Skocz do zawartości

Mistrzostwa SEO 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 670
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wtedy jest fair. No ale takie rzeczy to tylko u nas w Anglii.

to ja sobie pozwole zacytować dwóch francuskich znajomych z branży:

That's why US/UK contests are so boring, you can never use heavy weapons :)

It's because they don't know any non white hat techniques :D

i jeszcze:

Well, nothing forbidden, that's exactly what I like with polish organizers over anglosaxon (US/UK) ones :)

wszystko jasne?

to jest dyskusja z dzisiejszej nocy z https://www.seosphere.com/forum/

przytaczam slowa ludzi, ktorzy na niejednym konkursie (rowniez naszym w 2005) zęby zjedli.

Ciebie ze światowych konkursów SEO jakoś nie kojarzę, tych ludzi owszem.

zresztą najważniejsza jest zabawa :D im więcej zasad i przepisów tym nudniej :)

Zgadza się, ale moim skromnym zdaniem, to lepiej, gdy w konkursie biora udział tylko nowe domeny :). Stare i mocne domeny, które są dopieszczone przez "swoich" pozycjonerów (zapewne ze sporym zapleczem) mają duże szanse na to, aby wygrać ten konkurs. A więc dla zwykłych smiertelników konkurs nie ma zbytniego sensu (ja sie bawię dla samej zabawy). Oczywiście zaakceptowałem regulamin, więc muszę się dostosowac.

seowyszbanner.gif

Tak ale te domeny, które spadają (podobno) tracą swoja moc w google (mimo, że maja "story" w archive.org). Wychodzi na to, że zejestruje się funkiel nówkę domenkę. Zresztą i tak musiałbym mieć miliard punktów SWL, aby wygrać ten konkurs (i to nie jest wcale pewne).

Sam udział dla zabawy mi w zupełnosci wystarczy :D Gdyby zwycięzca się rozmyslił, co do nagród, to niech pisze na PW, z chęcią je odbiorę za niego :)

seowyszbanner.gif

te domeny, które spadają (podobno) tracą swoja moc w google (mimo, że maja "story" w archive.org). Wychodzi na to, że zejestruje się funkiel nówkę domenkę.

czasem tak jest, czasem nie. szukaj takich z ciągłą historią, bez dużej dziury.

w Anglii może tak, mam pomysła na max trudne SEO, domeny rozdane przez organizatorów i max 100 linków na domenę :D to by było fiar, może ale zaraz by się podniosły głosy że ludzie mają wejscią do dużych i starych portali i mocnych stronek... :)

francuzi sa fajni i śmieszni no i bawią się konkursami na całym świecie :)

Co do starych domen z odzysku, to fakt mogą tracić swoją moc ale głownie tyczy sie to globalnych, z pl jest lepiej ;)

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

to jest dyskusja z dzisiejszej nocy z https://www.seosphere.com/forum/

przytaczam slowa ludzi, ktorzy na niejednym konkursie (rowniez naszym w 2005) zęby zjedli.

Ciebie ze światowych konkursów SEO jakoś nie kojarzę, tych ludzi owszem.

zresztą najważniejsza jest zabawa :D im więcej zasad i przepisów tym nudniej :)

Po pierwsze to ze jesli kogos kojarzysz z konkursu SEO to znaczy ze to co mowi jest opiniotworcze ?

Po drugie to ze mnie nie kojarzysz z konkursu SEO podyktowane jest tym ze zajmuje sie komercyjnymi projektami - wiec sila rzeczy nie mozesz mnie kojarzyc.

Zgadza się, ale moim skromnym zdaniem, to lepiej, gdy w konkursie biora udział tylko nowe domeny :). Stare i mocne domeny, które są dopieszczone przez "swoich" pozycjonerów (zapewne ze sporym zapleczem) mają duże szanse na to, aby wygrać ten konkurs. A więc dla zwykłych smiertelników konkurs nie ma zbytniego sensu (ja sie bawię dla samej zabawy). Oczywiście zaakceptowałem regulamin, więc muszę się dostosowac.

Wlasnie. Rowniez sie dostosowalem ale musialem wspomniec o tym bo mysle ze to wazne.

ci co zarezerwowali domeny = keywords maja przewage

Mit. Jeśli keyword ma znaczenie to marginalne, a na tej frazie praktycnie nie będzie miał wpływu na wyniki.

ksiazka2.jpg

Mitem jest ksiazka Shari Thurow z ktorej zapewne wyciagnoles ten cytat. Dlaczego ? Bo sie ta ksiazka najzwyczajniej zdeaktualizowala. Dzisiaj Pani Thurow mogla by smialo sparafrazowac Arrona.

Aaron Wall

If the domain name is an exact match I believe it is strongly weighted because it might be a sign of a navigational query. Plus having an exact match domain means their were either early to their topic (and thus perhaps a topical leader), or they may have paid a domainer nosebleed prices for the domain.

Jonah Stein

If your nicesly aged, non-hyphenated domain name contains your primary keyword, your 25% of the way to the top...10.

Odsylam.

https://www.seomoz.org/article/search-ranking-factors

co chwilę wraca do puli mnóstwo domen, niektóre z niezłą historia, trzeba sobie upolować ;)

jak myślicie, dlaczego Polacy mają opinię twórczych i zaradnych? bo dajemy sobie radę w wielu trudnych sytuacjach.

co zrobi Anglik w takim konkursie?

usiądzie zrezygnowany i wytrzeszczy oczy, bo domeny stare, bo spam z tajwanu, bo pierdyliard punktów w weblinku?

To jest mit. Szczegolnie jak na domenie wisiala farma linkow albo wysylano z niej zylion spamow dziennie.

Mam pytanie.

Czy ostateczne wyniki będą pochodzić z Google.com, Google.pl, Google.pl (język polski) albo może jakiś skrypt lub też średnia wyników z czasu trwania kampanii?

Nie mam potrzeby ukrywać, że nie pomoże mi to w konkursie, ponieważ i tak nie rozumiem zasady na jakiej podstawie Gogiel to ocenia. :)

visacreditcard nie mógłbyś sobie pójść pospamować na jakieś inne forum nie dotyczące konkursu please? Albo chociaż zejdź z tego tematu, bo to ludzie czytają!

P.S. Sam czytam SEOMoz i Ci powiem, że Polska to inna rzeczywistość.

Mitem jest ksiazka Shari Thurow z ktorej zapewne wyciagnoles ten cytat. Dlaczego ? Bo sie ta ksiazka najzwyczajniej zdeaktualizowala. Dzisiaj Pani Thurow mogla by smialo sparafrazowac Arrona.

Nie przeczytałem żadnej książki o pozycjonowaniu, nie interesują mnie opinie teoretyków.

Uwierzę jeśli zobacze test to potwierdzający a nie cytaty.

Zbyt wiele cynników ma na nie wpływ, stąd moja opinia o marginalnym znaczeniu lub jego braku. Test musiałby być przeprowadzony w jakimś wyizolowanym środowisku, żeby wynik nie był losowy.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności