Skocz do zawartości

Mistrzostwa SEO 2008

Rekomendowane odpowiedzi

a jak klientowi pozycjonujesz strone to liczysz sie z banem?? mowisz mu: "koniec zabawy" i do widzenia ????

jest 15 dni na poczatku... pozniej jak dostaniesz bana to odpadasz...

DLATEGO KONKURS NIE MA ODWZOROWANIA W REALIACH !!

jak strona klienta dostanie bana to ponosisz za to odpowiedzialnosc... a tu co ma byc?? zawody na prawdziwym poziomie czy zabawa i nie patrzenie na bany.... ???

...inaczej podchodzi sie do sprawy jak mozesz dostac bana, inaczej jak nie....

...moze rzeczywiscie tak jak piszesz: "koneic zabawy" - ten konkurs to tylko zabawa, ktory nic nie powie kto jest dobry...

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

• Odpowiedzi 670
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Klient to klient, a konkurs to konkurs - na boisku deszcz dla dwóch drużyn jest inny? :)

Ten kto wie na co sobie może pozwolić mając taką a taką domenę liczy się z banem i filtrem i niestety ten kto wie - może zafundować filtry i bany innym...

Nowe domeny lecą i nie przez umiejętności, nie przez zaniedbanie.

Coolszach, jakich Ty realiów szukasz? W życiu się zawsze dobrze układa i nie ma 'dobrych duszków'?

W każdym razie - możesz robić to co inni - jedyny zonk to taki, że jeden ma już dużo a drugi ma mało.

Wiktor [goryl] Pacocha.pl

DLATEGO KONKURS NIE MA ODWZOROWANIA W REALIACH !!

nie możesz oceniac wszystkich z autopsji , pozycjonowanie jednej domeny dla klienta to nie odpowiedzialnośc , już teraz wiekszosc firm pozycjonuje więcej jak 3 domeny dla klienta na wypadek gdyby jedna dostała bana to jest jeszcze 4 zapasowe , poza tym sam mam zlecenia na top10 dla 10 domen dla jednego klienta .

Widać ze nie słyszałeś nic o handlu starymi domenami , bo byś wiedział ze dobrze jest klientowi też sprzedać starą domen z ciągłością w G

Wiec uwierz mi ten konkurs jest taki jak samo pozycjonowanie , bez regół , liczy się tylko top1

Marketing internetowy dla firm

SEOMAN naturalnie dlatego tez zwyciezca tego konkursu napewno nie jest najlepszym pozycjonerem. Juz pisalem kiedys ze w zyciu nie zatrudnilbym osoby ktora zwyciezyla w tym konkursie bo nijak ma sie to zwyciestwo do realiow rynkowych. Jak przyjdzie takiemu "czemionowi" pozycjonowac nowa strone to ciemno widze rezultaty... Czy moze taka osoba powie klientowi:

- minimum musisz pan miec 5 stron;

- domena musi byc stara, tak z 3 lata;

- niech kazda z tych 5ciu domen ma site powyzej 10 000 ;

- tylko jedna fraza - na jedna pana wypozycjonuje.

- aaa no i jeszcze najlepiej zeby ta Pana strona na wordpressie chodzila bo wtedy wiem jak obsluzyc modul SEF'a... a jak pan ma inna to nie wiem...

Konkurs mial z zalozenia wylanic dobrych pozycjonerow a nie dzieciaki spamujace z addera i osiedlowych adminow forow krecacych sie w necie od 5 lat i posiadajacych pr4 i site powyzej 1000 000. Pomysl czlowieku.

ps. Xann rozumiem ze mamy sobie zafundowac 10 letnie domeny z backorderu za kilka klockow w dolarach... dzieki... fajny konkurs.

Masz zrobić tak żeby zdobyć top1 a czy to zrobisz 10 letnią domeną czy nowicą to już twoja sprawa każdy ma swoją technikę , tak myslalem ze nie słyszałeś o tym ze jest coś takiego jak handel starymi domenami i do czego służy jak też nie słyszałeś ze się pozycjonuje więcej niż jedną domenę to wszystko wyjaśnia :)

Pamiętaj tu wyłaniami mistrza pozycjonowania na rok 2008

PS. nie masz starych domen odłożonych dla klientow ???

visacardcredit twierdzisz, że wszystkie strony w czołówce to strony dzieciaków które mają małe pojęcie o seo, a profesjonalni pozycjonerzy są za tymi dziećmi, bo mają świeże domeny?

nie twierdze ze wszyscy, to zbytnie uproszenie. twierdze ze wpisanie w title frazy konkursowej w forum majace pr4 i site powyzej 100k to nie jest pozycjonowanie, ani nie mowi to o umiejetnosciach osoby prowadzacej te strone. Dobrze wiesz jak sprawdzic kto ma umiejetnosci a kto nie... who.is

Xann...

Akurat slyszalem... sam sprzedalem ostatnio kilka. Natomiast widze ze nie rozumiesz problemu HANDLU DOMENAMI. Jak sama nazwa wskazuje nalezy miec fundusze.

Kilka pewnikow ponizej:

1. Wiemy ze stare domeny maja lepszy start;

2. Stare domeny moga byc zaindeksowane;

3. Jesli sa zaindeksowane moga miec wysoki pr jak i site;

4. Mozna kupic stara domene, jednak to kosztuje, dobrze wiesz jakiej wielkosci sa to kwoty - wiec rozumiem ze sugerujesz potencjalnemu uczestnikowi na starcie wylozenie kilka set dolarow na domene...

to nie sa fair zasady i nie mowia o tym kto jest najlepszym pozycjonerem. Nie mow ze o tym nie wiedziales?

Pozatym nie rozumiem co chcesz powiedziec poprzez "nie masz starych domen odłożonych dla klientow". Dwa przyklady... Sprzedaje blachodachowki? Rozumiem ze masz e-blachodoachowki.pl od 3 lat w razie gdybym przyszedl do Ciebie zamowic pozycjonowanie. Masz tez 10 000 innych domen branzowych od 3 lub wiecej lat w nadziei ze za chwile drzwiami i oknami zaczna walic klienci.

Przyklad drugi. Jest firma z duzym budzetem. Stworzyla serwis za kilkanascie tysiecy zlotych. Maja biznesplan, zarejestrowali nazwe, wydrukowali broszury, foldery. Przychodza do Ciebie "na pozycjonowanie". I co slysza? Ze maja zla domene i ze ty masz taka stara i dobra...

To jest niedorzeczne co mowisz.

...nie ma odwzorowania w realiach :D i tyle :)

ciezko jest stworzyc cos zblizonego do realiow w konkursie - na pewno blizsze temu byly by wczesniej zaproponowane reguly, a juz na pewno nie te ktore sa obecnie...

...widze ze i tak siebie nie przekonamy, mam nadzieje tylko ze organizatorzy i sponsorzy wyciagna wnioski :crazy:

Powodzenia Panowie ;)

to nie sa fair zasady i nie mowia o tym kto jest najlepszym pozycjonerem. Nie mow ze o tym nie wiedziales?

W pozycojnowaniu liczy się top1 jak go osiągniesz to już sprawa tego co go osiągną , moze trzeba kupic starą domenę , może trzeba napisac 1000 precli nie ważne , ważne jest top1 , i taki jest ten konkurs czy zrobisz to starą domeną.

Konkurs ma wyłonić najlepszych pozycjonerów a start z nowymi domenami i jedną na głowe to nic innego jak totolotek z FSB a w życiu jest trochę inaczej i soboa która sobie na stronie powiesi choćby taki napis zajecie 9 miejsca w mistrzostwach pozycjonowania stron internetowych też bedzie miala satysfakcje nie mówiąc ze taki napis robi PR .

twierdze ze wpisanie w title frazy konkursowej w forum majace pr4 i site powyzej 100k to nie jest pozycjonowanie,
Chwila chwila a co to według Ciebie jest :)?

Pozycjonowanie: optymalizacja strony => linki linki linki => topXX :)

Ja osobiście też do konkursu dałem domenę pod którą jest forum. Czemu? Z uwagi na to że ma ona predyspozycje do "mocniejszego linkowania" i tyle... Przecież każdy może wybrać sobie jaką chce domenę... Jak ktoś nie ma starej domeny to też nie problem istnieją serwisy które łapią domeny dzieki czemu w nie drogi sposob można sobie takową złapać.

Zauważ że sama zmiana title nie wystarczy niestety, każdy nawet ze starą domena musi ładować linki...

Zresztą Panowie przecież ten konkurs to "zabawa" przynajmniej ja go tak traktuje :P Daje on możliwość sprawdzenia siebie i swoich możliwości.

Bez sensu jest dyskutowanie czy powinny byc nowe czy stare domeny z uwagi na to że tak samo można dyskutować na temat wielkości zaplecza... Np. Jaś ma zaplecze 10k stron a ja tylko 1k i jakie są szanse?

Każdy walczy w konkursie jak może i oto właśnie chodzi...

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

...zdania podzielone

ps.u klienta nie wybiera sie domeny, czesto ona juz jest do wypozycjonowania, a inny pozycjoner pracujacy u konkurencji ma latwiej - bo np.domena konkurencji jest lepsza itd. - wtedy szanse sa nierowne...

...a konkurs moglby byc rowny, gdy byl inny regulamin ;-)

ale dobrze napisal poprzednik - konkurs to zabawa... z tym sie zgadzam!!:)

ps.u klienta nie wybiera sie domeny, czesto ona juz jest do wypozycjonowania, a inny pozycjoner pracujacy u konkurencji ma latwiej - bo np.domena konkurencji jest lepsza itd. - wtedy szanse sa nierowne...

dokładnie... no i klient miał domenę lagata.pl.... no i co poradzić, przecież nie będziesz na siłę zmuszał go do kupna nowej z hasłem w niej zawartym :soczek:

dymna.jpg

zgadza sie !:soczek:

...stad zawody nie sa rowne, w realiach to sie przeklada na dziesiatki domen klientow, gdzie jestes raz na lepszej pozycji, raz na gorszej, ale srednia z tych wielu zlecen wychodzi - kto jest dobry, a kto jeszcze lepszy...

a zawody mogly by byc bardziej realne jakby od razu usrednic start poprzez inny regulamin, a tak mamy tylko probke tego kto jak dziala, co potrafi, probke tak mala ze nic nie wynika z tych zawodow... ;-)

...ale i tak "podroze ksztalca", jakie by nie byly, dobrze ze sa takie inicjatywy !! ;)

Witam

Ponawiam pytanie

Czy dozwolone jest kopiowanie treści z innych stron? Czy strona X, która kopiuje autorską treść z mojej strony ma szansę ze mną wygrać? Znajduję już co najmniej którąś stronę, która całościowo przekopiowuje moje treści mimo, że na mojej stronie wyraźnie pisze, że nie wolno tego robić i że treść strony jest chroniona prawem autorskim...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności