Skocz do zawartości

Mistrzostwa SEO 2008

Rekomendowane odpowiedzi

nie bylo mnie ponad 10 dni, czytam sobie temat i troszke wkurza mnie takowe podejscie - warunki udzialu w konkursie ma kazdy TAKIE SAME :) - to starzy pozycjonerzy nie maja strony z PR 4 i site ponad 100 0000 by jej poswiecic na konkurs ???

"Konkurs mial z zalozenia wylanic dobrych pozycjonerow a nie dzieciaki spamujace z addera i osiedlowych adminow forow krecacych sie w necie od 5 lat i posiadajacych pr4 i site powyzej 1000 000. Pomysl czlowieku."

sadze, ze mnie sie to tyczy - uwazasz, ze wystarczy wpisac w meta haselko i samo sie robi ?? (no tak zapomnialem, ze mam addera)

• Odpowiedzi 670
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja osobiście obstaje za wolną amerykanką. Wszystko dozwolone - bo konkurs nie ma być opcjami dla bardziej lub mniej dysponujących zapleczem. Ma wyłonić tego który sobie będzie tak kombinował by osiagnać cel - jak to ma akurat małe znaczenie.

Bo w seo nie ważne jak tylko ważne czy cel został osiągnięty.

Dajcie mi to co ma na tacy :angry:

hehe :D raczej nie. Zrobiliby to w 2005. Ja mysle ze takze beda obserwować :D. Bo to zarazem pokazanie jak słaby jest ich algorytm. Może będą starali się żeby w top10 były ładne www.

po co maj sie męczyć murzyn zrobi za nich wszytko, ma w tym biznes.

W tej sytuacji nie spodziewałbym się bana za spam w czystym tego słowa rozumieniu. Tutaj bany sypią się za zbyt agresywne pozycjonowanie (ale jak najbardziej moralne) związane z tym że czasu mało, a fraza jakby nie patrzeć konkurencyjna bo wszyscy walczą :angry:

a fraza jakby nie patrzeć konkurencyjna bo wszyscy walczą :angry:

Już chyba nie wszyscy:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=54409

No chyba ze ktoś lubi jak jeden z organizatorów zbiera jego dane do spam raportu :D

To sie nazywa sadomasochizm czy jakoś, a może sie mylę :D

Czachapl nie jestes sam, są tez tacy ktorzy zrezygnowali jeszcze przed oficjalnym startem.

Ale konkurs można tez wygrać bez rejestrowania się :( Zależy tylko czy dla kogoś ważniejsza jest nagroda czy pozycja a może i sława?

Jak widzicie taki scenariusz:

Ktoś wygrywa z poza zarejestrowanych.

Sprząta po sobie - wiadomo po co.

I ujawnia sią ze stroną robiąc wokół swojej osoby spory szum aby zdobyć "sławe"

.

Nie sądze aby to było "rzucanie krzesłami" to chyba jest troche poważniejsza sprawa i w sumie przykra sprawa.

Szkoda .....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

zreszta nadciaga wekend party

Taa weekend party, seo party, it party - z szookiem może jeszcze jako organizatorem czy gościem... Spotkania z "kolegami", których się potem wycina z tego biznesu... W sumie to dobry sposób, popić na takich spotkaniach, pogadać szczerze o różnych technikach a potem udupiać kogo się da za szczerość... Tylko nie wiem co można przez to osiągnąć? Samotny jeździec na białym koniu, który chce wyczyścić internet ze spamu a udupi tylko jednostki (konkurencje?), swoich znajomych ludzi z branży? Szkoda gadać...

Spamujac zawsze sie narazasz na ryzyko bana, tego nie unikniesz.

Tak masy racje w 100% ze mam ryzyko na ban, ale nie masz na myśli chyba tego ze jeden z

(byłych już ) organizatorów podajesz listę domen ( z których linkowałem do konkursu) do gooogla do zbanowania.

W regulaminie nie było ze organizatorzy mogą stosować takie metody i praktyki.

Z przykrością informuję, że nasz zespół również rezygnuje ze współzawodnictwa w Mistrzostwach SEO 2008. Strona co prawda jeszcze oficjalnie nie została zgłoszona do konkursu, ale włożyliśmy mnóstwo pracy i ponieśliśmy koszty aby "wejście smoka" było okazałe ;-) W zaistniałej sytuacji musimy jednak się wycofać, szkoda. Do zobaczenia na kolejnych Mistrzostwach Polski, ze staranniej dobranym gronem Sponsorów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności