostwa SEO 2008

Rekomendowane odpowiedzi

szook. Brad: Tłumaczenie, że coś jest bliższe pozycjonowaniu pod klienta jest dwuznaczne, przecież dostajesz domenę i ją musisz wypozycjonować, a nie bierzesz najlepszej/najmocniejszej/najodpowiedniejszej ze swojego zaplecza i ją podpinasz, więc w tym przypadku bardziej bliższe są nowe domeny. Mi również to się nie podoba, ponieważ dyskwalifikuje pozycjonerów amatorów, którzy pozycjonują tylko i wyłącznie swoje stronki, a mogą się okazać lepszymi pozycjonerami od niejeden firmy pozycjonerskiej.

Ale takie są zasady i trzeba je uszanować, w końcu to organizatorzy ustalają reguły gry.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• Odpowiedzi 670
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Tłumaczenie, że coś jest bliższe pozycjonowaniu pod klienta jest dwuznaczne, przecież dostajesz domenę i ją musisz wypozycjonować, a nie bierzesz najlepszej/najmocniejszej/najodpowiedniejszej ze swojego zaplecza i ją podpinasz

Tak się składa, że czasami właśnie tak robie ;)

Mar: ja również uważam, że lepsza byłaby zabawa z nowymi domenami, może nie przez to że będą równe szanse bo jak pisałem szanse ma ten kto ma kasę ale filtry, fsb itp. zawsze to jakieś dodatkowe emocje :)

Niestety reguły ustala organizator konkursu, są takie jakie są i nie ma co narzekać, moim zdaniem są najbardziej zbliżone autentycznej walce w serpach.

Jak sie tak boicie starych domen, to zrobimy jakiś mały konkurs na przekierowania czyli. tylko nowe domeny z jak najmniejsza liczba linków. czyli polecą ze starych domen same przekierowania, 3 miesiące to jest wystarczający czas aby przekierowania zadziałały...

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Erbit Netsprint postanowił nagrodzić osobe z top 10 czy to losowo czy wg. własnego uznania nie top 3.

Więc jakby mają do tego prawo - oni nie nagradzają za osiągnięcie pozycji tylko osobe ktora wydaje im sie jako najbardziej zgodna z tzw. kodeksem seo. Taka nagroda dodatkowa i chwała im za zainteresowanie konkursem.

Enter - nie ja ustalałem regulamin co do wieku domeny jednak skoro pozostali organizatorzy tak uznali to logicznym jest że pozostali organizatorzy się z tym zgadzają.

Zrobisz że nowe, to inni powiedzą że zakaz używania systemów wymiany linków bo to jest mało sprawiedliwie i tak będzie co chwila coś.

Gostek wiek domeny nie przeszkadza w sypnięciu milionem pkt na domene, jak wiesz jak to sypniesz na nową i filtra nie dostaniesz.

Tak więc zasady są jakie są, myśle że organziator który pisał ten regulamin przemyślał za i przeciw. Można powiedzieć że są głosy za i przeciw. A skoro są za a regulamin już istnieje to należy taki pozostawić.

Bo naprawde zaraz przyjdzie ktoś następny i powie to systemów nie, precli nie, bo ja nie posiadam zaplecza nie posiadam pkt i to jest nie fer.

Bo czym sie rozni posiadanie nowej starej domeny od posiadania nie posiadania pkt. zaplecza - NICZYM ;).

Mozna powiedziec że jak bedzie tak ze nowa domena to takze osoba z milionem pkt i 3 tys domen z własnego zaplecza ma wieksze szanse niz osoba która bedzie bazowala tylko na preclach katalogach i wlasnej jednej stronce.

W taki sposob mozna zawsze coś znalezc i uznac za mniej sprawiedliwe.

...oni nie nagradzają za osiągnięcie pozycji tylko osobe ktora wydaje im sie jako najbardziej zgodna z tzw. kodeksem seo.

Ty wiesz o czym piszesz czy tylko udajesz ? Jasność zasad obowiązuje każdego - tylko nad tym ubolewam, że te "zasady Netsprint'u " są bardzo niejasne.

Tak chcieli rozlosować nagrodę, dlatego jest najbliższy etyce a nie zgodnie z etyką bo jak znam życie nikt w top10 nie zrobi tego zgodnie z jakimś tam kodeksem.

To taki dodatek do konkursu który jest na zasadach ogólnych nagrody od 1 do 3 wg. regulaminu. Netsprint jest jako dodatkowy sponsor osoby z top10 wg. ich zasad na podstawie przesłanego top10.

co do domen i ich wieku to już raz się wypowiedziałem. Powtórzę boldem starą domenę można przekierować na nową, a więc gdyby były tylko nowe domeny to i tak przekierowania ze starych mogły by być użyte wyobraźcie sobie iż domena np. onetu jest przekierowana na nową, wszystko by było i tak ok, a defakto stara domena by była użyta w konkursie pośrednio ale zawsze i co wtedy, jak wykryjecie przekierowania ?

co do netsprinta to sam jestem ciekaw kryteriów wyłonienia zwycięscy.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

co do domen i ich wieku to już raz się wypowiedziałem. Powtórzę boldem starą domenę można przekierować na nową, a więc gdyby były tylko nowe domeny to i tak przekierowania ze starych mogły by być użyte wyobraźcie sobie iż domena np. onetu jest przekierowana na nową, wszystko by było i tak ok, a defakto stara domena by była użyta w konkursie pośrednio ale zawsze i co wtedy, jak wykryjecie przekierowania ?

Taki administrator, a czytać ze zrozumieniem nie potrafi... Większość z nas nie ma na względzie SAMEJ domeny, tylko jej PODSTRON.

Moc na minimalnie podlikowanej podstronie dobrego serwisu jest duzo lepsza niż maksymalne wysilenie w 3 miesiące na nowej domenie...

A co do przekierowań NIKT tutaj się nie czepia. Poświęcasz całą stornę to już twoja sprawa. Bo to akurat w pozycjonowaniu NORMALKA, czli przekierowania!

REASUMUJĄC, czy jak wam zleca ktoś pozycjonowanie to przenosicie go do siebie na podstrone????? ZASTANÓWCIE się.

Taki regulamin może być dla pozycjonowania przez ROK, przez 3 miesiące nawet największy twardziel nie wygra z podstroną na dobrym starym serwisie+ miliony punktów z swl, i za zadne skarby koles na nowej domenie sie nie wybije.

Gadacie jakby nikt z was nie znał realiów. Dacie małą dziure wszyscy wejdą.

Tak więc nazywajcie swoją "zabawę w seo" KONKURSEM, a nie mistrzostwami, bo to zakrawa na kompromitacje.

Poglądy niektórych są zaskakujące, zgodnie z ich tokiem myślenia zabroniony udział w zawodach sportowych powinni mieć wszyscy sportowcy trenujący przed rozpoczęciem zawodów ;)

Erbit: witam po latach :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Poglądy niektórych są zaskakujące, zgodnie z ich tokiem myślenia zabroniony udział w zawodach sportowych powinni mieć wszyscy sportowcy trenujący przed rozpoczęciem zawodów ;)

Cwiczeniem mozna nazwać zaplecze. A co do strony wydaje mi się że to tak jakby ktoś biegł na 100m a ktoś na 1000m. Bardzo kurw... rowne szanse.

I nie walcze tutaj o szanse dla siebie, tylko o prawdziwość wyników.

Mistrzem seo może zostać osoba która jest laikiem :)

Wszyscy już poznali twoje zdanie na ten temat i chyba ciągłe pisanie o tym już nic nowego nie wniesie ?

Ja się sprzeczał nie będę, nie licz na mnie.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności